تحولات منطقه

۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۶:۳۴
کد خبر: ۶۰۰۹۱۲

پیکر مرحوم محمدرضا علیزاده قائم مقام دبیر شورای نگهبان پس از تشییع در زادگاهش (زیراب) دقیقی قبل به خاک سپرده شد.

پیکر مرحوم علیزاده در زادگاهش به خاک سپرده شد
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

قدس آنلاین: قائم مقام شورای نگهبان پس از سال‌ها مجاهدت و تلاش در نهاد شورای نگهبان و بعد از گذران دوران سخت بیماری در غروب پنجشنبه اولین روز ماه مبارک رمضان جان به جان آفرین تسلیم کرد.

مرحوم علیزاده عضو حقوقدان و از اعضای باسابقه شورای نگهبان بود که از سال ۶۵ تاکنون به عنوان حقوقدان این شورا به کار مشغول بود.

محمدرضا علیزاده به سال ۱۳۳۰ در شهرستان سوادکوه استان مازندران به دنیا آمد. وی پس از اخذ دیپلم ریاضی به عنوان سپاهی عدالت در دادگستری به انجام خدمت وظیفه عمومی پرداخت.

پس از آن با قبولی در دانشگاه، دوره لیسانس حقوق را در دانشگاه شهید بهشتی (ملی سابق) گذراند. وی همزمان با تحصیل در دانشگاه به استخدام دادگستری نیز درآمد. اولین شغل وی در دادگستری، دادرسی علی‌البدل بخش مستقل سوادکوه بود.

با پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی و به دلیل سابقه و فعالیت‌های انقلابی، در اردیبهشت ۱۳۵۸ به عنوان سرپرست  دادسرای انقلاب قائمشهر که شامل شهرهای سوادکوه، جویبار و کیا کلا (شهرستان سیمرغ) می‌شد، انتخاب گردید.

به فاصله‌ کمی و در تابستان همان سال به دلیل وضعیت خاصی که در دادسرای انقلاب ساری به وجود آمده بود، به جهت سر و سامان دادن وضع موجود به سمت «دادستان انقلاب اسلامی ساری» منصوب شد.

پس از مدتی و با درخواست انتقال به تهران در دفتر رئیس دیوان عالی کشور مرحوم آیت‌الله شهید دکتر بهشتی مشغول فعالیت شد. با شهادت دکتر بهشتی و انتصاب مرحوم آیت‌الله موسوی اردبیلی به جای وی از سوی حضرت امام (ره)، به ادامه خدمت در دفتر آن مرحوم پرداخت.

در پاییز سال ۱۳۶۰ و با تشکیل سازمان بازرسی کل کشور به ریاست حجت‌الاسلام دکتر سید مصطفی محقق داماد از سوی وی دعوت به همکاری شده و پس از مدتی نیز به عنوان معاون این سازمان برگزیده شد.

محمدرضا علیزاده در تیرماه سال ۱۳۶۵ و به هنگام تصدی معاونت سازمان بازرسی کل کشور از سوی شورای عالی قضایی به عنوان حقوقدان پیشنهادی شورای نگهبان به مجلس شورای اسلامی معرفی می‌گردد که در ۲۲ تیر ۱۳۶۵ و با رأی نمایندگان دومین دوره مجلس شورای اسلامی، در سن ۳۵ سالگی به همراه آقایان مهرپور و افتخارجهرمی به عنوان حقوقدان شورای نگهبان انتخاب می‌شود.

وی همچنین دو بار در دوره ریاست آیت‌الله یزدی بر قوه قضائیه، یک بار در دوره ریاست آیت‌الله هاشمی‌شاهرودی و دوبار دیگر از سوی آیت‌الله آملی‌لاریجانی رئیس بعدی قوه قضائیه به مجلس معرفی و با رأی نمایندگان مجلس به عنوان حقوقدان شورای نگهبان برگزیده شد.

عضویت وی در شورای نگهبان به مدت ۳۲ سال و تا ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۷ ادامه پیدا کرد؛ از همین‌رو، وی باسابقه‌ترین حقوقدان شورای نگهبان محسوب می‌شود.

محمدرضا علیزاده همچنین به مدت ۱۱ سال و از تیرماه ۱۳۸۶ تا اردیبهشت ۱۳۹۷ به عنوان قائم مقام دبیر شورای نگهبان مشغول خدمت در این نهاد بوده است.

وی در مقاطع مختلف انتخابات اعم از ریاست جمهوری، مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی عضو هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات نیز بوده است.

محمدرضا علیزاده مشاغل دیگری نیز در قوه قضائیه بر عهده داشت؛ از جمله در دوره ریاست آیت‌الله یزدی بر قوه قضائیه، مدتی به صورت همزمان و بعد به صورت مستقل، رئیس ارزشیابی قضات و عضو کمیسیون نقل و انتقالات بوده است. مهمترین سمت قضایی وی معاونت قوه قضائیه و ریاست سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در دوره آیت‌الله هاشمی‌شاهرودی بوده است.

از جمله ویژگی‌های شاخص ایشان ذوق ادبی، تاریخی و حافظه‌ی بسیار قوی‌ای بود که به اذعان برخی اعضای شورای نگهبان در بررسی مصوبات، کار را برای سایر اعضا راحت می‌کرد.

وی پس از سال‌ها مجاهدت و تلاش خالصانه در خدمت به نظام مقدس جمهوری اسلامی به خصوص در نهاد شورای نگهبان و بعد از گذران دوران سخت بیماری در غروب پنجشنبه اولین روز ماه مبارک رمضان (۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۷) جان به جان آفرین تسلیم کرد و به ملکوت اعلی پیوست.
روحش شاد و یادش گرامی باد.

منبع: خبرگزاری فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ۲۱:۵۷ - ۱۴۰۲/۰۷/۳۰
    0 0
    خداوند ایشان رحمت و با ائمه اطهار علیهم السلام محشور گرداند. استاد درس حقوق ما در دانشکده روابط بین الملل بود. واقعا شخصی وارسته، متدین و باسواد بود. سالهای پس از فارغ التحصیلی، برحسب حفظ احترام استاد، هر چند وقت خدمتشان می رسیدم. اخرین با در سال ۱۳۹۴ بود که در محل کار ایشان به حضورشان رسیدم و قدری از حال مریضی اش برایم صحبت کرد. منتها چون چون برحسب شغلم بعضی سالها در ماموریت بودم کمتر می توانستم به خدمتشان برسم. خداوند رحمتشان کند فراموش شدنی نیست...