تحولات منطقه

قدس انلاین : مسئول واحد فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: از سال ۱۳۸۰ تاکنون با انجام عمل جراحی بر روی ۷۵۴ بیمار مرگ مغزی در این دانشگاه و اهدای اعضای آنان دو هزار و ۸۲۰ بیمار پیوند عضو دریافت کرده اند.

۲۸۲۰ بیمار در دانشگاه علوم پزشکی مشهد عضو پیوندی گرفتند
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

این دانشگاه روز دوشنبه به نقل از ابراهیم خالقی گزارش داد: سالها دانشگاه علوم پزشکی مشهد در تلاش است تا زمینه سازی و تسهیل اهدای اعضا جان بیماران نیازمند را نجات بخشیده و با ارتقا این علم بتواند خدمت رسانی خود را فراتر از دانشگاه مشهد در سطح منطقه توسعه دهد.

وی سال ۱۳۹۶ را بهترین سال در اهدای عضو در طول ۱۷ سال گذشته توصیف و بیان کرد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد پارسال موفق شد با دریافت عضو از ۹۰ بیمار مرگ مغزی و اهدای آنها به بیماران، به ۳۶۵ نفر کمک کند.
مسئول واحد فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: در طول دو ماه ابتدایی امسال نیز ۷۰ عضو از ۱۹ بیمار مرگ مغزی به مرحله اهدا رسید که نسبت به میزان مشابه پارسال بیشتر شده است.
وی گفت: با وجود اینکه سال ۱۳۸۱ میزان اهدای عضو به ازای هر یک میلیون نفر هفت دهم درصد بود هم اینک میزان اهدای عضو به ازای هر یک میلیون نفر در دانشگاه مشهد به عدد ۲۰ رسیده حال اینکه همین شاخص در کشور ۱۱ است.
خالقی بر اهمیت پیوند عضو تاکید و بیان کرد: برخی افراد نظیر بیماران دچار سوختگی، نابینا، کلیوی، کبدی و قلبی نیازمند به بافت اهدایی هستند و آسیب در این افراد به حدی رسیده که جز با پیوند عضو قابل جبران نیست. این بیماران پیش از آنکه علم با پیشرفت خود به مرحله اهدای عضو دست پیدا کند جان می باختند اما اکنون این امید را دارند که بتوانند با دریافت عضو اهدایی از افراد دچار مرگ مغزی، زندگی خود را ادامه دهند.
وی اهدای عضو را حیاتی دوباره برای بیماران توصیف و بیان کرد: در میان بیماران مبتلا به نارسایی عضو افرادی وجود دارند که مبتلا به نارسایی کلیه هستند، با توجه به اینکه هر انسانی دو کلیه در بدن دارد این افراد می توانند عضو اهدایی خود را از دهنده زنده و یا مرگ مغزی دریافت کنند.
مسئول واحد فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: با وجود تمام تلاشها همچنان ۳۰ درصد خانواده های بیماران مرگ مغزی راضی به اهدای اعضای بیمار خود نیستند و تلاش کرده ایم با کاهش این آمار بتوانیم از تعداد افراد فوتی در فهرست انتظار کم کنیم.
وی بر فرهنگ سازی به عنوان یک عامل در شناسایی بیماران مرگ مغزی تاکید و بیان کرد: بر این اساس کارگروهی در برخی بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی شکل گرفته که به شناسایی بیماران مرگ مغزی و معرفی بیمارانی که دارای سطح هوشیاری پایین هستند می پردازد که این مهم ما را در ارتقای آمار اهدای عضو کمک می کند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.