تحولات منطقه

بجنورد- معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان شمالی در نشست خبری به تشریح آخرین وضعیت فعالیت های عمرانی استان پرداخت و از افتتاح و بهره برداری ۲۳۲ پروژه با هزینه کرد ۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار تا دهه فجر و نیز آغاز عملیات اجرایی راه آهن مشهد، بجنورد، گرگان در تیرماه امسال خبر داد.

افتتاح ۲۳۲ پروژه با ۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار تا دهه فجر/ آغاز عملیات اجرایی راه آهن گرگان-بجنورد-مشهد در تیر ماه
زمان مطالعه: ۷ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، به نقل از اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان شمالی، محمد حسین علی نیا در این نشست اظهار داشت: دولت تدبیر و امید از ابتدای روی کار آمدن خود با پروژه های ناتمام فراوانی روبرو بود که یکی از سیاست های مهم و ارزشمند دولت تکمیل پروژه هایی با پیشرفت فیزیکی بالای ۸۰ و تعریف نکردن پروژه های جدید مگر بنا به ضرروت و نیاز منطقه ای بود و این سیاست در خراسان شمالی نیز دنبال و پروژه های اولویت دار که استان در شاخص های مرتبط با آن پروژه ها دچار عقب ماندگی بود، شناسایی شد.

وی افزود: عمده ترین این پروژه ها در بخش راه های جاده ای و ریلی، تامین زیرساخت ها و تاسیسات زیربنایی به ویژه در بخش آبرسانی و گازرسانی، بهداشت و درمان و نوسازی مدارس بود و هم چنین با توجه به این که کشاورزی و گردشگری دو اولویت توسعه استان است و این موضوع در سفر مقام معظم رهبری به خراسان شمالی نیز مورد تاکید بود، پروژه هایی در این حوزه ها نیز تعریف شد که بخشی عملیاتی شده و بخشی در دست اجراست.

وی ادامه داد: تلاش داریم۲۳۲ پروژه با پیشرفت فیزیکی بالای ۸۰ درصد با هزینه کرد ۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار، قسمتی تا هفته دولت و قسمتی هم تا دهه فجر امسال افتتاح و به بهره برداری برسد و مابقی پروژه ها نیز به فراخور تخصیص اعتبارات تکمیل خواهند شد.

علی نیا حمل و نقل جاده ای را زیربنای توسعه یک منطقه توصیف و آخرین وضعیت پروژه های حمل و نقل ریلی استان را این گونه توصیف کرد: برای اتصال خراسان شمالی به شبکه ریلی سراسری دو پروژه ریلی یکی راه آهن جوین-اسفراین-بجنورد- شیروان و دیگری گرگان-بجنورد-مشهد در استان تعریف شده که با تکمیل این پروژه ها خراسان شمالی به چهارراه ارتباطی با آسیای میانه تبدیل خواهد شد.

وی در خصوص راه آهن جوین-اسفراین-بجنورد تصریح کرد: بخش جوین به اسفراین در دو قطعه جوین به قاسم آباد به طول ۲۷ کیلومتر با پیشرفت فیزیکی ۳۴ درصد و قاسم آباد به اسفراین به طول ۳۱ کیلومتر با پیشرفت فیزیکی ۹۲ درصد در دست ساخت است که تاکنون ۴۵ میلیارد تومان اعتبار برای این محور هزینه شده است و برای تکمیل آن ۱۷۰میلیارد تومان دیگر اعتبار لازم است.

وی ادامه داد: مطالعات قطعه اسفراین-بجنورد به طول ۱۰۳کیلومتر هم از طریق کنسرسیوم متشکل از پنج شرکت در حال انجام است و اعتبار مورد نیاز برای بهره برداری از این قطعه ۲۵۰۰ میلیارد تومان می باشد.

علی نیا خبر داد: تامین اعتبار مورد نیاز برای تکمیل این پروژه از محل صندوق توسعه ملی منوط به موافقت و تاییدیه هیئت امنای این صندوق بود که این موافقت حاصل شد و رئیس جمهوری نیز تاییدیه خود را اعلام کرده است و اکنون باید بانک عامل مشخص شود.

