تحولات منطقه

خراسان شمالی- حبیب یزدان‌پناه گفت: ۷۸ اثر خراسان شمالی در حوزه میراث فرهنگی ناملموس استان به ثبت رسیده است.

۹ میراث معنوی خراسان شمالی ثبت ملی شد
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی، حبیب یزدان پناه مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی از ثبت ۹ اثر فرهنگی ناملموس(معنوی) استان در فهرست آثار ملی کشور خبر داد.

وی گفت: در جلسه کمیته ثبت آثار میراث ناملموس کشور که با حضور مدیرکل دفتر ثبت آثار سازمان میراث فرهنگی کشور در تهران برگزار شد، ۹ پرونده میراث ناملموس از استان مورد بررسی، تأیید و به ثبت ملی رسید.

یزدان پناه اظهار کرد: با ثبت این ۹ اثر، تعداد آثار ثبتی خراسان شمالی در حوزه میراث فرهنگی ناملموس استان به ۷۸ اثر رسیده است.

وی تصریح کرد: در راستای اجرای ماده یک قانون تشکیل سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و قانون الحاق جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون بین المللی حفظ میراث فرهنگی ناملموس مصوب سال ۱۳۸۴ مجلس شورای اسلامی و نیز اجرای ماده ۱۲ کنوانسیون فوق و مواد ۲ و ۳ آیین نامه اجرایی قانون مذکور مصوب سال ۸۷، این ۹ اثر به ثبت رسیده اند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی با بیان اینکه میراث فرهنگی ناملموس پلی است که گذشته را به حال و حال را به آینده پیوند می دهد، تأکید کرد:  حفظ این میراث و ترویج و توسعه آن در پرتو توجه به صنعت گردشگری مورد توجه ما قرار دارد.

یزدان پناه افزود: در همین راستا، ۹ میراث معنوی استان شامل آیین علو سر سره در روستای اندوقان، چمچمه گلین(آیین باران خواهی در روستای سنجد شیروان)، آیین حلیم پزان، فرت بافی(نساجی سنتی در روستای رویین اسفراین)، فنون و مهارت بندبافی در شیروان، پلاس بافی در شمال خراسان، فنون و مهارت جارو بافی، فنون و مهارت ساخت تنور محلی پخت نان، فنون و مهارت مسگری(سفیدکاری) در فهرست ملی ناملموس قرار گرفت.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.