تحولات منطقه

مدیرکل نوسازی مدارس استان تهران گفت: اگر سرانه پایین فضای آموزشی و تراکم بالای دانش‌آموز در کلاس‌های درس را در نظر بگیریم، تهران کم‌برخوردارترین استان کشور است.

نگرانی از ایمنی ۴۳ درصد مدارس تهران
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش گروه اجتماعی قدس آنلاین ، شهر تهران به لحاظ سرانه و متراژ و مقاومت مدارس جزو فقیرترین استان‌هاست و بیشترین مدارس فرسوده کشور در شهر تهران قرار دارند. ۲۶۴ مدرسه با قدمت بالای ۶۰ سال در شهر تهران وجود دارند که این مدارس آسیب‌پذیرند به گونه‌ای که طبق اعلام عباسعلی باقری مدیرکل آموزش‌وپرورش شهر تهران، در سال‌های اخیر حتی طوفانی رخ داد و سقف برخی مدارس کنده شد یا آسیب دید و این مدارس در برابر زلزله طاقت نمی‌آورند.

بیشتر بخوانید

صندوق ذخیره ارزی اعتبار ندارد؛ ۳ میلیارد دلار بودجه حذف مدارس فرسوده محقق نشد

در همین رابطه علی شهری مدیرکل نوسازی مدارس استان تهران اظهار کرد: اگر بحث سرانه فضای آموزشی کشور را به عنوان شاخص مهم تلقی کنیم میانگین این شاخص در کشور ۵.۱۸ متر مربع به ازای هر دانش‌آموز است و در برخی استان‌ها سرانه بیش از این میانگین است.

* اوضاع نامناسب تهران به لحاظ سرانه آموزشی و تراکم دانش‌آموز در کلاس درس

وی افزود:‌ پایین‌ترین میانگین سرانه فضای آموزشی را در استان‌های، البرز سیستان و بلوچستان، آذربایجان غربی و تهران داریم و سرانه فضای آموزشی استان تهران ۴.۲۶ متر مربع به ازای هر دانش‌آموز است.براساس زیرنظام فضا و تجهیزات سند تحول بنیادین سرانه استاندارد فضای آموزشی ۸.۳۹ متر مربع برای هر دانش‌آموز است و اگر جمعیت دانش‌آموزی کشور را متناسب با این عدد بررسی کنیم به این می‌رسیم که از وضع فعلی ۶۴ میلیون متر مربع فضای آموزشی و پرورشی باید ۴۰ میلیون متر مربع دیگر را ضافه کنیم تا به استاندارد فضای آموزشی برسیم.

مدیرکل نوسازی مدارس استان تهران در پاسخ به این پرسش که چرا ساخت‌وساز مدارس فرسوده در تهران چندان مورد توجه نبوده است؟ گفت: وضعیت استان تهران قابل توجه ویژه است و باید نگاه ویژه‌ای را به مدارس فرسوده این استان داشت.استان تهران از جمله استان‌های با سرانه فضای آموزشی پایین است و ضمن پایین بودن سرانه آموزشی شاهد تراکم بسیار بالای دانش‌آموز در هر کلاس هستیم.

وی ادامه داد: اگر مقایسه‌ای بین استان‌های کم برخوردار به لحاظ فضای آموزشی داشته باشم، سیستان‌وبلوچستان، البرز و آذربایجان غربی با وجود سرانه پایین فضای آموزشی مشابه تهران هستند اما باید گفت که تراکم دانش‌آموزی آنها قابل مقایسه با تهران نیست.

شهری بیان کرد: اگر سرانه پایین فضای آموزشی و تراکم بالای دانش‌آموز در کلاس درس را در نظر بگیریم، تهران کم‌برخوردارترین استان کشور است به گونه‌ای که میانگین دانش‌آموز در کلاس‌های درس ۳۱ نفر است و در برخی مدارس تعداد دانش‌آموزان در کلاس‌ها بالای ۴۰ نفر است.

* نگرانی از سه‌شیفته شدن مدارس

مدیرکل نوسازی مدارس استان تهران گفت: در برخی شهرستان‌های استان تهران ۱۰۰ درصد مدارس دوشیفته هستند و نگرانیم در برخی مناطق مدارس سه شیفته بشوند بنابراین نگرانی‌ها در تهران جدی است و این را به مسئولان استانی و ملی هم اعلام کرده‌ایم.

وی با اشاره به اینکه به لحاظ فرسودگی مدارس، تراکم فضای فرسوده در تهران بسیار زیاد است و بیشترین کلاس‌های درس تخریبی به تعداد ۸۵۰۰ کلاس درس و ۴۵۰۰ کلاس نیازمند مقاوم سازی را در استان تهران داریم، عنوان کرد: بیشترین کلاس‌های آسیب‌پذیر کشور در استان تهران است البته باید گفت اقداماتی که دولت‌ و مجلس برای آموزش‌وپرورش در حوره تخریب، مقاوم سازی و نوسازی مدارس انجام دادند بی‌سابقه بوده است.

شهری بیان کرد: در استان تهران ۴۳ درصد مدارس به لحاظ ایمنی مشکل دارند که این رقم حدود ۵۰ درصد از میانگین کشوری بالاتر است. باید اعتبارات طرح جایگزینی مدارس فرسوده پیگیری و از محل منابع مطمئن تامین شود. هم‌اکنون استانداردسازی سیستم گرمایشی مدارس با کسر درصدی از محل قبوض گاز مصرفی مردم به عنوان منبعی مطمئن تحقق می‌یابد، برای ایمن سازی مدارس فرسوده هم باید چاره‌ای اندیشید. تامین ایمنی برای دانش‌آموزان یک ضرورت است و باید به منابع مالی آن فکر کرد.

منبع: تسنیم 

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.