تحولات منطقه

سید اسدالله جولایی گفت: لاابالی‌گری معنایی جز لاقیدی ندارد، شاید به دلیل عمومیت صداق‌های سنگین، این موضوع در باب مهریه‌ صدق نکند اما این عین واقعیت است که تعهدات غیرقابل پرداخت مصداق بارز ولنگاری است.

مهریه‌های سنگین مصداق بارز ولنگاری است
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

به گزارش گروه اجتماعی قدس آنلاین، محمدجواد فدایی استاندار جدید کرمان در هفته نخست فعالیت خود با حضور در این مجموعه مردمی با سید اسدالله جولایی مدیرعامل ستاد دیه کشور دیدار و پیرامون برگزاری جشن‌های گلریزان و به حداقل رساندن زندانیان جرایم غیرعمد این استان به گفت و گو نشست.

وی با تقدیر از تلاش‌های ستاد دیه در آزادی ۱۲۰ هزار زندانی نیازمند و پیگیری طرح‌‎های پیشگیرانه در مجلس گفت: هم اکنون ۳۳۰ زندانی جرایم غیرعمد در سطح زندان‌های کرمان تحمل حبس می‌کنند که متاسفانه ۶۰ درصد این بدهکاران مالی را مددجویان ناشی از تعهدات مهریه تشکیل داده‌اند.

فدایی افزود: هزینه سنگین نگهداری از زندانیان یاده شده که برخی از آن‌ها فقط بابت ده سکه یا کمتر از این در زندان گرفتار شده‌اند نه به نفع نظام است و نه منفعتی جز سلب آزادی یک انسان برای شخص طلبکار یا شکات خصوصی دارد.

وی تصریح کرد: تمامی بدهکاران موجود دیر یا زود با گذشت زوجه یا قبولی اعسار یا عالی ترین وجه با تامین بدهی از بند حبس رهایی خواهند یافت اما آن‌چه در این بین نیازمند توجه بیشتر مجموعه‌هایی چون ستاد دیه است این که این نهادهای حمایتی در کنار رسالت اصلی خود که همان آزادی محکومان غیرعمد است باید در قالب انجام برنامه‌های فرهنگی و البته مشارکتی به موضوع پیشگیری از از ورود ناخواسته جوانان و سرپرستان خانواده به زندان عمومیت پیدا کند. ضرورتی که در تحقق آن استانداری کرمان به مانند گذشته از هیچ حمایت و مساعدتی دریغ نخواهد داشت.

در این ملاقات مدیر عامل ستاد دیه کشور نیز در سخنانی اظهار کرد: مرداد ماه امسال استانداری کرمان با همکاری ۳۰ شرکت تولیدی و جذب کمک ۷ میلیارد تومانی خیرین زمینه آزادی ۱۱۰ زندانی غیرعمد را طی برگزاری ۲۲ جشن گلریزان فراهم نمود که این از اهتمام اعضای شورای اداری استان به امر حبس‌زدایی حکایت دارد.

جولایی افزایش زندانیان مهریه را معضعلی فرا استانی مطرح کرد و با اشاره به اقدامات صورت گرفته در کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی در باب کاهش حداکثری بدهکاران عقود مهریه گفت: با همیاری وکلای ملت ضمن تمرکز بر روی چند پیشنهاد قانون اصلاح شده «رفع جنبه کیفری از کابین‌ زنان» در آستانه تصویب قرار دارد اما به دلیل ماهیت تعهدات ناشی از مهریه که به نوعی قراردادهای خصوصی غیرمعوض به حساب می‌آیند، قانون مذکور اگر با موافقت صد در صدی نمایندگان هم تصویب شود، شاید جمعیت زندان‌ها از این موضوع قدری خلوت‌تر شوند اما فراموش نشود که این‌ها تدبیر جنبه رفعی داشته و برای دفع همیشگی معضل موجود ما نیازمند فرهنگسازی هستیم. شاید مجازات حبس در قبال برخی بدهکاران مهریه حذف شود اما این بدهی و این تعهد تا ریال آخر سر جای خودش بوده و به تبع درگیری‌ها و مخاصمات احتمالی نیز در جهت اخذ حقوق ادامه خواهد داشت.

وی یادآور شد: تشکیلات ستاد دیه کاملا مردمی است و بیشترین توجه این مجموعه نیز در همه ادوار خدمتی به دلیل کمبود نیروی انسانی صرف تخصیص کمک‌های عمومی به واجدین شرایط بوده است، برای همین تمرکز بر اقدامات آموزشی که به مراتب اولویت بیشتری نسبت به فعالیت‌های درمانی دارند به دلیل عدم حمایت نهادهای ذی‌ربط بعضا در برخی از استان‌ها انجام نشده یا در سطح توزیع چند جلد کتاب و تهیه تعدادی بسته فرهنگی خلاصه شده است. حال این که بسیاری از سازمان‌های متولی با دعوت از هنرمندان و اختصاص تنها بخش کوچکی از بودجه خود در زمینه ساخت فیلم‌های داستانی و مستند یا هر اقدام مطلوب فرهنگی می‌توانند تا حدود زیادی از صرف مخارج سنگین قضایی، انتظامی و درمانی در کشور بکاهند.

مدیرعامل ستاد دیه کشور بیان کرد: زیبنده کشور باستانی و اسلامی ایران نیست که آن‌ را با اوصافی چون بی‌داد فقر فرهنگی در آن یاد کنیم، اما وجود ۱۴ هزار زندانی غیرعمدی که غالب آن‌ها بر حسب ندانم‌کاری روانه زندان شده‌اند ثابت می‌کند در تعدد فعالیت‌های فرهنگی ارایه گزارش به مقامات بالا دستی یا برپایی همایش‌های بیهوده برای تمدید بودجه سال قبل بیش از اثرگزاری برنامه‌ها بر روی مخاطب مورد نظر بوده است.

وی افزود: امروز دیگر خانواده‌ مذهبی یا غیرمذهبی ندارد، در شرایط فعلی گویا تعهد مهریه‌های سنگین یا صدور چک‌های بدون پشتوانه قید و بند و فیلتری نداشته و نهی از قبولی تعهدات ما لایطاق در قالب سفارشات دینی و منویات اسلامی برای کمتر کسی در جامعه دارای اهمیت است. در این زمینه برخی مساجد و هیات مذهبی اگرچه از مقولات اجتماعی فارغ نبوده و نیستند اما برخی از این اماکن مقدسه هم با وجود ظرفیت‌های عالی و محبوبیت و قدرت اثرگذاری چندان تمرکزی بر روی این معضلات ندارند، معضلاتی که بدون شک به معنویت افراد نیز مرتبط می‌شود.

شهباز حسن‌پور، نماینده مردم سیرجان و بردسیر از دیگر حاضرین در جلسه بود که طی سخنان کوتاهی با اشاره به طرح کنگره ۶۵۰۰ شهید کرمان گفت: امسال با هماهنگی شورای فرهنگ عمومی استان در صدد هستیم برنامه‌ در حین برگزاری این برنامه معنوی گلریزان ویژه‌ای را هم برای زندانیان تحت حمایت ستاد دیه داشته باشیم.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.