تحولات لبنان و فلسطین

مصطفی احمدی گفت: در صورتی که قیمت میانگین پسته صادراتی را ۱۲ دلار در نظر بگیریم قیمت عمده این محصول معادل ۱۸۰ هزار تومان می‌شود که با در نظر گرفتن سود ۱۰ درصدی خرده فروشی قیمت آن در بازار به ۲۰۰ هزار تومان می‌رسد.

اگر "دلار" هم گران نمی‌شد، امسال قیمت "پسته "در بازار داخلی افزایش می‌یافت

به گزارش گروه اقتصادی قدس آنلاین، مصطفی احمدی رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار درباره دلیل افزایش قیمت پسته در بازار و رسیدن قیمت آن به هر کیلوگرم ۲۰۰ هزار تومان، اظهار کرد: پسته یک کالای بین المللی است و همیشه بر اساس قیمتهای بین المللی نرخ آن در بازار داخلی نیز تعیین می شود.

وی افزود: در سالهایی هم که این محصول در کشور مصرف و مورد استقبال قرار می گیرد حداکثر ۲۰ درصد آن در داخل مورد استفاده و مابقی صادر می‌شود.

رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار ادامه داد: مقدار تولید نیز در سال جاری کاهش یافته است که این امر نیز بر افزایش قیمت پسته در بازار داخلی تاثیر گذار است.

وی تصریح کرد: بر اساس آمار رسمی میزان تولید پسته در سال جاری حدود ۵۰ درصد کاهش یافته است  اما برخی میزان کاهش تولید را ۶۰ تا ۷۰ درصد می‌دانند.

احمدی گفت: با در نظر گرفتن تولید مانده در انبار از سال قبل میزان کاهش تولید در سال جاری به ۵۰ درصد کاهش یافته است  که اگر دلار نیز گران نمی شد، امسال قیمت پسته در بازار داخلی افزایش می یافت.

رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار اظهار داشت: قیمت جهانی پسته ایرانی در دنیا ۸ تا ۱۵ دلار است که در صورتی که قیمت متوسط آن را ۱۲ دلار در نظر بگیریم، قیمت عمده این محصول معادل ۱۸۰ هزار تومان می‌شود که با در نظر گرفتن سود ۱۰ درصدی خرده فروشی پسته در بازار مصرف داخلی به ۲۰۰ هزار تومان می رسد.

وی تصریح کرد: در برخی موارد قیمت پسته در برخی از خرده فروشیهای داخلی کشورمان از قیمت های جهانی پایین تر است که دلیل این امر داشتن پسته از سال قبل است که با در نطر گرفتن اینکه میزان فروش آنها کاهش یافته است برای اینکه محصولاتشان به فروش برسد آنها را به قیمتهای کمتری به فروش می‌رسانند.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/ 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.