به گزارش قدس آنلاین،، گزارش جدیدی از خبرگزاری رویترز حاکی است لابی حامی رژیم صهیونیستی موفق شده جلوی پخش مستند جنجالی شبکه خبری الجزیره قطر درباره نقش سازمان «بنیاد دفاع از دموکراسیها» (FDD) در پیشبرد منافع رژیم صهیونیستی در آمریکا و روابط نزدیک این موسسه با امارات متحده عربی را بگیرد.
این خبر را «رویترز» در گزارش مفصلی که روز پنجشنبه درباره لابی چندین میلیون دلاری قطر در آمریکا برای جلوگیری از پیشبرد طرحهای ضدقطری علیه این کشور در کنگره آمریکا منتشر کرده، گزارش داده است.
لابیگری قطر در آمریکا
رویترز نوشته یک سال بعد از آنکه کشورهای عربی به رهبری عربستان سعودی قطر را هدف محاصره قرار دادند میگذرد؛ از آن زمان، این محاصره هنوز پابرجا است اما قطر توانسته نمایندگان کنگره و آمریکاییهای پرنفوذ را مجاب کند که در مبارزه با «تروریسم»، متحد آمریکا به شمار میرود.
چندین نفر از کسانی که برای قطر لابی کردهاند میگویند پیگیری این موضوع برای قطر دهها میلیون دلار هزینه برداشته و نیازمند لابیگری با افراد نزدیک به ترامپ و قانونگذاران آمریکایی بوده است.
یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا درباره این گزارش به خبرگزاری رویترز گفت: «ترامپ میخواهد این مناقشه هر چه سریعتر برطرف شده و حل و فصل شود، زیرا آن را به نفع ایران میداند. »
اسناد رسمی وزارت دادگستری آمریکا نشان میدهند قطر از آغاز سال ۲۰۱۷ دستکم ۲۴ میلیون دلار برای لابیگری در واشنگتن هزینه کرده است. این رقم در سالهای قبلتر بسیار کمتر بوده؛ به عنوان مثال، قطر سال ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ مجموعاً ۸.۵ میلیون دلار صرف لابیگری کرده است.
از طرف دیگر مخالفان قطر هم بیکار ننشستهاند. امارات و عربستان سعودی هم، هر کدام در همین بازه زمانی ۲۵ میلیون دلار در واشنگتن برای لابیگری علیه قطر هزینه کردهاند و توانستهاند «الیوت برویدی» از جمهوریخواهان نزدیک به ترامپ را به خدمت بگیرند.
ماه می سال گذشته، «برویدی» با کمک اندیشکده «بنیاد دفاع از دموکراسی» همایشی را درباره قطر و اخوان المسلمین ترتیب داد و در آن قطر را به حمایت از تروریسم متهم کرد.
توقف طرح ضدقطر
در همین همایش بود که «اد رویس»، رئیس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا از برنامه خودش برای معرفی طرحی خبر داد که قطر را در فهرست «دولتهای حامی تروریسم» قرار میداد. رویس تنها دو روز بعد از این همایش، طرح خود را ارائه کرد.
دو لابیگر گفتهاند قطر برای مخالفت با این طرح، اقدامات وسیعی در کنگره صورت داد، و از جمله درخواستهایش را با دفتر «اد رویس» مطرح کرد. این طرح، در حال حاضر در کنگره متوقف مانده است.
قطر- طبق گزارش رویترز- در طول این مسیر به سوی متحدانی نامتعارف هم دست دوستی دراز کرده؛ لابیگران قطر به عنوان مثال، «مورتون کلین»، رئیس «سازمان صهیونیسم آمریکا» را با هواپیمای درجه یک «قطرایرویز» به یک مجموعه تقریحی مجلل بردهاند تا در آنجا با سران این کشور دیدار کند.
سفر لابیگر رژیم صهیونیستی به قطر
مطابق این گزارش، «مورتون کلین» در قطر با امیر این کشور دیدار کرده است. «کلین» به رویترز میگوید مقامهای قطری در همان سفر به او قول دادهاند جلوی پخش مستند شبکه خبری «الجزیره» که در آن علیه حامیان رژیم اسرائیل در آمریکا افشاگریهایی صورت گرفته را بگیرند، کتابهای «ضدیهودیت» (مخالف صهیونیسم) را از نمایشگاه کتاب دوحه جمع کنند و برای آزادی اسرائیلیهای ربودهشده کمک کنند.