وی خاطرنشان کرد: راه آهن گرگان-بجنورد-مشهد از دیگر پروژه های مهم استان است که این محور در سه استان خراسان رضوی، خراسان شمالی و گلستان به طول ۵۴۰ کیلومتر و با پیش بینی ۸۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار و در یک بازه زمانی ۵ ساله تعریف شده است که بنا به توافقات انجام شده تامین ۸۵ درصد منابع مالی این پروژه بر عهده فاینانسور چینی است و همچنین آستان قدس رضوی تامین ۱۵ درصد باقی مانده را که سهم دولت بوده، پذیرفته است که این قرارداد به امضای نهایی وزارت راه و شهرسازی رسیده و تیر ماه آغاز عملیات اجرایی این پروژه خواهد بود.

وی تاکید کرد: ۲۳۰ کیلومتر از این محور در خراسان شمالی قرار دارد که زیرساخت ارزشمندی را برای استان فراهم می سازد و تلاش داریم در حین فرآیند اجرای این پروژه از ظرفیت های استانی مانند نیروی انسانی، مصالح و مواد اولیه، ماشین آلات و ... بهره مند شویم که لازمه تحقق این امر به به فعلیت درآوردن ظرفیت های بالقوه استان است تا این پروژه برای استان تبعات اقتصادی خوبی را به همراه داشته باشد.

معاون امور عمرانی استاندار در خصوص راه های استان نیز اظهار داشت: از سال های گذشته پروژه چهاربانده کردن محور بجنورد به جنگل گلستان به طول ۱۴۳ کیلومتر آغاز شده که اکنون پیشرفت فیزیکی این پروژه ۷۴ درصد است و لازم به ذکر است از سال ۹۲ تا کنون ۶۰ کیلومتر از این محور زیر بار ترافیک رفته است و تا پیش از آغاز سفرهای تابستانه نیز ۱۷ کیلومتر دیگر مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت.

علی نیا ادامه داد:در سال های ۹۴ تا ۹۶ حدود ۳۰۰ کیلومتر آسفالت راه های روستایی را داشتیم و امسال نیز ۱۱۵ کیلومتر دیگر آماده آسفالت است اما با این تفاسیر شاخص استان در برخورداری راه های روستایی از آسفالت ۴۳ درصد است که تلاش ها برای ارتقای این شاخص باید مضاعف شود.

وی در خصوص وضعیت دیگر جاده های استان نیز اظهار داشت: وقفه زمانی در عملیات آسفالت جاده ارکان بجنورد به دلیل بارندگی های اخیر پیش آمد که اکنون با مساعد شدن شرایط آب و هوایی، از فردا آسفالت این مسیر شروع می شود و عملیات اجرایی جاده بجنورد-اسفراین نیز از محل اعتبارات نقاط حادثه خیز استان در دست اقدام است که به دلیل میزان کم این اعتبارات در تلاش هستیم این محور در قالب یک پروژه ملی تعریف شود.

علی نیا در خصوص وضعیت فرودگاه بجنورد هم گفت: مباحث و مشکلات این فرودگاه در جلسات و نشست های متعدد استانی و کشوری طرح موضوع شده است و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی که در آخرین نشست ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان حضور داشت، قول مساعد خود برای حل مشکلات پروازی فرودگاه و برقراری منظم پروازها را اعلام کرد.

علی نیا در خصوص تعریف فرودگاه جدید در استان هم که سوال برخی از خبرنگاران بود، اظهار داشت: تاکنون مطالعاتی مبنی بر تعریف فرودگاه جدید اتفاق نیفتاده است.

معاون امور عمرانی استاندار در ادامه سوالات خبرنگاران گریزی بر بازسازی مناطق زلزله زده هم داشت و در این مورد بیان کرد: از ۲۴۴۹ واحد روستایی احداثی تاکنون ۲۱۰۰ واحد مسکونی یعنی حدود ۹۰ درصد بازسازی و تحویل داده شده است و منازل تعمیری نیز به تدریج در حال تکمیل هستند.

