تحولات منطقه

رییس‌جمهور فرانسه با بیان اینکه نمی‌توان شرکت‌ها را ملزم به تجارت با ایران کرد، گفت: ما نمی‌خواهیم یک جنگ تجاری استراتژیک با آمریکا بر سر توافق هسته‌ای با ایران راه بیندازیم.

مکرون: با آمریکا جنگ تجاری بر سر ایران راه نمی‌اندازیم
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

قدس آنلاین: خبرگزاری رویترز، امانوئل مکرون رییس‌جمهور فرانسه در نشست سران اتحادیه اروپا در صوفیه پایتخت بلغارستان، هرگونه جنگ تجاری با آمریکا به دلیل خروج این کشور از توافق هسته‌ای با ایران را غیرمحتمل دانست.

رهبران اروپا به طور متحد از توافق هسته‌ای با ایران پس از خروج آمریکا از آن حمایت کرده‌اند و اتحادیه اروپا نیز اعلام کرده که قرار است یک فرآیند قانونی را آغاز کند که مانع از همکاری شرکت‌های اروپایی با تحریم‌های آمریکا علیه تهران می‌شود.

با این حال شرکت‌های اروپایی اعلام کرده‌اند که به دلیل ترس از تحریم‌های آمریکا، قصد دارند تجارت خود با تهران را متوقف کنند. آنها اکنون با انتخاب میان تجارت با بزرگ‌ترین اقتصاد جهان یعنی آمریکا و ایران مواجه هستند. این شرکت‌ها در صورت تعامل تجاری با ایران با خطر تحریم‌های واشنگتن و مجازات‌های سنگین و به علاوه از دست دادن دسترسی به نظام مالی آمریکا مواجه خواهند شد.

حتی رییس خدمات مالی کمیسیون اروپا گفته است که استفاده از قدرت اتحادیه اروپا برای ممانعت از همکاری با تحریم‌های واشنگتن علیه تهران با توجه به دسترسی مالی جهانی محدود خواهد بود.

رییس‌جمهور فرانسه همچنین در سخنانش اذعان کرد شرکت‌هایی که خواهان تجارت با ایران یا سرمایه‌گذاری هستند به ویژه شرکت‌های چند ملیتی که روابط تجاری نزدیک با آمریکا دارند وضعیت مناسبی نخواهند داشت.

وی تصریح کرد: ما نمی‌خواهیم یک جنگ تجاری استراتژیک علیه آمریکا بر سر ایران راه بیندازیم. ما نمی‌خواهیم برای مقابله با واشنگتن شرکت‌های آمریکایی را تحریم کنیم، این کار عاقلانه نیست.

بنابراین گزارش، شرکت‌ فرانسوی بزرگ توتال روز چهارشنبه اعلام کرد که ممکن است پروژه چندین میلیارد دلاری خود با ایران را متوقف کند مگر اینکه از تحریم‌های آمریکا مستثنی شود.

مکرون در ادامه گفت: رییس‌جمهور فرانسه مدیر توتال نیست، اولویت من تجارت در ایران نیست، اولویت من ژئوپلتیک، پرهیز از تنش و تلاش برای گشایش اقتصاد و جامعه ایران است.

به گزارش رویترز، اتحادیه اروپا خواهان حفظ توافق هسته‌ای با ایران پس از خروج آمریکا از این توافق است که پس از اجرا در ابتدای سال ۲۰۱۶ منجر به رفع تحریم‌های وضع شده علیه تهران در ازای محدودیت برنامه هسته‌ای این کشور شد اما اگرچه اروپا این توافق را یک ضرورت برای امنیت بین‌الملل می‌داند، ترامپ بارها آن را بدترین توافق در تاریخ کشورش خوانده بود و سرانجام خروج خود از آن را اعلام کرد.

مقامات اروپایی می‌گویند که محافظت از بانک‌ها و شرکت‌های اروپایی در برابر تحریم‌هایی که ترامپ قرار است پس از خروج از توافق هسته‌ای علیه تهران وضع کند، ساده نخواهد بود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.