به گزارش قدس آنلاین، در سطح کشورهای حاشیه خلیج فارس، رسانه های سعودی از طریق کانال های تلویزیونی و فضای مجازی و شبکه های اجتماعی، حملات تندی را علیه مقتدا صدر (حامی ائتلاف انتخاباتی سائرون) به دلیل اعلام ائتلاف با الفتح (به رهبری العامری) انجام داده و خشمگینانه آن را ائتلافی برای - به تعبیر خود - رفتن به آغوش ایران خواند.
روزنامه 'صدی الخلیج' گزارش داد که منابع مسوول در سعودی اعلام کردند که رهبران سعودی از نتیجه تحولات اخیر عراق بسیار عصبانی هستند و آن را دومین شکست خود پس از انتخابات لبنان و پیروزی حزب الله و هم پیمانانش دانسته و آن را پیروزی - به تعبیر این روزنامه - محور ایرانی در منطقه توصیف کردند.
روزنامه سعودی شرق الاوسط نیز مقتدا صدر رابه غرق شدن - به زعم خود - در طرح ایران متهم کرد و در گزارش خود مدعی شد این تحولات همزمان با فعالیت ایران در این زمینه به رهبری سردار قاسم سلیمانی انجام شده است.
یک کاربر توییتر معروف به نام مشاور شاهزاده محمد بن نایف نیز با ناخرسندی نوشت که آنچه در حال انجام است، ضربه ای جدید به سیاست خارجی عربستان سعودی است.
وی در توییتر خود در این باره افزود: نخست وزیر دیگری بر عراق حاکم خواهد شد که علیه عربستان سعودی موضع خواهد گرفت.
العربیه نت هم نوشت که حزب کمونیست عراق مهمترین همپیمان مقتدا صدر و برخی دیگر از نیروهای سکولار عضو لیست سائرون، اعلام کردند که از تصمیم تشکیل ائتلاف میان مقتدا صدر و هادی العامری شوکه شده اند.
برخی از اعضای این لیست نیز در گفتگو با رسانه های عراقی مدعی شده اند کمونیست های عراق چیزی از ائتلاف با الفتح نمی دانند و مقامات سائرون در این باره با آنان مشورتی نکرده اند.
'عبدالله النفیسی' نویسنده کویتی نزدیک به جریان سعودی نیز درباره ائتلاف یاد شده مدعی شد سفرهای مقتدا صدر به کشورهای خلیج فارس (در چند ماه اخیر) تلاش برای دوری جستن از ایران بود اما ائتلافش با الفتح او را به دامن ایران بازگرداند!
روزنامه شرق الاوسط لندن نیز در مطلبی ضمن اذعان تلویحی به احتمال پیوستن ائتلاف های مختلف شیعی به یک فراکسیون بزرگ و واحد پارلمانی مدعی شد پیوستن ائتلاف دولت قانون به رهبری نوری المالکی یکی از شرایطی است که الفتح در پیوستن به سائرون مطرح کرده است و سائرون نیز در مقابل شرط پیوستن خود به الفتح را پیوستن ائتلاف النصر به رهبری العبادی به این ائتلاف بزرگتر دانسته است.
با این حال حمایت بلافاصله دو حزب عمده کردی از ائتلاف صدر - العامری و واکنش مثبت سایر ائتلاف های پیروز و احتمال پیوستن آنها به این ائتلاف و تشکیل یک ائتلاف (فراکسیون) بزرگتر پارلمانی (که مقدمه تشکیل دولت جدید خواهد بود)، نشان داد که فضای سیاسی عراق، دست کم در سطح رهبران، بیش از تنش و گسترش اختلافات آماده توافق و همپیمانی است.
درهمین راستا 'احمد الاسدی' سخنگوی ائتلاف الفتح نیز گفته است که آغوش ائتلاف صدر - العامری به روی سایر ائتلاف های انتخاباتی باز است تا در صورت پایبندی به برنامه های اعلام شده برای تشکیل دولت، به این ائتلاف بپیوندند.
'حاکم الزاملی' از رهبران جریان صدر نیز از احتمال پیوستن ائتلاف های الحکمه به رهبری 'سید عمار حکیم' و الوطنیه به رهبری ایاد علاوی به این ائتلاف سائرون - الفتح سخن گفته است.
رئیس مرکز مطالعات و تحقیقات استراتژیک هدف عراق هم در تفسیر خشم جریان سعودی و بعثی از این ائتلاف گفت که اعلام ائتلاف میان سائرون و الفتح ضربه دردناکی به آمریکا وارد کرد زیرا آمریکا اخیرا سعی داشت از طریق ایجاد فتنه میان این دو ائتلاف جنگ داخلی براه بیاندازد.
'هاشم الکندی' افزود: آمریکا تلاش داشت که از شک و تردید های مربوط به نتایج انتخابات به نفع خود استفاده کند و شروع به طراحی برای ایجاد یک جنگ داخلی میان احزاب اصلی شیعه به ویژه میان جناح های مقاومت اسلامی در ائتلاف های الفتح و جریان صدر کرده بود.
وی افزود که اعلام ائتلاف میان الفتح و سائرون ضربه دردناکی به واشنگتن وارد و توطئه واشنگتن برای ایجاد جنگ داخلی را خنثی کرد.
ادامه خشم جریان سعودی و بعثی از ائتلاف میان گروههای سیاسی منسوب به جریان مقاومت سیاسی نظامی در حالی است که این امر در داخل عراق با واکنش های مثبت و امیدواری فراوان برای تشکیل پارلمان و دولت جدید در چارچوب زمانبندی های قانونی همراه شده است.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/
نظر شما