به گزارش قدس آنلاین، به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی، حسینعلی سلطانی اظهار کرد: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری مشترک بین انسان و دام است و تهدید جدی برای بهداشت عمومی محسوب میشود.
وی افزود: بهترین شرایط رشد و تکثیر ویروس در PH=۷ تا ۷.۲ است و جزء ویروسهای فوق العاده حساس به محیط اسیدی است.
سلطانی ادامه داد: مهمترین روش انتقال ویروس از طریق فرآوردههای خام دامی است چرا که تمامی افراد جامعه با مواد غذایی با منشاء دامی در ارتباط هستند و از این فرآوردهها استفاده میکنند.
وی گفت: لاشه دامها، بعد از کشتار باید به مدت حداقل ۲۴ ساعت در پیش سرد ۴-۰ درجه نگهداری شوند تا جمود نعشی در آنها کامل شده و PH به دست آمده در آنها باعث از بین رفتن ویروس CCHF شود.
سلطانی توصیه کرد که از خرید گوشت فاقد مهر و برچسب بهداشتی دامپزشکی خودداری شود زیرا بر روی لاشههای کشتار شده خارج از کشتارگاه هیچ گونه نظارت و اطمینانی از سوی دامپزشکی وجود ندارد.
وی مدت زمان نگهداری در پیش سرد یا یخچال در خصوص جگر را حدود ۴۸ ساعت عنوان کرد.
سلطانی دامپزشکان و کارکنان دامپزشکی را در خط مقدم مبارزه با بیماریهای مشترک بین انسان و دام دانست و گفت: متاسفانه بیماری CCHF هیچ گونه علایمی در دامها ندارد و در این زمینه با دشمن پنهان مبارزه میکنیم.
مدیرکل دامپزشکی استان از اقدامات پیشگیرانه به منظور جلوگیری از بروز و شیوع بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو را آموزش و اطلاع رسانی به دامداران و افراد مرتبط خواند و گفت: سمپاشی دامها و اماکن دامی نیز موجب میشود تا جمعیت کنههای عامل بیماری را به حداقل برسد.
وی خاطرنشان کرد: لازم است هنگام کارکردن با لاشه دامها و خرد کردن گوشت از دستکش استفاده شود.
۲ تیر ۱۳۹۷ - ۱۳:۲۱
کد خبر: ۶۰۶۸۹۰
شهرکرد-مدیرکل دامپزشکی استان چهارمحال و بختیاری گفت: مهمترین روش انتقال ویروس بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از طریق فرآوردههای خام دامی است چرا که تمامی افراد جامعه با مواد غذایی با منشاء دامی در ارتباط هستند و از این فرآوردهها استفاده میکنند.
زمان مطالعه: ۱ دقیقه
نظر شما