تحولات منطقه

در آستانه اجرای تحریم‌های آمریکا، حرکت طوفان بزرگ در خلیج مکزیک در کنار بروز نشانه‌های بیشتری از کاهش صادرات نفت ایران به عنوان سومین صادرکننده بزرگ اوپک، سبب شد تا قیمت نفت دوباره بالا رود.

سایه سنگین کاهش صادرات ایران بر بازارهای جهانی
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش گروه اقتصادی قدس آنلاین، روز سه‌شنبه، در آستانه اجرای تحریم‌های آمریکا، حرکت طوفان بزرگ در خلیج مکزیک در کنار بروز نشانه‌های بیشتری از کاهش صادرات نفت ایران به عنوان سومین صادرکننده بزرگ اوپک، سبب شد تا قیمت نفت دوباره بالا رود.

قیمت پیش‌خرید هر بشکه نفت خام برنت، بنچ‌مارک بین‌المللی نفت خام، تا ساعت ۱۰:۴۱ به وقت تهران ۴۵ سنت یا ۰۵ درصد رشد کرد و به ۸۴.۳۶ دلار رسید. همچنین در جلسه معاملاتی دیروز قیمت این شاخص نفتی تا ۸۲.۶۶ دلار هم سقوط کرده بود و سپس دوباره بهبود یافت.

از سوی دیگر، هفته گذشته برنت به رکورد ۴ ساله ۸۶.۷۴ دلار رسیده بود. بر این اساس، پیش‌خرید هر بشکه نفت خام نیمه‌سنگین تگزاس غرب آمریکا، دابلیوتی‌آی، ۴۱ سنت یا ۰.۵ درصد رشد کرد و به ۷۴.۷۰ دلار رسید.

در هفته اول اکتبر، طبق داده‌های ردیابی کشتی‌ها  توسط رفینیتیو ایکون و منابع صنعت نفت، صادرات نفت ایران بیشتر افت کرده؛ این درحالی است که خریداران قبل از اجرا شدن تحریم‌های آمریکا در ۴ نوامبر، به دنبال منابع جایگزینی برای نیاز نفت خود هستند و این چالشی برای سایر تولیدکنندگان اوپک ایجاد کرده است تا کمبود نفت ایران را جبران کنند.

داده‌های رفینیتیو ایکون نشان می‌دهد که در در هفت روز اول اکتبر، ایران تنها ۱.۱ میلیون بشکه در روز صادر کرده است. یک منبع آگاه از صنعت نفت هم به رویترز خبر داده است که صادرات نفت ایران در ماه اکتبر فعلا کمتر از ۱ میلیون بشکه در روز بوده است؛ این درحالی است که در ماه آوریل صادرات نفت ایران حداقل ۲.۵ میلون بشکه در روز بود. پس از خروج ترامپ از توافق هسته‌ای و بازگرداندن تحریم‌های ایران میزان صادرات نفت این کشور هر روز کمتر می‌شود. صادرات ماه اکتبر همچنین نشان‌دهنده افت بیشتر  آن نسبت به سطح ۱.۶ میلون بشکه در روز در ماه سپتامبر است.

جی‌پی مورگان در یادداشتی نوشت: بشکه‌های نفت ایران به سرعت در حال کاهش است و ادعای عربستان برای جبران این میزان نفت، ظرف مدت ۱ ماه به آزمایش گذاشته خواهد شد؛ اما با نزدیک شدن طوفان رده ۳ مایکل به تاسیسات نفتی خلیج مکزیک، که بادهایی با سرعت ۱۷۸ تا ۲۰۸ کیلومتر در ساعت ایجاد می‌کند، شرکت‌های نفتی حدود ۱۹ درصد از تولید خود را تعطیل کرده‌اند.

منبع: مهر

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.