به گزارش گروه سیاسی قدس آنلاین، امیر دریادار سید محمود موسوی معاون عملیات ارتش جمهوری اسلامی ایران با حضور در برنامه بحث روز رادیو ایران، با اشاره به سخنان رهبری و دادن لقب نیروی راهبردی به نیروی دریایی به علت این نامگذاری اشاره کرد و گفت: همان طور که می دانید فرمانده کل قوا از نیروی دریایی به عنوان نیروی راهبردی یاد کردند که برای ریشه یابی علت آن باید به محیط کار و ماموریت های این نیرو اشاره کنیم.
دریادار سید محمود موسوی افزود: همان طور که مستحضر هستید در سایر نیروها مثل نیروی زمینی اگر از نقطه صفر مرزی آن طرف تر برویم تجاوز به حریم کشور دیگر است و در بحث نیروی دریایی نیز تقریبا همین موضوع وجود دارد، اما در دریا ویژگی بارزی که وجود دارد این است که بعد از عبور از آب های سرزمینی هر کشور وارد آب های آزاد می شویم و هیچ محدودیتی برای تردد نداریم.
دریادار موسوی با اشاره به اینکه از نظر اقتصادی ناوگان دریایی نقش منحصر به فردی ایفا می کند گفت: 90 درصد صادرات و واردات کشور از مسیر آب های دریایی و با استفاده از ناوگان دریایی صورت می گیرد؛ این میزان نقش قابل توجهی برای اقتصاد دارد و می طلبد امنیت لازم را برای حوزه اقتصادی ایجاد کنیم.
وی افزود: از طرفی انرژی بسیاری از کشورهای اروپایی و آسیایی از این طریق جابه جا می شود؛ در واقع اگر بتوانید در تردد کالا و انرژی در دریا اشرافیت داشته باشید می توانید در اقتصاد تاثیرگذار باشید؛ این موضوع نیز نشان دهنده ثمربخشی قابل ملاحظه نیروی دریایی است.
دریادار موسوی ادامه داد: از همین رو است که کشورهای استکباری در دریا خصوصا مسیرهای استراتژیک مثل تنگه هرمز و خلیج عدن حضور دارند؛ نیروی دریایی نیز به همین علت در راستای تدابیر ابلاغی مقام معظم رهبری در این مسیرها حضور دارد.
وی در ادامه به گنج عظیم در سواحل جنوب شرقی کشور (مکران) اشاره کرد و تصریح کرد: فرمانده کل قوا از این سواحل به عنوان مکان هایی که نسبت به آن غفلت شده یاد کردند.
معاون عملیات ارتش افزود: اگر از این سواحل بهره برداری درست شود بخش عظیمی از مشکلات اقتصادی و حتی اشتغال کشورمان حل می شود؛ نیروی دریایی در راستای تدابیر ابلاغی و علیرغم محدودیت هایی که در این سواحل از لحاظ زیرساختی وجود دارد، در این سواحل مستقر شده است و سایر بخش های دولتی نیز حضورشان را مستمر کرده اند و کارهای خوبی برای شکوفایی سواحل مکران در حال انجام است.
وی با بیان اینکه وظیفه شکوفایی مکران در واقع بر عهده دولت است، گفت: سازمان ها و ارگان های مرتبط با دریا می توانند هر کدام به نوبه خود ایفای نقش کنند تا محرومیت زدایی صورت بگیرد، زیرساخت ها رسیدگی و از سواحل مکران استفاده ثمر بخش شود.
دریادار موسوی اظهار داشت: پروژه های خوبی با حضور سازمان ها در این سواحل در حال انجام است که امیدواریم باعث شکوفایی این منطقه شود.
معاون عملیات ارتش در پاسخ به سوال مجری برنامه بحث روز در باره چگونگی حمایت از ناوگان تجاری و نفتکش های کشورمان گفت : همان طور که در طول دفاع مقدس ثابت کردیم که توان لازم برای انجام ماموریت ها را داریم، امروز نیز نیروی دریایی ارتش به یگان های زیر سطحی، سامانه های موشکی، پرنده های بدون سرنشین، ناوشکن های به روز و یگان های زیرسطحی بومی و اژدرهای بومی مسلح است و توانایی بیشتری از دوران دفاع مقدس برای حمایت از ناوگان تجاری و نفت کش ها دارد و با هیچ کشوری در این راستا شوخی نخواهد داشت.
