از زمان صدور این فرمان هشت مادهای تاکنون بیش از دهها سال میگذرد و هر روز وجه دیگری از این پدیده فساد اقتصادی در کشور خودنمایی میکند، یک روز شهرام جزایری، یک روز اختلاس سه هزار میلیاردی، روزی دیگر بابک زنجانی و این روزها سلطان سکه.
جنجال حقوقهای نجومی که با افشای چند فیش حقوقی از برخی مسؤولان، در سال 95 آغاز شد، یکی از مصادیق فساد و رانت اقتصادی بود و سبب شد تا برخی از مسؤولان در راستای شفافیت و صداقت با مردم اقدام بهانتشار فیشهای حقوقی خود کنند.
با توجه بهافزایش مشکلات اقتصادی، نوسان قیمت کالاهای اساسی و غیراساسی و پایین بودن سطح دستمزد کارگران و کارمندان دولتی، بهسراغ مدیران استان خراسان رضوی رفتیم تا بهیک سوال پاسخ دهند:
«حقوقتان چقدر است؟»
چه کسانی بالاترین حقوقهای مدیریتی را میگیرند؟
علیرضا رشیدیان که با توجه بهقانون منع بهکارگیری بازنشستگان، طی روزهای اخیر از استانداری خراسان رضوی استعفا داده است، در پاسخ بهسوال خبرنگار فارس میگوید: اگر بخواهم دقیق بگویم، هشت میلیون و ۴۰۰ هزار تومان حقوق میگیرم.
در ادامه بهسراغ مدیرکل دامپزشکی خراسان رضوی رفتیم وی معتقد بود با 29 سال سابقه کاری 7 میلیون تومان دریافتی اش حق طبیعی مدیرکلی است.
اما در این میان مجتبی مزروعی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی نکته جالبی در خصوص میزان دریافتیاش گفت.
او در ادامه بیان کرد: دریافتی من 4 میلیون و 900 هزار تومان است که با اضافهکاری و حق ماموریت بهحدود 7 میلیون تومان میرسد، یعنی 2 میلیون و 100 هزار تومان حق اضافهکاری و حق ماموریت این مدیرکل است.
حمیدرضا پوریوسف دیگر مدیرکلی بود که بهسراغش رفتیم تا از چند و چون حقوقش مطلع شویم.
پور یوسف هم مانند نیری در کانال 5 میلیونی ها قرار داشت، یعنی حقوق این مدیرکل به 5 میلیون و 500 هزار تومان میرسد.
در ادامه حسین نیری، مدیر کل ثبت احوال خراسان رضوی حقوق خود را 5 میلیون و 100 هزار تومان اعلام کرد
اگر حقوقم را بگویم شما هم میخندید!
فرزاد فتاحی مدیرکل جدید ورزش و جوانان خراسان رضوی کمتر از یک ماه است که در این پست فعالیت دارد، او پیش از این بهعنوان مدیرکل ورزش و جوانان استان ایلام و سمنان فعالیت داشته، وی در اولین تماس بهخبرنگار فارس اینگونه گفت که حقوق من چهار میلیون و 964 هزار و 100 تومان و دریافتی من حدود چهار میلیون تومان است که حدود 900 تومان برای بیمه و مالیات کسر میشود.
در ادامه بهسراغ تنها مدیرکل زن خراسان رضوی میرویم که کمتر از 10 سال دیگر بازنشسته میشود.
حقوق این مدیرکل طبق گفته خود بین چهار میلیون و 400 تا چهار میلیون و 500 هزار تومان در ماه است.
چندی پیش بود که محمدرضا حیدری، رئیس شورای شهر مشهد نیز در جلسهای حقوق اعضاء شورای شهر مشهد را چهار میلیون و 900 هزار تومان که 10 درصد از این مبلغ هر ماه برای مالیات کسر میشود، اعلام کرد، یعنی با کم کردن 10 درصد حقوق شورای شهر چهار میلیون و 400 هزار تومان است.
محسن عراقی زاده، مدیرکل هواشناسی و حسین معصومی، مدیرکل بنیاد شهید خراسان رضوی همچون علیرضایی و فتاحی از مدیران کانال 4 میلیونی هستند که بهترتیب چهار میلیون و 500 هزار تومان و چهار میلیون و 200 هزار تومان هر ماه دریافت میکنند.
سید احمد موسوی، مدیرکل پست خراسان رضوی از آن دسته مدیرانی بود که گرچه در زمان تماس خبرنگار در جلسه حضور داشت اما بدون هیچ مکث و تأملی دریافتی خود را نزدیک به 4 میلیون تومان بیان کرد.
