تحولات منطقه

۵ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۳:۲۹
کد خبر: ۶۱۱۹۶۵

با توجه به کاهش ۸۰ درصدی تولید پسته در ایران، کشورمان اقدام به واردات پسته از تاجیکستان برای صادرات مجدد با برند ایران کرده است.

صادرات پسته تاجیکی با برند ایران + سند
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، خبر شوک آور و نگران کننده است :«کاهش ۸۰ درصدی تولید پسته ایران». رئیس انجمن پسته چندی پیش در یادداشتی که خبرگزاری تسنیم آن را منتشر کرد،  از این مهم خبرداده بود.

با توجه اینکه ایران و آمریکا بزرگترین تولید کنندگان پسته در دنیا هستند  این طور به نظر می رسد که  باید شرایط برای صادرات پسته آمریکایی محیا تر باشد، اما واقعیت بازار های جهانی صادرات پسته پیچیدگی خاصی پیدا کرده است.

رسانه های آمریکایی نیز در هفته های اخیر با اشاره به  جنگ تجاری آمریکا با چین، از  محدود شدن صادرات پسته آمریکایی ( به دلیل بالا بردن تعرفه واردات پسته آمریکایی به کشور چین)  صحبت می کنند.

بیشتر بخوانید: رئیس انجمن پسته ایران: تولید ۸۰ درصد کاهش یافت

بنابراین گزارش، با بزرگترشدن طبقه متوسط در چین، این کشور درسالهای اخیر تبدیل به بازار بزرگی برای صادرات پسته شده است، به طوری که چین و سنگاپور بزرگترین بازار پسته آمریکا به حساب می آیند  (مطرح است نیمی از پسته آمریکا  به چین و سنگاپور صادر می شود).

 چین اما با بالا بردن تعرفه واردات پسته از آمریکا در واقع به واردات پسته ایرانی چراغ سبز نشان داده است،  زیرا همانطور که گفته شد ایران و آمریکا بزرگترین صادرکنندگان پسته در دنیا هستند و در صورتی که آمریکا نتواند به این کشور صادرت داشته باشد این ایران است که جایگزین او در این بازار می شود.

 احتمالا رسانه های آمریکایی که از جایگزینی ایران در بازار پسته چین سخن می گویند،  بی خبر از کم شدن تولید عجیب پسته در ایران هستند، به طوری  که وال استریت ژورنال چندی پیش جنگ تجاری آمریکا و چین را عامل افزایش صادرات پسته ایران دانسته بود.

 این شرایط در مجموع این طور مینماید که با توجه به کاهش تولید پسته در ایران و به مشکل خوردن آمریکا برای صادرات پسته به بزرگترین بازار خود، مصرف کنندگان، به ویژه چینی ها این محصول را به قیمت بالا تری خریداری می کنند.

بنابراین گزارش،  نامه ای که به دست خبرگزاری تسنیم رسیده، حاکی از آن است ایران برای جبران کسری پسته صادراتی خود دست به واردات پسته از تاجیکستان برای صادرات مجدد به بازار های هدف صادراتی (با برند ایران)  زده است تا بتواند جایگاه صادراتی خود را حفظ کند. اما  مرور زمان معلوم می‌کند که تاجیک ها با توجه به محدود بودن تولید پسته خود،  چقدر میتوانند از کمبود پسته ایران را جبران کنند.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha