به گزارش قدس آنلاین به نقل از روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی یزد، رقیه دوست فاطمیها، اظهارداشت : هماکنون ۱۱۱ باب کتابخانه در استان یزد فعال است که از این تعداد ۹۸ باب نهادی، ۱۲ باب مشارکتی و ۱ باب نیز مستقل است.
وی افزود: کتابخانههای استان با تلاش همه کارکنان ستادی و کتابدار خود توانسته است در شاخصهای مهم عضویت، امانت کتاب، تعداد کتاب، زیربنای کتابخانهای و تعداد کتابخانه جایگاه نخست کشور را به خود اختصاص دهد که در برخی از این شاخصها حتی جایگاه استان بسیار فراتر از میانگین کشوری است.
وی افزود: هماکنون حدود ۲ میلیون و ۹۴ هزار نسخه کتاب در کتابخانههای استان موجود است که در سال ۹۶ بیش از یک میلیون مورد امانت از این کتابها صورت گرفته و در حال حاضر ۹۹ هزار و ۲۳۰ نفر از جمعیت استان عضو کتابخانه عمومی هستند که این میزان، حدود ۹ درصد جمعیت استان را شامل میشود.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان با بیان اینکه کتابخوانی یکی از شاخصهای توسعهیافتگی جامعهها است، گفت: در سالهای اخیر تلاش شده است تا همه زیرساختهای لازم برای جذب مردم به مطالعه و بهرهمندی از منابع کتابخانهها فراهم شود که در این راستا بخش زیادی از کتابخانههای غیراستاندارد استان بهسازی شد و در کنار این امر نیز زیرساختهای عمرانی، فناوری اطلاعات، تجهیزات کتابخانهای و امکانات بخش کودک برای کتابخانهها تأمین شد.
دوست فاطمیها تصریح کرد: در سال ۹۴ با تشکیل تیم کارشناسی در اداره کل کتابخانههای عمومی استان، بیش از ۶۰۰ مورد بازدید از همه کتابخانههای استان طی سه سال گذشته صورت گرفت و نقاط قوت و ضعف، کمبودها و نیازهای هریک از کتابخانهها جمعآوری شد و پس از آن و در طول سه سال برای رفع نقاط ضعف، تقویت نقاط قوت و تأمین نیازهای کتابخانهها در بخشهای فناوری، تجهیزات کتابخانهای، سیستمهای گرمایشی سرمایشی و امکانات بخش کودک تلاش شد.
وی همچنین به طرحهای مختلف کتابخانهها برای جذب مخاطبان به کتابخانه و مطالعه اشاره کرد و گفت: برگزاری بیش از ۲ هزار و ۲۰۰ نشست کتابخوان، برگزاری نشستهای رونمایی و نقد و بررسی کتاب و همچنین برنامههای ویژه بخشهای کودک نظیر قصهگویی، نمایشنامهخوانی و کلاسهای نقاشی از جمله برنامههایی است که به جذب اعضا و مخاطبان به ویژه قشر کودک و نوجوان به کتابخانهها، کمک کرده است.
نظر شما