علی رسولیان، مدیر کل دفتر هماهنگی امور اقتصادی خراسان رضوی از مدیران تازه نفسی است که در این استان فعالیت داشته، وی در پاسخ سوال بیان کرد: حقوق بنده حدود چهار میلیون بوده اما دریافتی ام، سه میلیون و 900 هزار تومان است.
در ادامه محمد سنجری، مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی خراسان رضوی در ابتدا پس از پرسیدن سوال مکث کوتاهی کرد و گفت که خجالت میکشم میزان دستمزد ماهیانهام را اعلام کنم، اگر حقوقم را بگویم، شما هم میخندید.
سنجری که اصرار ما را برای این پرسش دید، گفت: براساس حکم، حقوق بنده چهار میلیون و 200 هزار تومان تعریف شده اما دریافتیام چیزی حدود سه میلیون و 700 هزار تومان است.
مدیران فرهنگی و حقوقهای کارمندی
در این میان مدیران فرهنگی بهنسبت بقیه مدیران کمترین حقوق را دریافت میکنند و بیشترین حقوق آنها به 4 میلیون تومان هم نمیرسد.
جعفر مروارید، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی حقوق خود را بیش از 2 میلیون و کمتر از 3 میلیون اعلام کرد و همچنین محمد احمدزاده، مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی با ارسال فیش حقوقی، دریافتی خود را دو میلیون و 699 هزار تومان اعلام کرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی و مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی از مدیران کانال دو میلیون تومانی هستند که تقریبا حقوقشان با یک معلم برابری میکند.
میثم مرادی، رئیس حوزه هنری خراسان رضوی با بیان این موضوع که بهجزء دریافت حقوق هیچگونه مزایای دیگری همچون منزل سازمانی، اتومبیل و راننده دریافت نکرده است، حقوقش را حدود سه میلیون و 800 هزار تومان گفت.
کاظم لطفیان، مدیرکل سابق تبلیغات اسلامی با توجه بهاینکه دیگر پست مدیریتی ندارد اما حقوق خودر را در زمان مدیریتش حدود سه میلیون و 500 هزار تومان اعلام کرد.
در این میان اما برخی مدیران از اعلام میزان حقوق ماهیانه خود امتناع کرده و اعلام این موضوع را منوط بهکسب مجوز از مدیران بالادستی خود دانستند.
محمد سلطانی، رئیس شورای هماهنگی خراسان رضوی و اکبر نجاتی، مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی هر کدام پاسخ های متفاوتی دادند که بهترتیب استعلام نکردن، عدم هماهنگی و مجاز نبودن را بهانه ای برای پاسخ ندادن کردند.
محمدهادی ضیائیمهر، مدیرکل راه آهن خراسان رضوی و سید رضا موسوینیا، مدیرکل بنیاد مسکن خراسان رضوی جلسه را علت پاسخ ندادن دانستند و هر کدام از آنها بهترتیب بیان کردند: جلسه هستم و نمی توانم پاسخی بهشما بدهم، بعدا تماس بگیرید و یا از طریق روابط عمومی پیگیری کنید.
اما رضا جمشیدی، رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان رضوی با ابراز شرمندگی از عدم پاسخگویی گفت: یک سامانه کشوری وجود دارد که تمام اطلاعات و حقوق مدیران در آن سامانه ثبت میشود که در صورت نیاز افراد مجاز میتوانند از آن استفاده کنند.
آقای مدیرکل پس از پرسش دوباره توضیح داد: بنده نمیتوانم بهسوال شما برای رسانهای شدن پاسخ دهم.
میزان حقوق یا کارایی؛ مسئله این است
گفتنی است، بالاترین حقوق طبق سوالهای پرسیده شده، علیرضا رشیدیان، استاندار خراسان رضوی و کمترین حقوق را مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی میگیرد.
در کل اگر نگاه کنیم مدیرکلهای حوزه اقتصادی بیشترین و کمترین نیز بهحوزه فرهنگی تعلق داشته و بقیه حوزهها در رده میانه قرار دارند.
دانستن حقوق مدیران شاید جذاب باشد اما مهمتر کارآیی این مدیران است که حائز اهمیت بوده و کارآمدی یک مسئله بسیار مهم در مدیریت است، هرچند کنجکاوی برای اینکه بدانیم مدیرکلها چقدر حقوق میگیرند، جالب باشد، همیشه مردم دوست داشتند سر از فیش حقوق مدیران در بیاورند اما کارآمدی نقطه دیگری است که باید مورد توجه قرار بگیرد.
منبع : فارس
انتهای پیام/
نظر شما