به گزارش قدس آنلاین، با بهرهبرداری از اولین سکوی دریایی فاز ۱۴ و دو ردیف شیرین سازی گاز در فازهای ۱۳، ۲۲ تا ۲۴ پارس جنوبی با ثبت یک رکورد جدید ظرفیت تولید گاز شیرین ایران در پارس جنوبی از ۵۵۰ به حدود ۵۶۵ میلیون مترمکعب در روز افزایش یافته است.
در شرایط فعلی پیشرفت ساخت پنج فاز ۱۳، ۱۴، ۲۲، ۲۳ و ۲۴ پارس جنوبی به عنوان تنها مگا پروژههای باقیمانده از توسعه مرحله اول این میدان مشترک گازی با قطر به بیش از ۸۵ درصد رسیده که بر اساس اعلام شرکت ملی نفت ایران امسال چهار فاز ۱۳، ۲۲ تا ۲۴ پارس جنوبی به طور کامل در مدار بهره برداری قرار میگیرند که در این صورت ظرفیت تولید گاز شیرین ایران با افزایشی حدود ۸۰ تا ۱۰۰ میلیون مترمکعبی به ۶۳۰ تا ۶۵۰ میلیون مترمکعب افزایش مییابد و عملا ایران از شریک قطری در این حوزه مشترک سبقت میگیرد.
راهاندازی اولین شیرینسازی گاز فاز ۱۳ پارس جنوبی
در روزهای پایانی اسفند ماه پارسال اولین ردیف شیرین سازی گاز پالایشگاه فاز ۱۳ پارس جنوبی با ظرفیت تولیه هفت میلیون مترمکعب گاز در مدار بهره برداری قرار گرفت و پیشبینی میشود، دومین ردیف شیرین سازی گاز در این پالایشگاه هم تا دو هفته آینده راه اندازی شود.
در شرایط فعلی پیشرفت ساخت پالایشگاه فاز ۱۳ پارس جنوبی در دو بخش پالایشگاه ساحلی و تاسیسات فراساحلی به بیش از ۹۰ درصد رسیده، به طوری که پیشرفت ساخت سکوهای دریایی طرح این پروژه مشترک گازی حدود ۸۷ درصد، خطوط لوله دریا ۸۰ درصد و بخش حفاری چاههای دریایی هم به مرز ۹۰ درصد رسیده است.
بر اساس اعلام شرکت نفت و گاز پارس با نصب سکوهای دریایی این مگا پروژه دریایی تا پائیز امسال امکان تولید روزانه ۵۰ میلیون مترمکعب گاز شیرین در کنار سایر محصولات گازی شامل ۲۹۰۰ تن گاز مایع، ۲۷۵۰ تن اتان، ۷۵ هزار بشکه میعانات گازی و ۴۰۰ تن گوگرد فراهم میشود.
مشعل اولین سکوی فاز ۱۴ پارس جنوبی روشن شد
هم اکنون پیشرفت ساخت فاز ۱۴ پارس جنوبی در دو بخش پالایشگاه ساحلی و تاسیسات دریایی به حدود ۸۵ درصد رسیده که ویژگی تکمیل مراحل توسعه این فاز مشترک گازی، نصب و راه اندازی ۱۸ روزه اولین سکوی دریایی آن در سال ۹۶ با ظرفیت برداشت روزانه ۵۰۰ میلیون فوت مکعب گاز است.
بر این اساس با راه اندازی اولین سکو و احداث خطوط لوله دریایی و خشکی، گاز ترش این سکو به پالایشگاه های پارس جنوبی برای شیرین سازی و انتقال به شبکه سراسری انتقال داده شده است.
از سوی دیگر پیش بینی می شود بر اساس برنامه زمان بندی دومین سکوی دریایی این فاز مشترک گازی اردیبهشت ماه امسال برای نصب و راه اندازی روانه آبهای خلیج فارس شود.
در مجموع با بهره برداری از اولین سکوی دریایی فاز ۱۴ پارس جنوبی و افزایش تولید روزانه ۱۴.۵ میلیون مترمکعبی برداشت گاز ترش و سپس شیرین سازی آن در مجموع با ثبت یک رکورد جدید ظرفیت تولید گاز شیرین ایران در پارس جنوبی به حدود ۵۶۵ میلیون مترمکعب افزایش یافته است.
دومین سکوی فاز ۲۲ تا ۲۴ آماده ورود به خلیج فارس شد
در حال حاضر پیشرفت ساخت فاز ۲۲ تا ۲۴ پارس جنوبی با هدف تولید روزانه ۵۰ میلیون مترمکعب گاز شیرین از مرز ۹۰ درصد عبور کرده و قرار است این مگا پروژه تا پایان امسال به طور کامل در مدار بهره برداری قرار بگیرد.
همزمان با پیشرفت بیش از ۹۰ درصدی ساخت پالایشگاه ساحلی و تاسیسات فراساحلی این مگا پروژه پیش بینی می شود، تا اردیبهشت ماه امسال هم حفاری چاه های دریایی این فاز مشترک گازی در خلیج فارس به پایان برسد.
علاوه بر این در بخش ساخت و توسعه پالایشگاه تاکنون نخستین ردیف شیرین سازی پالایشگاه فاز ۲۲ تا ۲۴ پارس جنوبی راه اندازی شده و سه واحد شیرین سازی این مگا پروژه امسال راه اندازی خواهد شد.
اولین سکوی دریایی این پروژه، اسفندماه سال گذشته بارگیری شد و در مراحل نهایی مهاربندی قرار دارد و سکوی ۲۴A به عنوان دومین سازه دریایی غول پیکر فاز ۲۲ تا ۲۴ پارس جنوبی هم به زودی آماده بارگیری و نصب در آبهای خلیج فارس میشود.
همزمان با مرور آخرین تحولات ساخت این پنج مگاپروژه صنعت گاز ایران، ساخت خط لوله میانی فازهای ٦ تا ۸ و ٤ و٥ پارس جنوبی هم به پایان رسیده که عملا با ساخت این خط لوله امکان انتقال گاز ترش بیشتری توسط فازهای جدید و فاز ۶ تا ۸ پارس جنوبی به پالایشگاههای موجود و افزایش بیشتر ظرفیت تولید گاز شیرین ایران فراهم خواهد شد.
نظر شما