تحولات لبنان و فلسطین

یزد - امیرولی عضد زاده با بیان اینکه نابینایان و کم‌بینایان به‌عنوان بخشی از شهروندان جامعه دارای نیازها و مطالباتی هستند گفت: تعداد۲۲۴ کم بینا و نابینا تحت پوشش اداره‌ بهزیستی شهرستان اردکان هستند.

۲۲۴ کم‌بینا و نابینا تحت پوشش اداره‌ بهزیستی شهرستان اردکان هستند

امیر ولی عضدزاده رئیس بهزیستی اردکان در گفتگو با خبرنگار قدس آنلاین ضمن گرامیداشت پانزدهم اﮐﺘﺒﺮ روز ﺟﻬﺎﻧﯽ ﻧﺎﺑﯿﻨﺎﯾﺎن وﻋﺼﺎی ﺳﻔﯿﺪ اظهار داشت : درصد بالایی ازمشکلات بینایی  قابل پیشگیری است و تعداد۲۲۴ کم بینا و نابینا تحت پوشش اداره‌ بهزیستی شهرستان اردکان هستند.

وی افزود: مشکلات بینایی و اختلال دید به دو دسته ارثی و غیر ارثی تقسیم بندی می شود که هرکدام، پیشگیری و درمان مخصوص به خود را دارد به‌عنوان‌مثال در موارد ارثی، می‌توان با انجام مشاوره‌های پیش از ازدواج، از بروز آن‌ها جلوگیری کرد و در موارد غیر ارثی نیز می‌توان با مراجعه به ‌موقع به پزشک متخصص و رعایت مسائل ایمنی و بهداشتی، از بروز آن جلوگیری کرد.

عضدزاده تصریح کرد: درسال گذشته تعداد  ۳ هزار و ۴۹۰ نفر از کودکان ۳ تا ۶ سال شهرستان مورد سنجش بینایی قرار گرفتند که از این تعداد ۴۱۷ نفر مشکوک  به تنبلی چشم و سایر بیماریهای چشمی برای پیشگیری به متخصصان ارجاع شدند.

وی با اشاره به اینکه ۲۲۴ نفر نابینا و کم‌بینا در شهرستان تحت پوشش این اداره هستند، افزود: از این تعداد ۵۱ نفر مستمری‌بگیر و ۱۷۳ نفر خدمات موردی دریافت می‌کنند.

رئیس بهزیستی اردکان ازجمله خدمات بهزیستی به نابینایان را تحویل وسایل کمک توان‌بخشی نظیر ویلچر، واکر، عصا،عینک، ساعت گویا و نیز خدمات مالی، هزینه‌های تحصیلی و ... برشمرد.

 عضد زاده تصریح کرد: اشتغال و نبودن کارمناسب از مهم‌ترین و اصلی‌ترین دغدغه های نابینایان است که در بیشتر مواقع این دغدغه و مشکلات مورد بی‌توجهی قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به قانون جامع حمایت از حقوق معلولان گفت: مطابق این قانون ۶۰ درصد از ردیف های استخدامی اپراتورها و تلفن خانه ها باید به نابینایان تخصیص یابد و انتظار این قشر جامعه از ادارات دولتی رعایت قانون استخدام معلولان نابینا در ادارات شهرستان است؛ زیرا فعالیت در مشاغل مناسب، زمینه‌ساز تأمین نیازهای خانوارها در حوزه‌های مختلف است و عدم بهره‌مندی روشندلان از فرصت‌های شغلی مناسب، مشکلات معیشتی و اقتصادی زیادی را برای آنان در پی خواهد داشت.

وی با بیان اینکه نابینایان و کم‌بینایان به‌عنوان بخشی از شهروندان جامعه دارای نیازها و مطالباتی هستند اظهار داشت: رسیدگی به نیازهای این قشر جامعه ازجمله اشتغال، ادامه تحصیل، تردد در شهر، امورات رفاهی و معیشتی ازوظایف مسلم دستگاه‌ها است.

این مقام مسئول گفت: ﻧﺎﺑﯿﻨﺎﯾﺎن ﺣﻖ اﺳﺘﻔﺎده از تمامی اﻣﮑﺎﻧﺎت رﻓﺎﻫﯽ ﻣﻌﻤﻮل در ﺟﺎﻣﻌﻪ را دارﻧﺪ آﻧﺎن بایستی بتوانند به مانند دیگر شهروندان دراستفاده ازﭘﯿﺎده روﻫﺎ، ﺧﯿﺎﺑﺎنها و وﺳﺎﯾﻞ ﺣﻤﻞ و ﻧﻘﻞ ﻫﻤﮕﺎﻧﯽ ﻣﺎﻧﻨﺪ اﺗﻮﺑﻮس و نیز اﻣﺎﮐﻦ ﻋﻤﻮﻣﯽ، ﻣﺮاﮐﺰ ﺗﻔﺮﯾﺤﯽ و ﻣﺬﻫﺒﯽ اﺳﺘﻔﺎده ﮐﻨﻨﺪ. 

۲۳مهرماه روز عصای سفید  با شعار « رفع تبعیض راهم را روشن می سازد »نامگذاری شده است.

انتهای پیام / 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.