تحولات منطقه

همدان - مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان با شکرگزاری به درگاه خداوند متعال برای بارش باران اردیبهشت ماه امسال که طی ۳۲ سال اخیر بی‌نظیر بود، اظهار کرد: این بارش‌ها بخشی از نگرانی‌ها برای کمبود آب را کاهش داد.

بارشهای اردیبهشت ماه نگرانی برای کمبود آب را کاهش داد
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین سید هادی حسینی بیدار افزود: در سه ماه فصل بهار برداشت از سد اکباتان تا ۶ میلیون متر مکعب کاهش یافت.

وی با بیان اینکه تأمین آب در اکثر شهرهای استان از منابع زیرزمینی است، بیان کرد: ۸۴ درصد آب شهری از طریق منابع زیرزمینی است اما در شهر همدان از دو سد آبشینه و اکباتان نیز تأمین می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان با بیان اینکه در حال حاضر چاه‌ها با افت منابع زیرزمینی مواجه هستند، گفت: این میزان کاهش آب زیرزمینی باعث شده از آب‌های زیرزمینی۴۰۰ لیتر در ثانیه آب استحصال شود.

وی با اشاره به اینکه در شهر همدان از دو رودخانه فصلی در فصول غیر زراعی با همکاری آب‌منطقه‌ای آب برداشت می‌شود، گفت: بر این اساس از رودخانه خاکو ۴۰۰ لیتر در ثانیه آب استحصال می‌شود.

میزان بهره‌مندی از فاضلاب در همدان ۷۲ درصد است

حسینی‌بیدار با تأکید بر اینکه در سه ماه فصل بهار برداشت از سد اکباتان تا ۶ میلیون متر مکعب کاهش یافت، افزود: این مسئله باعث شد آب سد برای زمانی که از آب‌های زیرزمینی و رودخانه‌های فصلی نمی‌توان آب برداشت کرد، استفاده کنیم.

وی ضمن تشکر از شوراهای اسلامی شهرهای استان و شهرداری‌ها بیان کرد: با توجه به اینکه بیشتر کار شرکت آبفا حفاری برای اجرای تأسیسات آب است، شهرداری‌ها تعامل خوبی در این زمینه دارند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان اضافه کرد: در شهر همدان در راستای رویداد همدان ۲۰۱۸ ، ۳ میلیارد تومان بابت اقدامات میدان امام(ره)، پیاده‌راه بوعلی و اکباتان در اجرای تاسیسات و تعویض لوله‌های آب هزینه کردیم.

وی در خصوص ورود فاضلاب داخل رودخانه‌های سطح شهر همدان اضافه کرد: جمعیت زیر پوشش فاضلاب در کشور ۴۴ درصد است در حالی که در استان همدان با وجود افزایش ۱۸ درصدی جمعیت، میزان بهره‌مندی از فاضلاب ۷۲ درصد است.

حسینی‌بیدار با بیان اینکه در سال ۹۷ تصمیم بر این است که جمعیت زیر پوشش خدمات فاضلاب در حاشیه شهر به ۹۵ درصد برسد، اظهار کرد: امسال در سه رودخانه که فاضلاب وارد آن می‌شد، جداسازی فاضلاب انجام می‌شود که از جمله آن می‌توان به رودخانه دیزج، منوچهری و حصار مطهری اشاره کرد.

*مدیریت فشار موجب کاهش ۵۰ درصدی شکستگی‌ها شده است

 وی اضافه کرد: در زمینه بازچرخانی پساب نیز افتخار ما این است که فاضلاب تصفیه شده و پساپ فاضلاب در اختیار نیروگاه قرار می‌گیرد و نیروگاه هیچگونه آب زیرزمینی استفاده نمی‌کند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان در خصوص اعمال مدیریت فشار در شبکه آب بیان کرد: مدیریت فشار باعث شده ۵۰ درصد شکستگی‌ها کاهش یافته و مدیریت با عدالت صورت گیرد.

حسینی بیدار در خصوص کیفیت آب استان همدان نیز گفت: آب همدان تمام استانداردها را دارد؛ ضمن اینکه کار سنجش کیفی آن شبانه‌روزی پیگیری می‌شود به طوری که روزانه ۳۰۰ نمونه از مخازن تا شبکه توزیع و حتی شیرهای آب گرفته می‌شود.

وی در پاسخ به پس‌زدگی فاضلاب در زمان بارش باران نیز گفت: بیشترین مصرف آب همواره در تیرماه است اما در هیچ یک از شبکه‌های فاضلاب پس‌زدگی نداریم بنابراین پس‌زدگی که در زمان بارش رخ می‌دهد ناشی از ورود آب‌های سطحی به شبکه فاضلاب است که شهرداری باید ورود کند.

منبع فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.