تحولات منطقه

رئیس‌جمهور ترکیه با تایید وجود طرح عملیات تروریستی برای سوء قصد به جانش، سازمان گولن را به طراحی نقشه ترور خود متهم کرد.

اردوغان سازمان گولن را به طراحی نقشه ترور خود متهم کرد
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین،   «رجب طیب اردوغان» ‌ رئیس‌جمهور ترکیه شامگاه یکشنبه، گزارش‌های مبنی بر طراحی نقشه سوء قصد به جان خود توسط گروه‌های خارجی را تایید کرد.

اردوغان که طی سفری به بوسنی و هرزگوین در شهر «سارایوو» به سر می‌برد، گفت دلیل اینکه اکنون اینجا توانسته‌ام حضور داشته باشم، هوشیاری امنیتی سازمان اطلاعات ترکیه (MiT) است.

به نوشته روزنامه «حریّت» وی در نشست خبری مشترک با همتای بوسنیایی خود تاکید کرد: «چنین تهدیدات و عملیات‌هایی نمی‌تواند ما را از پیشرفت بازدارد و به مسیر خود ادامه می‌دهیم».

رئیس‌جمهور ترکیه با بیان اینکه از چنین نقشه‌هایی، هراسی ندارد، سازمان «فتح‌الله گولن» واعظ و اپوزسیون آمریکانشین را به طراحی ترور خود متهم کرده و گفت آنها مانند اختاپوس خود را به دور تمام بخش‌های دولت پیچیده‌اند تا بتوانند دوام بیاورند.

اردوغان همچنین خطاب به هیأت سه‌گانه ریاست جمهوری بوسنی، بر لزوم پایان دادن به فعالیت‌ها و حضور سازمان گولن در این کشور تاکید کرد.


اردوغان و عزت‌بگوویچ

پیشتر سازمان اطلاعات ترکیه گزارش داده بود برخی گروه‌های خارجی قصد داشتند عملیاتی را برای سوء قصد به جان اردوغان حین سفر به منطقه بالکان اجرا کنند.

«بکر بوزداغ» روز گذشته در یک پیام توئیتری ضمن تایید برنامه‌ریزی‌ها برای ترور اردوغان، نوشت: «می‌دانیم برخی حلقه‌های (قدرت) از اینکه ما چنین رهبر قدرتمندی داریم نگران هستند و قصد قتل او را دارند. گزارش‌های متقنی  درباره حملات برنامه‌ریزی شده علیه او داریم».

آنکارا سازمان گولن (واعظ و اپوزسیون آمریکانشین) را تروریستی و عامل کودتای نافرجام ۱۵ جولای ۲۰۱۶ می‌داند.

در جریان این کودتا که توسط تعداد زیادی از نظامیان ترکیه و با توسل به ادوات ارتش مانند تانک، جنگنده و بالگرد انجام شد، حدود ۲۵۰ نفر کشته و بیش از دو هزار نفر زخمی شدند.

دولت ترکیه به دستور «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور این کشور، ضمن اعمال حالت فوق‌العاده در ترکیه، بیش از ۵۰ هزار نفر را بازداشت و حدود ۱۵۰ هزار نفر را از مشاغل دولتی اخراج کرده است. این بازداشت‌ها و اخراج‌ها هنوز هم ادامه دارد. (جزئیات بیشتر)

درپی این اقدامات آنکارا بود که چندین کشور اروپایی با انتقاد شدید از نقض حقوق بشر و آزادی بیان در ترکیه، توقف روند مذاکرات را برای عضویت این کشور در اتحادیه اروپا، خواستار شدند. این تصمیم کشورهای اروپایی باعث بروز تنش‌های دیپلماتیک جدید با ترکیه و آغاز جدال لفظی بین سران این کشورها شد.

منبع: خبرگزاری فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.