به گزارش خبر نگار قدس آنلاین، علی اصغر فرشاد با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی همدان یکی از دانشگاههای فعال در حوزه اجتماعی شدن سلامت است، اظهار کرد: سلامت ماموریت یک دستگاه نیست و این واقعیتی است که تمام دنیا این موضوع را پذیرفتهاند که ۲۰ درصد سلامت به حوزه وزارت بهداشت مربوط بوده و بقیه از سایر بخشها و مردم متاثر است.
وی افزود: قوانین بالادستی و مقوله اعتقادی حکم میکند برای سلامت کار انجام دهیم و کار خیر است اما چرا اتفاق نمیافتد چون ابزار آن را مشخص نکردند.
قائم مقام معاونت اجتماعی و رییس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی با بیان اینکه مجمع سلامت وظایف بخشها را مشخص و نشان میدهد که مردم چه باید بکنند، تصریح کرد: به دنبال این هستیم در هر محله خانه سلامت تشکیل و مردم در مورد سلامت تبادل نظر کنند که عصاره آن به شهرستان و استان از آنجا به دبیرخانه میرسد تا به رییس جمهور تقدیم کنیم.
وی اضافه کرد: اگر چه سلامت مقوله اجتماعی است که وزارت بهداشت باید تامین کند اما نقش سایر بخشها مهم است و بدون این موضوع محقق نخواهد شد.
فرشاد ادامه داد: در آیات و روایات به مقوله سلامت و کار اجتماعی کردن توجه شده و شهرستانها به تفکیک به مقوله سلامت بپردازند و برابری سلامت درهر کدام از شهرستانها ایجاد شود.
وی با بیان اینکه در مقوله سلامت باید به چهار حوزه توجه کنیم، گفت: سلامت تعاریف مختلف زیادی دارد و چهارگانگی سلامت نقش سایر بخشها را مشخص میکند
.
قائم مقام معاونت اجتماعی و رییس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی عنوان کرد: بخش زیادی از سلامت به خود فرد و رفتارهای او بستگی دارد و سلامت مسئولیت بین بخشی با مشارکت مردمی است و اگر سایر بخشها توجه لازم را به این مقوله نکنند سلامت متضرر خواهد شد و مسیر آن عوض تغییر میکند.
وی تاکید کرد: کشاورز برای آفت نزدن محصول سم میزند و وقتی محصول وارد بازار میشود که اقدام سوء در استفاده از آفت کش مدتها به سلامت افراد آسیب می زند پس همه در حوزه سلامت مسئول هستند.
نظر شما