تحولات منطقه

همدان -مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت :در پایان سال ۹۶ بیش از ۱۰۲هکتار گلخانه در ۲۵۲واحد در استان داشتیم و۲۴هکتار آن در سالهای ۹۵و۹۶ انجام وایجاد ۵۰هکتار برای سال۹۷ پیش بینی شده است.

استان همدان ۱۰۲هکتار گلخانه دارد
زمان مطالعه: ۳ دقیقه
به گزارش خبرنگار قدس آنلاین،حجت الله شهبازی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: ۳۹ میلیون مترمکعب صرفه جویی آب با وجود افزایش کشت با برنامه ریزی بخش‌های زراعت داشته‌ایم. 
وی افزود: مصرف آب و بهره وری با توجه به شرایط اقلیمی بیش از پیش محرز شده و نیازمند برنامه ریزی برای صرفه جویی است. 
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان اضافه کرد: تغییر الگوی کشت، اصلاح روند آبیاری، استفاده حداکثری در واحدهای کشاورزی، استفاده از ارقام متحمل به خشکی، تغذیه باغات، مدیریت کف باغ، هرس، افزایش مواد آلی خاک، کشت نشاء، کشت متراکم، تبیین ضررهای آبیاری بیش از حد در باغات از جمله شستشوی مواد مغذی خاک از جمله راه‌های صرفه جویی در مصرف آب در بخش کشاورزی است. 
 وی از توسعه کشت‌های گلخانه‌ای خبر داد و گفت: در پایان سال ۹۶ بیش از ۱۰۲ هکتار گلخانه در ۲۵۲ واحد در استان داشتیم و ۲۳ هکتار آن درسال‌های ۹۵ و ۹۶ انجام شده و ایجاد ۵۰ هکتار برای ۹۷ پیش بینی شده که بیش از ۱۶ میلیون مترمکب صرفه جویی آب در گلخانه‌ها صورت می‌گیرد. 
شهبازی به توسعه کشت زعفران در استان اشاره کرد و یادآور شد: کشت زعفران در دامنه زاگرس با شرایط اقلیمی سازگار است و در پایان ۹۶، حدود ۱۳۰ هکتار کشت زعفران داشتیم که ۶۷ هکتار آن در دوسال اخیر انجام شده و پیش بینی می‌شود ۵۰ هکتار در سال ۹۷ توسعه داده شود که یک میلیون مترمکعب در کشت زعفران صرفه جویی آب صورت گرفته است. 
وی ادامه داد: اصلاح و جایگزینی باغات به دلایل متعددی در دستور کار قرار دارد بنابراین باغات درجه دو که نیازمند افزایش ضریب اقتصادی هستند تبدیل به باغات درجه یک می‌شوند و سالانه ۳ هزار متر مکعب صرفه جویی آب دارند. 
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان اضافه کرد: باغات درجه ۳ که اصلاح نمی‌شوند جایگزینی صورت می‌گیرد که ۷۰ درصد معادل ۷هزار مترمکعب در هر هکتار صرفه جویی آب صورت می‌گیرد و مجموعا در این دو بخش ۸ میلیون مترمکعب صرفه جویی انجام می‌شود.
وی تصریح کرد: همدان مستعد کشت پسته است بنابراین در پایان ۹۶حدود ۱۸۳هکتار باغ پسته در استان کشت شده که از جمله راهکارهای صرفه جویی آب است و پیش بینی شده ۷۰ هکتار سالیانه کشت پسته انجام شود که یک میلیون مترمکعب صرفه جویی آب دارد. 
شهبازی ادامه داد: ۱۴۵هکتار باغ گلمحمدی در استان داریم که برنامه ریزی برای توسعه ۷۰ هکتار سالانه است که ۶ دهم میلیون مترمکعب صرفه جویی آب در این زمینه اتفاق افتاده است. 
وی افزود: ۴هزار و ۴۰۰ هکتار از باغات در پایان ۹۶ تحت پوشش آبیاری قطره‌ای قرار گرفته که سالانه حدود ۲۰ میلیون مترمکعب صرفه جویی آب دارد. 
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان بیان کرد: مجموع چند ردیف مذکور در سال، ۴۷ میلیون مترمکعب صرفه جویی در بخش باغبانی دارد و همچنان برنامه‌های گسترده‌ای برای تداوم و تقویت این روند برنامه ریزی شده است. 
وی با بیان اینکه ۲۸ هزار هکتار تحت پوشش از مجموع ۷۴ هزار و ۵۰۰ هکتار باغات استان طی دوره ۴ساله تحت پوشش آبیاری یعنی تا سال ۱۴۰۰ تحت پوشش آبیاری نوین قرار خواهند گرفت، عنوان کرد: تمرکز در شهرستان ملایر است و ۳۲۰۰ هکتار از باغات انگور ملایر تحت پوشش آبیاری نوین در ملایر قرارخواهند گرفت.
شهبازی تاکید کرد: کاهش مصرف آب چالش جدی بخش کشاورزی است زیرا ادامه حیات کشاورزی وابسته به آب است و برای بهبود مدیریت مصرف نخست نیازمند فرهنگ سازی است. 
وی بیان کرد: در هر هکتار ۱۰ میلیون تومان یارانه بدون سقف و محدودیت برای اصلاح آبیاری در باغات انجام می‌شود و همچنان برنامه‌های ترویجی را در شهرستان‌ها داریم. 
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان در ادامه به خسارت سرمازدگی به کشاورزی استان در سال جاری اشاره کرد و گفت: ۲۴هزار و ۴۰۰ هکتار در باغات ۱۲۲هزارتن محصول را از بین برد که ۲۹۲ میلیارد تومان ارزش ریالی داشت البته پیش بینی تولید ۷۷۴ هزار تن بوده که ۱۶ درصد کاهش محصول اتتفاق افتاده و ۶۶ هزار تن از آن در محصول انگور اتفاق افتاده است. 
وی اضافه کرد: افت محصولات در گردو، سیب و انگور اتفاق افتاده است و شهرستان‌های ملایر، همدان، بهار به ترتیب بیشترین خسارات سرمازدگی را متحمل شده‌اند. 
شهبازی عنوان کرد: خسارت سال ۹۶، حدود ۱۷ هزار و ۷۰۰ تن بود و در ۹۵، ۵۴هزارو ۲۰۰ تن بود و سال ۹۴، بیش از ۱۸۷ هزار تن خسارت داشته‌ایم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.