«کلین» هنوز منتقد قطر است اما در مصاحبهای با رویترز گفته از اقداماتی که قطر برای رفع نگرانیهای او انجام داده خشنود است. او گفته مستند الجزیره هنوز پخش نشده و او همکاری با مقامهای قطری را در مسائل دیگر ادامه میدهد.
مستند جنجالی الجزیره
پیش از این گزارش شده بود شبکه «الجزیره» در ادامه مجموعه مستندهای جنجالیاش درباره لابیگری سازمانهای وابسته به رژیم صهیونیستی برای پیش بردن منافع اسرائیل در غرب، قرار است مستندی را درباره نقش سازمان «بنیاد دفاع از دموکراسیها» (FDD) در لابیگری به نمایندگی از رژیم صهیونیستی و روابط نزدیک این موسسه با امارات متحده عربی منتشر کند.
این موسسه که حامیان مالی آن مستقیما با «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی و حزب «لیکود» اسرائیل در ارتباط است، به طراح سیاستهای دولت جدید آمریکا به خصوص در موضوعات مرتبط با خاورمیانه و ایران بدل شده است.
پایگاه «الکترونیک انتفاضه» که به واسطه منابعی به نسخهای از مستند در آستانه پخش الجزیره دست یافته در اسفندماه سال گذشته نوشته بود که این مستند افشا میکند که افدیدی به عنوان «عامل» رژیم صهیونیستی در آمریکا فعالیت میکند.
به گفته یک منبع در قسمتی از این مستند که بخشهایی از آن به صورت مخفیانه فیلمبرداریشده، یک مقام اسرائیلی میگوید: «ما افدیدی را داریم. ما دیگرانی را داریم که روی این موضوع (پیشبرد منافع اسرائیل) کار میکنند. »
گفته میشود «سیما وکنین-گیل» افسر اطلاعاتی سابق ارتش اسرائیل در این مستند اذعان کرده است که افدیدی روی مجموعهای از پروژهها برای اسرائیل «کار میکند»، از جمله «جمعآوری اطلاعات، تحلیل اطلاعات، کار بر روی سازمانهای مردمنهاد و ردیابی منابع مالی. این چیزی است که فقط یک کشور با تمام منابعش میتواند به بهترین نحو انجام دهد. »
بر اساس «قانون ثبت عوامل خارجی» موسوم به FARA، نام سازمانها و افرادی که در ایالات متحده به نمایندگی از یک دولت خارجی فعالیت میکنند، باید در بخش ضداطلاعات وزارت دادگستری آمریکا ثبت شود. با این وجود، جستوجو در سایت FARA نشان میدهد که نام افدیدی در این سایت ثبت نشده است.
گفته میشود مستند الجزیره چند گروه لابیگر را شناسایی کرده که با همکاری اسرائیل و با استفاده از روشهای پیشرفته جمعآوری اطلاعات، از شهروندان آمریکایی جاسوسی میکنند. همچنین گفته شده است که این مستند از بخشی از تلاشهای مخفیانه برای ارعاب و فشار به آمریکاییهایی که تصور میشود «بیش از حد منتقد اسرائیل» هستند، پرده بر میدارد.
به نوشته الکترونیک انتفاضه، در پی انتشار خبر ساخت این مستند، گروههای لابیگر وابسته به اسرائیل قطر را که تأمینکننده منابع مالی الجزیره است برای جلوگیری از انتشار این مستند، به شدت تحت فشار قرار دادهاند. این فشارها گمانهزنیهایی را درباره اینکه ممکن است این مستند آرشیو شود، به وجود آورده است.
مأمور مخفی اسرائیل
«سیما وکنین-گیل» در حال حاضر از کارکنان ردهبالای وزارت امور راهبردی اسرائیل است. این وزارتخانه در حال حاضر رهبری عملیاتی مخفیانه را برای مانعتراشی در فعالیتهای جنبش جهانی «بایکوت، عدم سرمایهگذاری و تحریم اسرائیل» بر عهده دارد.
«وکنین-گیل» در این وزارتخانه زیر نظر «گیلاد اردان» فعالیت میکند که وزیر امور راهبردی اسرائیل و از متحدان نزدیک «بنیامین نتانیاهو»، نخستوزیر اسرائیل است.
بنیاد دفاع از دموکراسی، علاوه بر دریافت کمکهای مالی از «شلدون آدلسون»، سیاستمدار حامی اسرائیل و از حامیان درجه یک مالی ترامپ در انتخابات، ارتباطات نزدیکی با امارات متحده عربی دارد.
