تحولات منطقه

مدیر شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی گفت: اجرایی شدن طرح انتقال آب از دریای عمان به استان های شرقی باعث جلوگیری از کاهش جمعیت مناطق روستایی و مرزی خواهد شد.

طرح انتقال آب از کاهش جمعیت مناطق روستایی و مرزی جلوگیری می کند
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس انلاین ، محمد علایی ظهر یکشنبه در نشست خبری اظهار کرد:جلوگیری از کاهش جمعیت در مناطق روستایی و مرزی اولویت آب منطقه ای بوده و انتقال آب از دریای عمان مهمترین راهکار برای جلوگیری از کاهش جمعیت مناطق روستایی شرق کشور است.

وی افزود:فاز اول مطالعاتی این طرح تا پایان سال نهایی می شود و در صورت آمادگی بخش خصوصی وارد فاز اجرایی خواهد شد، بخش خصوصی نیز در انتظار امضای تفاهم نامه با وزارت صنعت و معدن و نیرو برای تضمین خرید آب است تا اقدامات اجرایی را شروع کند.

مدیر شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی ادامه داد: طرح انتقال آب از هزار مسجد نیز در دست پیگیری است و با رعایت کامل موضوعات زیست محیطی این اقدام انجام خواهد شد و قرار شده است آب مازاد بر نیاز شمال هزار مسجد به مشهد منتقل شود که بخشی از آن به صورت خط انتقال و بخشی به صورت احداث کارخانه های بسته بندی آب  است.

وی تاکید کرد:خشکسالی خراسان رضوی وارد هجدهمین سال خود شده است و امسال نیز خشک ترین سال در دهه اخیر بوده است و این در حالی است که تبخیر و تعرق در این منطقه نسبت به میانگین جهانی بالاتر است و میانگین بارندگی استان از ۲۵۱ میلی متر چهل ساله به ۲۰۹ میلی متر ۱۵ ساله و ۱۹۸ میلی متر در ده ساله اخیر رسیده است.

علایی بیان کرد:برای جلوگیری از کاهش اثرات مدیریتی بر منابع آبی باید از بارگزاری های بیش از ظرفیت و ناهمخوان با پتانسیل استان جلوگیری شود و نباید بیش از توان طبیعت از آن استفاده کرد و همچنین از آلودگی آب و تولید فاضلاب نیز تا حد مقدور کاسته شود.

۲۲ درصد ظرفیت سدهای استان پر شده است

وی اضافه کرد:تغییر نوع بارش از برف به باران باعث شده است ذخیره برفی بسیار کم شود و آورده رودخانه ها کاهش پیدا کند و سیلاب نیز بیشتر شود که مشکلاتی را در پی دارد و خساراتی را به بار می آورد این مسائل باعث شده است که اکنون ۲۲ درصد  ظرفیت سدها پر باشد.

وی گفت:طرح سازگاری با کم آبی در استان برای ۳۷ دشت تهیه شده است و برای ۲۸ شهرستان نیز طرح سیمای آبی در حال تدوین است و تا ۲۰ روز دیگر طرح استانی تکمیل  و به وزارت نیرو ارسال خواهد شد و لازم به ذکر است که برنامه های فوق براساس نتیجه محوری و برای  رسیدن به ۷۵ درصد برداشت از منابع آبی در سال ۱۴۲۰ تدوین شده است.

وی ادامه داد:۸۶ درصد از آب استان در کشاورزی مصرف می شود و براساس آماری که وزارت کشاورزی منتشر کرده است ۳۰ درصد محصولات کشاورزی به هدر می رود و اگر ما بتوانیم از این مقدار هدر رفت محصولات کشاورزی جلوگیری کنیم و همچنین بهره وری و کشت گلخانه ای را در کشاورزی افزایش دهیم می توانیم بدون کاهش حجم تولیدات کشاورزی از مصرف آب در این حوزه بکاهیم.

علایی در مورد استفاده از آبهای مرزی با اشاره به لزوم رعایت پروتکل های بین المللی بیان کرد:در جلسه ای که چندی قبل با مسئولان ترکمنستانی داشتیم مشخص شد از ابتدای بهره برداری از سد دوستی تاکنون ایران ۶۰ میلیون متر مکعب بیشتر از سهم خودش استفاده کرده و این در حالی است که سهم هر کدام از طرفین ۵۰ درصد است که مقرر شد این اضافه برداشت جبران شود.

وی گفت: در حدود ۷۳۰۰ حلقه چاه غیر مجاز تاکنون مسدود شده است و پیش بینی می کنیم در حدود ۱۰ هزار چاه غیر مجاز دیگر نیز موجود باشد که باید مسدود شوند.

منبع : مهر

انتهای پیام /

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.