امیر ولی عضدزاده رئیس بهزیستی اردکان در گفتگو با خبرنگار قدس آنلاین ضمن گرامیداشت پانزدهم اﮐﺘﺒﺮ روز ﺟﻬﺎﻧﯽ ﻧﺎﺑﯿﻨﺎﯾﺎن وﻋﺼﺎی ﺳﻔﯿﺪ اظهار داشت : درصد بالایی ازمشکلات بینایی قابل پیشگیری است و تعداد۲۲۴ کم بینا و نابینا تحت پوشش اداره بهزیستی شهرستان اردکان هستند.
وی افزود: مشکلات بینایی و اختلال دید به دو دسته ارثی و غیر ارثی تقسیم بندی می شود که هرکدام، پیشگیری و درمان مخصوص به خود را دارد بهعنوانمثال در موارد ارثی، میتوان با انجام مشاورههای پیش از ازدواج، از بروز آنها جلوگیری کرد و در موارد غیر ارثی نیز میتوان با مراجعه به موقع به پزشک متخصص و رعایت مسائل ایمنی و بهداشتی، از بروز آن جلوگیری کرد.
عضدزاده تصریح کرد: درسال گذشته تعداد ۳ هزار و ۴۹۰ نفر از کودکان ۳ تا ۶ سال شهرستان مورد سنجش بینایی قرار گرفتند که از این تعداد ۴۱۷ نفر مشکوک به تنبلی چشم و سایر بیماریهای چشمی برای پیشگیری به متخصصان ارجاع شدند.
وی با اشاره به اینکه ۲۲۴ نفر نابینا و کمبینا در شهرستان تحت پوشش این اداره هستند، افزود: از این تعداد ۵۱ نفر مستمریبگیر و ۱۷۳ نفر خدمات موردی دریافت میکنند.
رئیس بهزیستی اردکان ازجمله خدمات بهزیستی به نابینایان را تحویل وسایل کمک توانبخشی نظیر ویلچر، واکر، عصا،عینک، ساعت گویا و نیز خدمات مالی، هزینههای تحصیلی و ... برشمرد.
عضد زاده تصریح کرد: اشتغال و نبودن کارمناسب از مهمترین و اصلیترین دغدغه های نابینایان است که در بیشتر مواقع این دغدغه و مشکلات مورد بیتوجهی قرار میگیرد.
وی با اشاره به قانون جامع حمایت از حقوق معلولان گفت: مطابق این قانون ۶۰ درصد از ردیف های استخدامی اپراتورها و تلفن خانه ها باید به نابینایان تخصیص یابد و انتظار این قشر جامعه از ادارات دولتی رعایت قانون استخدام معلولان نابینا در ادارات شهرستان است؛ زیرا فعالیت در مشاغل مناسب، زمینهساز تأمین نیازهای خانوارها در حوزههای مختلف است و عدم بهرهمندی روشندلان از فرصتهای شغلی مناسب، مشکلات معیشتی و اقتصادی زیادی را برای آنان در پی خواهد داشت.
وی با بیان اینکه نابینایان و کمبینایان بهعنوان بخشی از شهروندان جامعه دارای نیازها و مطالباتی هستند اظهار داشت: رسیدگی به نیازهای این قشر جامعه ازجمله اشتغال، ادامه تحصیل، تردد در شهر، امورات رفاهی و معیشتی ازوظایف مسلم دستگاهها است.
این مقام مسئول گفت: ﻧﺎﺑﯿﻨﺎﯾﺎن ﺣﻖ اﺳﺘﻔﺎده از تمامی اﻣﮑﺎﻧﺎت رﻓﺎﻫﯽ ﻣﻌﻤﻮل در ﺟﺎﻣﻌﻪ را دارﻧﺪ آﻧﺎن بایستی بتوانند به مانند دیگر شهروندان دراستفاده ازﭘﯿﺎده روﻫﺎ، ﺧﯿﺎﺑﺎنها و وﺳﺎﯾﻞ ﺣﻤﻞ و ﻧﻘﻞ ﻫﻤﮕﺎﻧﯽ ﻣﺎﻧﻨﺪ اﺗﻮﺑﻮس و نیز اﻣﺎﮐﻦ ﻋﻤﻮﻣﯽ، ﻣﺮاﮐﺰ ﺗﻔﺮﯾﺤﯽ و ﻣﺬﻫﺒﯽ اﺳﺘﻔﺎده ﮐﻨﻨﺪ.
۲۳مهرماه روز عصای سفید با شعار « رفع تبعیض راهم را روشن می سازد »نامگذاری شده است.
انتهای پیام /
نظر شما