ایمیلهای ««یوسف العتیه» سفیر امارات در واشنگتن که توسط هکرها به بیرون درز کردهاند حاوی مستنداتی در این باره هستند. در یکی از این ایمیلها او «افدیدی» را ترغیب میکند برای انتقال پایگاه نظامی آمریکا در قطر به کشورش، امارات تلاش کند.
مستند الجزیره همچنین حاوی فیلمی است که به صورت مخفیانه از سخنان یک لابیگر اسرائیلی ضبط شده و او در آن با لحنی مفتخرانه از روابط نزدیک تلآویو با امارات و حکومتهای سایر کشورهای حاشیه خلیج فارس سخن میگوید.
گسترش بیسابقه روابط امارات و اسرائیل
در بخشی از این فیلم، «ماکس آدلشتاین» میگوید لابی «افدیدی» به ایجاد ارتباطهای امنیتی میان اسرائیل و امارات که «تماماً پشت پرده هستند» کمک کرده است.
«ماکس آدلشتاین»- به نوشته «الکترونیک انتفاضه»- یکی از کارورزان شرکت لابیگری «هاربور» است که عربستان سعودی و امارات از جمله مشتریهای آن هستند.
این شرکت در ۶ ماهه منتهی به ۳۰ سپتامبر ۲۰۱۷ حدود ۲.۲ میلیون دلار از امارات و بیش از ۳۰۰ هزار دلار از عربستان سعودی دریافت کرده است.
آدلشتاین، در حال حاضر برای لابی «آیپک» کار میکند که قدرتمندترین لابی اسرائیل در آمریکا محسوب میشود و نشست سالانهاش روز یکشنبه در آمریکا شروع شد.
آدلشتاین بعد از انتشار این مقاله در وبگاه «الکترونیک انتفاضه» تنظیمات امنیتی صفحهاش در فیسبوک را تغییر داد و نام «آیپک» را از بخش «محل کار» خود حذف کرد. تصویر زیر مربوط به صفحه فیسبوک او قبل از اعمال این تغییرات است.
گفته میشود آدلشتاین در فیلم الجزیره مفتخرانه میگوید که روابط میان امارات و اسرائیل «بسیار بهتر شده و کسی هم از آن خبر ندارد. »
او در آن فیلم به یک خبرنگار الجزیره که شغلش را پنهان نگاه داشته میگوید: «دولتها باید در مسائل امنیتی با یکدیگر هماهنگی انجام دهند. همه اینها پشت پرده انجام میشوند؛ ولی در زمینههای تجارت، امنیت، فناوری و پزشکی همکاریهای زیادی وجود دارند. »
منبع مورد استناد «الکترونیک انتفاضه» میگوید آدلشتاین در آن فیلم توضیح میدهد که «کمیته یهودیان آمریکا» در حال برنامهریزی برای برگزاری یک «تور مطالعاتی» از امارات با محوریت بررسی زمینههای همکاریهای دوجانبه است.
در ماه ژانویه «کنفرانس روسای سازمانهای مهم یهودیان در آمریکا» اعلام کرد «هیئتی بزرگ» از سران خود را عازم امارات کرده و در آنجا دیدارهایی در «بالاترین سطوح» انجام شده است.
این کنفرانس همایشی است که مهمترین گروههای لابی حامی اسرائیل، از جمله «کمیته یهودیان آمریکا» را گرد هم جمع میکند.
شاهد دیگر بر تحرکات آشتیجویانه امارات متحده عربی در برابر لابیهای حامی اسرائیل، تحقیقاتی است که درباره فعالیتهای این کشور ثروتمند عربی در واشنگتن کلید زده شده است.
روزنامه نیویورکتایمز روز شنبه گزارش داده «رابرت مولر»، دادستان ویژه تحقیقات درباره دخالت ادعایی روسیه در انتخابات آمریکا، دامنه تحقیقاتش درباره این موضوع را گسترش داده و اکنون «نفوذ امارات روی دولت ترامپ» با واسطه «جرد کوشنر»، داماد رئیسجمهور امریکا را هم بررسی میکند.
بخشی از فیلم مخفیانه الجزیره توضیحات «جاناتان شانزر»، معاون بنیاد دفاع از دموکراسی درباره روشهای اعتبارزدایی از گروههای حمایت از فلسطین را نشان میدهد.
«شانزر» در این بخش در گفتوگو با خبرنگار الجزیره اعتراف میکند که فعالیت جنبش «بایکوت، عدم سرمایهگذاری و تحریم اسرائیل» همه را شگفتزده کرده است.
