تحولات منطقه

رئیس سابق اتاق ایران، با بیان اینکه تا این لحظه از سال ۹۷، یک کیلو پسته هم به عنوان صادرکننده نمونه ۹۶ صادر نکرده ام، گفت: دولت راه را بر صادرکنندگان موقت باز کرده و صادرات آنها رونق دارد.

تا این لحظه از سال، یک کیلو پسته هم صادر نکرده‌ام
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش گروه اقتصادی قدس آنلاین، محسن جلال‌پور در مراسم روز ملی صادرات گفت: صادرکنندگان بر این باورند که صادرات باید محور فعالیت های اقتصادی باشد و ارز آن، جایگزین ارز حاصل از نفت باشد، این در حالی است که سال ۱۹۸۰ ترکیه ۳ میلیارد دلار صادرات داشت، در حالیکه اکنون ۱۶۰ میلیارد دلار صادرات دارد، ضمن اینکه این آرزوی همه ایرانیان است که روزی درب چاههای نفت بسته شده و کشور با ارزهای غیرنفتی اداره شود، در این میان باید به این نکته هم اشاره کرد که اکنون برخی کشورها با دشمنی تلاش دارند که درب چاههای نفت را ببندند، در غیر این صورت، خود ما ایرانی‌ها تلاشی در تحقق این موضوع نکرده‌ایم.

رئیس سابق اتاق بازرگانی ایران افزود: اگر شرایط مهیا شود و تا اندازه زیادی، گرفتاری پیش روی صادرکنندگان برداشته شود، این موضوع شدنی است که درب چاههای نفت را ببندیم، این در حالی است سرکوب نرخ ارز، واردات را جذاب کرده بود، بنابراین امروز که افزایش نرخ ارز رخ داده، می‌توان مشروط به باز کردن گره‌ها، کارها را به سمت افزایش صادرات پیش بریم، ضمن اینکه باید بخشنامه‌های سورپرایزی را حذف کرد تا ارز صادرات، تکاپوی نیاز ارزی کشور را بدهد و البته بخشی از این ارز نیز، به ذخایر کشور اضافه شود.

وی تصریح کرد: برخی صادرکنندگان معتقدند که تعهد ارزی خوب نیست، این در حالی است که برخی دیگر نیز با دریافت پیمان ارزی مخالف نیستند؛ ولی شرایط مناسبی را برای بازگشت ارز حاصل از صادرات طلب می کنند؛  این در حالی است که تعهد ارزی باید ضوابط خود را داشته باشد. به نحوی که ۵ نرخ ارز در بازار اعمال نشود؛ این در شرایطی است که اکنون ارز آزاد، ارز مسافرتی، ارز نیما، ارز سنا و ارز دولتی وجود دارد و مشخص نیست که باید تعهد صادراتی با چه ارزی ایفا شود.

جلال پور گفت: امسال هنوز به عنوان صادرکننده نمونه سال ۹۶، یک کیلو پسته هنوز صادر نکرده ام، چراکه نمی دانم چطور ارز صادراتی ام را باید برگردانم. این در حالی است که ما نمی توانیم مسیری را برویم که به عنوان قاچاقچی ارز در آینده، دستگیر شده و دچار گرفتاری شویم.

وی ادامه داد: دولت باید بداند که اولین خصلت صادرکنندگان، میهن پرستی است، صادرکننده واقعی ارز را برمی گرداند، این در حالی است که کسانی ارز را برنمی گردانند که اکنون با بخشنامه‌های دولت و کارتهای بازرگانی صوری راه برای صادرات آنها باز شده است، در حالیکه صادرکنندگان شناسنامه دار ارز را بر می گردانند.

وی افزود: ممنوعیت صادرات کاملا غیرقانونی است و کشورهای دنیا را در خرید محصولات صادراتی ایران دچار تردید می‌کند. واقعیت آن است که کشورهایی که پسته ایرانی را خریداری می‌کردند، امروز دیگر حاضر نیستند محصول مورد نیاز خود را از ایران تهیه کنند؛ چراکه آنها توقف صادرات محصولات مختلف از گوجه فرنگی گرفته تا لبنیات را مشاهده کرده‌اند، پس بیم آن را دارند که مبادا صادرات پسته ایرانی هم متوقف شود، پس ممنوعیت صادرات جایی ندارد، ولی محدودیت باید با شرایط تحریمی صورت گیرد.

به گفته جلال پور گفت: فضای رانتی و نور چشمی پروری نباید در کشور وجود داشته باشد، اگر قرار است تولید، تولید باشد، تولیدکننده باید بدون سرکوب در بازار حضور داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه پرداخت یارانه نیز باید هدفمند شود، گفت: روزی ۹۰ میلیون لیتر بنزین مصرف می شود و قاچاق هم گسترش یافته است، این در حالی است که فرار سرمایه را با قاچاقچی اعلام کردن صادرکنندگان و جلوی صادرات را گرفتن، نمی توان متوقف کرد، این در حالی است که قیمت ارز باید واقعی شود، ارز ۴۲۰۰ تومانی بیش از هر نرخ دیگری فرار سرمایه را رقم می زند، این در حالی است که اعتماد باید به کشور برگردد، نرخ ارز واقعی شود و فضای کسب و کار بهبود یابد.

منبع: مهر

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.