علی نیا گفت: تعمیرات و تکمیل تمامی ۱۰۰۰ واحد مسکونی مسکن مهر بجنورد انجام شده است و یک تیم کارشناس رسمی دادگستری برای حل اختلاف میان میزان هزینه کرد اعلام شده از سوی پیمانکار پروژه مشخص شده است که پس از بررسی های نهایی گزارش خود را اعلام می کند. هم چنین حدود ۹۰ درصد غرامت خسارات از سوی بیمه ها در مناطق روستایی پرداخت شده است.

علی نیا در خصوص وضعیت پارکینگ طبقاتی بجنورد هم اظهار داشت: سال گذشته با حضور استاندار، رئیس شورای شهر، شهردار و سرمایه گذار پروژه جلسه ای برگزار و مقرر شد مذاکراتی میان شهرداری و سرمایه گذار برای توافقات انجام شود که ماحصل این مذاکرات این بوده که قسمت های تملک شده متعلق به شهرداری به پارکینگ فعلی اضافه شود و با سرمایه گذار در نقطه دیگری اراضی املاک را تهاتر کنند و محل جدید پیشنهاد شده از سوی شهرداری برای ایجاد پارکینگ در دست بررسی است.

علی نیا هم چنین از رسانه های استان خواست به موضوع کم آبی با نگاه های مختلف بپردازند و در ادامه تصریح کرد: امروز موضوع کم آبی فراتر از بحران است و در کشور ارائه برنامه سازگاری با کم آبی در دستور کار دولت قرار گرفته است و متناسب با این سیاست در استان ها نیز شورای حفاظت از منابع آبی در حال برگزاری است و این شورا در خراسان شمالی با ریاست استاندار هر دو هفته یکبار تشکیل می شود و هدف نخست آن تدوین سند جامع سازگاری با کم آبی است.

وی ادامه داد: پیش از بارندوگی های اخیر، استان با مشکل شدید کم آبی مواجه بود طوری که بارندگی استان نسبت به سال گذشته ۳۳ درصد و نسبت به بلند مدت۴۳ درصد کاهش یافته بود اما با نزول بارش های اخیر این ارقام کاهش یافت و اکنون کاهش بارندگی نسبت به سال گذشته ۵.۶ درصد و نسبت به بلند مدت ۲۲ درصد می باشد.

وی توجه به پروژه های آبخیزداری استان برای بهره وری بیشتر از بارندگی ها را الزامی دانست و رسیدگی به این موضوع را یکی از در دستور کارهای استان قلمداد کرد.

علی نیا در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران مبنی بر تحلیل بازار مسکن استان اظهار داشت: به دلیل نوسانات در قیمت ارز در چند ماه گذشته شاهد افزایش قیمت ها در بخش مسکن بودیم و با توجه به شرایط روز پیش بینی می شود که امسال نسبت به سال گذشته رونق چندانی در بخش مسکن شاهد نباشیم.

وی خبر داد: قرارداد ایجاد ۳ ایستگاه لرزه نگاری در استان با ۸۰۰ میلیون تومان اعتبار برای احداث ساختمان و تامین تجهیزات آن ها بسته شده است و به زودی عملیات اجرایی آن آغاز می شود.

علی نیا در خصوص کارخانه کمپوست هم گفت: کمپوست یک موضوع چهار ساله است و مطالعات کامل به ویژه در بخش زیست محیطی برای محل جدید تعریف شده انجام گرفته است و برای پاسخگویی به سوالات مردم منطقه نشستی با حضور معتمدان محل، شوراها و نمایندگان مردم برگزار شده و نقطه تعریف شده مورد تاکید و تایید است.

علی نیا در پایان خطاب به رسانه ها اظهار داشت: رسانه ها حلقه واسط میان مردم و مسئولان هستند و موجب تحرک و پویایی مسئولان می شوند بنابراین بر رعایت انصاف و عدالت در انعکاس و تحلیل اخبار تاکید دارم چرا که سیاه نمایی، بروز یاس و ناامیدی در جامعه را به دنبال خواهد داشت.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.