او واکنش گروههای لابی اسرائیل را «افتضاح تمامعیار» توضیف کرده و اضافه میکند: «فکر نمیکنم کارهایی که انجام شده خوب باشند. حتی یک کار خوب هم انجام ندادهایم. »
یکی از گلایههای «شانزر» این است که تلاشهای لابیهای اسرائیلی برای زیر سوال بردن اعتبار گروههای «دانشجویان طرفدار عدالت در فلسطین» و «مسلمانان آمریکایی حامی فلسطین» با وصل کردن آنها به «تروریسم اسلامی» ناکام مانده و مورد توجه واقع نشدهاند.
او همچنین اظهار نگرانی میکند که تاکتیک همیشگی لابیهای اسرائیل برای معرفی فعالان حامی فلسطین به عنوان گروههای یهودستیز تأثیرش را از دست داده است.
«شانزر» به خبرنگار الجزیره میگوید: «به شخصه فکر میکنم یهودستیزی به عنوان روشی برای اعتبارزدایی آن چیزی نیست که قبلاً بود. »
دیدگاههای «شانزر» با گزارش محرمانهای که سال گذشته به تأیید کابینه رژیم صهیونیستی رسید و میان سران لابیهای اسرائیل توزیع شد، همخوانی دارد. آن گزارش به این جمعبندی رسیده که تلاشهای اسرائیل برای جلوگیری از رشد جنبشهای حمایت از فلسطین تا اندازه زیادی شکست خورده است.
تأخیر در پخش فیلم
اکتبر سال ۲۰۱۷ «کلایتون سوییشر»، رئیس بخش تحقیقات شبکه خبری الجزیره ابتدا اعلام کرد که یک خبرنگار را به صورت نامحسوس وارد لابیهای اسرائیل در آمریکا کرده است.
الجزیره در آن مستند که ژانویه سال ۲۰۱۷ پخش شد از عملیات مخفیانهای اسرائیل برای نفوذ در میان احزاب محافظهکار و مخالف دولت پرده برداشت. فیلم الجزیره به عنوان مثال فاش کرد یک عامل سفارت اسرائیل در لندن برای «به زیر کشیدن» یک وزیر دولت انگلیس لابی کرده است.
«سوئیشر» در آن زمان وعده داد دیگر قسمت این مجموعه درباره لابیهای اسرائیل در آمریکا به زودی منتشر خواهد شد، اما با گذشت پنج ماه از آن زمان، هنوز این اتفاق نیفتاده است.
لابی اسرائیل در قطر
در همان دوره زمانی، گروهی از لابیگران اسرائیل به دعوت امیر قطر، «تمیم بن حمد آل ثانی» از این کشور بازدید کردند.
برخی از دستراستیترین و افراطیترین حامیان رژیم صهیونیستی در آمریکا، از جمله «آلان درشوویتز» و «مورتون کلین»، رئیس «سازمان صهیونیسم آمریکا» در میان کسانی بودند که عازم قطر شدند.
بهمنماه سال ۹۶ چند منبع آگاه به روزنامه اسرائیلی هاآرتص گفتند سران قطری به آنها اطمینان خاطر دادهاند که مستند الجزیره پخش نخواهد شد. قطر در آن زمان این موضوع را تکذیب کرد.
گروههای حامی اسرائیل برای تحت فشار قرار دادن الجزیره و جلوگیری از پخش این فیلم مواضع تهاجمی گرفتهاند.
«نوآ پولاک»، مدیر عامل کمیته حامیان اسرائیل گفت: «بیایید درباره اینکه [این مستند الجزیره] چه بود با کلمات بازی نکنیم- یک عملیات جاسوسی پرهزینه و حرفهای بود که قطر در خاک آمریکا انجام داد. »
در همین راستا، اعضای طرفدار اسرائیل در کنگره آمریکا هم وزارت دادگستری آمریکا را تحت فشار قرار دادهاند تا الجزیره را طبق مفاد قانون «ثبت عاملان خارجی» به عنوان سلاح قطر معرفی کند، یعنی دقیقا همان تعریفی که برای شبکه خبری روسی راشاتودی انجام شد.
پایگاه الکترونیک انتفاضه در گزارش اسفندماه خود نوشته بود: «اینکه آیا این کمپین فشار موفق خواهد شد مستند یاد شده را مدفون کند یا خیر را شاید بتوان سنگ محک نهایی برای سنجیدن میزان نفوذ لابی اسرائیل دانست. »
منبع: فارس
انتهای پیام/
نظر شما