به گزارش قدس انلاین خراسان رضوی، فعالیت گروههای جهادی در حوزههای مختلف عمرانی و بهداشت و درمان با آغاز فصل تابستان رونق بیشتری میگیرد و جهادگران با حضور در مناطق محروم نویدبخش فعالیت و سازندگی میشوند و شور و شوق زندگی را در دل روستائیان و مناطق محروم دوباره زنده میکنند.
وقتی پای صحبت این جهادگران مینشینید فصل مشترک صحبت تمامی آنها این است که شور امید و برق زندگی را در چشمان خسته ساکنان مناطق محروم وقتی در آنجا حضور پیدا میکنند، میبینند و همین مسئله سبب میشود تا انگیزه مضاعفی برای این قبیل فعالیتها داشته باشند و هر سال بر تعداد جهادگران خود بیفزایند. در واقع از نظر کمی و کیفی هر سال شاهد هستیم که بر تعداد جهادگران افزوده میشود.
اردوهای جهادی که در تابستان برگزار میشود معمولا نقاط هدف مشخصی دارند و البته تلاش میشود تا هیچ منطقهای از قلم نیفتد. بسیج سازندگی خراسان رضوی در کنار بسیج دانشجویی در این زمینه نقش بسیار مهمی را برعهده دارند و اولویتها و مناطقی که باید جامعه آماری آنها اعزام شود از مدتها قبل مشخص میشود.
حضور گروههای جهادی بسیج سازندگی خراسان رضوی امسال نیز در مناطق محروم این استان ادامه دارد و با تلاش مضاعفی درصدد هستند تا خدمترسانی خود را در روزهای پایانی فصل تابستان بیشتر کنند تا دامنه بیشتری از جامعه هدف از خدمات آنها بهره مند شوند.
خدمترسانی به بیش از 1200 خانوار
در این میان بخشی از مناطق استان خراسانرضوی که با محرومیت بیشتری روبهرو هستند از سوی بسیج سازندگی خراسان رضوی و همچنین گروههای جهادی بیشتر مورد توجه قرار میگیرند؛ یکی از این مناطق منطقه مرکزی شهرستان کلات است که 8 روستای آن که مورد هدف سازندگی قرار گرفتهاند جمعیتی در حدود 1200 تا 1400 خانوار را شامل میشود.
گروه جهادی میثاق امسال این روستاها را هدف خدمت رسانی خود قرار داده و قرار است تا پایان شهریورماه یک بار دیگر نیز در این مناطق برای خدمت رسانی در حوزههای فرهنگی و بهداشت و درمان و سازندگی حضور پیدا کند.
فعالیت در حوزه عمرانی و فرهنگی
مرتضی اسماعیلآبادی؛ مسئول این گروه جهادی در این زمینه میگوید: گروه جهادی میثاق سال گذشته از تجمیع چند گروه جهادی تشکیل شد و گروه ما بزرگتر شد؛ با روستای سرچشمه خراسان شمالی فعالیت خود را آغاز کردیم که طرح آبرسانی و طرح ساخت مسجد را آنجا دنبال کردیم؛ بعد از آن دومین فعالیت ما در مناطق زلزله زده گیلانغرب بود که شش روستا را حاضر شدیم و با طلاب کار فرهنگی آنجا را صورت دادیم و امسال نیز منطقه محوری ما کلات شد.
وی ادامه میدهد: تقریبا 90 نفر دوره اول اعزام ما به 6 روستای کلات عازم شدند و در مرحله دوم 50 نفر عازم شدند و عمدتا کار تبلیغی را صورت دادند و در اعزام بعدی که هفته آینده است دوستان ما در حوزه عمرانی عازم این مناطق میشوند.
اسماعیل آبادی خاطرنشان میکند: تابستان امسال منطقه محوری و هدف خود را کلات قرار دادیم و البته از سوی بنیاد برکت نیز این منطقه به عنوان هدف قرار گرفته است؛ در بحث فرهنگی 5 روستا و در بحث عمرانی سه روستا را در این منطقه مورد نظر خود داریم. روستاهای سیرزار، قلهزو، آقداش، خشت و گرو از جمله روستاهایی هستند که گروه جهادی ما در آن حال فعالیت است.
محرومیتزدایی در قله زو
این فعال جهادگر میگوید: این منطقه منطقه بکری است و گروههای جهادی از حدود سه سال پیش در این منطقه فعال نبودهاند و مردم روستا به محض حضور ما استقبال بسیار زیادی داشتند و درخواستهای زیادی نیز صورت گرفت که کارگاههای گلیم بافی آنجا برای مثال احیا شود. گروههای جهادی بومی منطقه نیز اعلام آمادگی کردند که پای کار هستند و با ما همکاری میکنند. پس از اینکه اشتیاق مردم دیده شد، بچهها تمایل بیشتری برای کار کردن داشتند. برای مثال روستایی مانند قله زو روستای محرومی است و محرومیت به چشم دیده میشود و بسیاری از بچههای ما مشتاق شدند تا فعالیت خود را در این روستاها تشدید کنند.
وی ادامه میدهد: این منطقه با خشکسالی مواجه است و فعالیت اصلی روستائیان گلیم بافی و کاشت تخم شربتی است و دوستان ما در حال طراحی برنامهای هستند تا در آینده در حوزه اشتغال زایی و بازاریابی در همین حوزه کاری برای آنها فعالیتی را صورت دهیم و طرح کلی این مسئله توسط دوستان خود ما نگارش شده تا بتوانیم آن را کلید بزنیم.
اسماعیل آبادی عنوان میکند: در مجموع این 8 روستا حدود 1200 خانوار دارد و نیازمند رسیدگی بیشتری هستند و ما نیز در تلاش هستیم تا با فعالیتهای خود اندکی از غبار محرومیت در این مناطق بکاهیم.
منبع:تسنیم
انتهای پیام/
نظر شما