به گزارش ایلنا، مدیرکل حفظ، احیاء بناها، بافتها و محوطههای تاریخی با اعلام این خبر گفت: احیای این بازار تاریخی با همکاری این دفتر، ادارهکل خراسان رضوی و شهرداری مشهد انجام میشود.
هادی احمدی با اشاره به جلسهای که در مشهد مقدس با حضور مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی، شهردار منطقه ثامن و اعضای شورای فنی ستادی سازمان و استان خراسان برگزار شد، گفت: در این جلسه پس از بحث و بررسی پیشنهادات مشاور طرح در خصوص احیای این بازار تصمیمگیری شد.
به گفته وی اصلاحات مورد ظر ارایه شده در نشست به مشاور ابلاغ و مقرر شد این بازار تاریخی که تنها بخشی از بازار مرکزی تاریخی مشهد محسوب میشود با تکیه بر اسناد و شواهد تاریخی و با توجه به کاربری مورد احیای و بازپیرایی قرار گیرد.
احمدی با تاکید بر اینکه نقطه نظرات کارشناسی ارایه شده به مشاور پس از لحاظ شدن در طرح و بررسی در شورای فنی استان خراسان رضوی برای تایید نهایی در شورای فنی سازمان به تهران ارسال خواهد شد، گفت: پژوهش و ارایه طرح احیای کالبدی و ساماندهی این بازار شامل دو مرحله مطالعات پایه، شناخت وضع، تدوین چشمانداز، دستور کار و ارایه الگوهای کاربردی خواهد بود.
مدیرکل حفظ، احیاء بناها، بافتها و محوطههای تاریخی افزود: بازارها از مهمترین فضاهای موجود در شهرها از گذشته تا امروزند و اگرچه شکل معماری و روابط درون آنها تغییر کرده اما همچنان از مهمترین و اثرگذارترین مکانها در شهرها به شمار میآیند و بازارهای موضوعی همچون فرش شخصیت متفاوتی را در عرصه تنوع فضای شهری به نمایش میگذارند بهویژه آنکه منحصرا به هویت شهر وابسته و بازار فرش مشهد از جمله این بازارها با ویژگیهای یاد شده است.
بازار فرش به عنوان بخشی از بازار بزرگ مشهد که در روند تاریخی خود از جایگاه مهمی در نظام اجتماعی و اقتصادی بر خوردار بوده ارتباط دهنده عناصر مهم کالبدی – فعالیتی شهر با حرم مطهر است.
نظر شما