دریادار موسوی گفت: کشور ما کشوری دریایی است و سواحل وسیعی دارد؛ این موضوع می طلبد حضوری پررنگ در این عرصه داشته باشیم.
وی ادامه داد: فرمانده کل قوا نیز گفتند که نیروی دریای نیروی نظامی، علمی و سیاسی است؛ در بعد سیاسی اعزام ناوگروه های نیروی دریایی ارتش و حضور ناوگروه های بنادر کشورهای دوست منطقه و کشورها فراتر از حوزه کاری و ماموریتی ما بیانگر ارتباط بین دو نیروی دریایی و ارتباط بین دو ملت است؛ این تعامل در راستای کمرنگ کردن ترفند نابه جای دشمن برای ایران هراسی اثربخش است و برقراری ارتباط دو ملت و نیروهای مسلح در واقع به نوعی دیپلماسی سیاسی ما در بعد دفاعی را تقویت می کند.
معاون عملیات ارتش خاطرنشان کرد: انجام تمرینات مشترک در بنادر کشورهای دوست و همچنین پذیرش ناوگان سایر کشورها در بنادر نیروی دریایی توانسته است در خصوص تقویت دیپلماسی سیاسی نقش آفرینی کند و کماکان از نظر تنوع و تعداد کشورها و نیز از نظر بُعد فاصله در درستور کار نیروی دریایی ارتش است.
وی درباره تاثیر برجام بر وظایف نیروی دریایی ارتش تاکید کرد: اجرایی شدن یا اجرا نشدن برجام در حوزه کاری و مسئولیت های نیروی مسلح خللی ایجاد نکرده است.
معاون عملیات ارتش جمهوری اسلامی ایران در بخش دیگری از سخنان خود، به عبور نیروی دریایی ارتش از کانال سوئز اشاره کرد و گفت: آن برهه از تاریخ برای هر ایرانی غرورآفرین بود چون دشمن فکر می کرد نگاه ما فقط به آب های اطراف بنادر است، در حالی که ما به عنوان یک کشور دریایی قطعا باید در همه نقاط دریایی حضور تاثیر گذار داشته باشیم.
وی افزود: اولین باری که بعد از انقلاب اسلامی ناوگان دریایی ارتش از کانال سوئز عبور کرد و وارد دریای مدیترانه شد، بازتاب های گسترده جهانی داشت که نشان می داد با وجود همه تحریم ها و تبلیغات منفی حضور و عبور دو ناوگروه نیروی دریایی ارتش نشان دهنده توامندی کارکنان نیروی دریایی در آماده سازی و آماده نگه داشتن یگان ها برای انجام ماموریت مهم است.
دریادار موسوی در پاسخ به سوال مجری برنامه مبنی بر ادعای امریکا و غرب در خصوص بستن تنگه هرمز اظهار داشت: تنگه هرمز در منطقه ماست و از نظر سبقه تاریخی متعلق به جمهوری اسلامی ایران و کشورهای حوزه این تنگه است، بنابراین اشرافیت ما در ابعاد مختلف روی آن به مراتب بیشتر از کشورهای فرا منطقه ای است.
وی گفت: ظرفیت ما برای تامین امنیت این آبراه استراتژیک به اندازه ای بالاست که می توانیم به تنهایی و با مشارکت کشورهای دیگر امنیت این آبراه را تامین کند.
دریادار موسوی افزود: بنابراین اگر کشوری ادعا کند می تواند مانع تردد یگان های تجاری و نفتکش جمهوری اسلامی ایران شود، شدیدا در غفلت بسر می برد.
معاون عملیات ارتش با تاکید بر اینکه کنترل تردد در این آبراه در اختیار جمهوری اسلامی است، گفت: هر زمانی که احساس شود امنیت کشور در این آبراه خدشه دار شده است و امنیت یگان های متردد ما دچار خطر احتمالی می شود قطعا سایر کشورها هم نمی توانند به راحتی از این آبراه بهره برداری و استفاده کنند.
وی افزود: تدبیر کلی جمهوری اسلامی ایران حفظ امنیت این آبراه است تا اقتصاد جهانی و حمل و نقل جهانی در ایمنی کامل انجام شود؛ هر کشوری بخواهد به این امنیت خدشه وارد کند قطعا جمهوری اسلامی ایران در برابرش می ایستد.
دریادار موسوی درباره جذب نیرو در نیروی دریایی ارتش نیز تصریح کرد: جذب نیروی های مسلح تابع قوانین است و در خصوص نیروی دریایی از چند کانال نیازمندی های نیروی انسانی تامین می شود؛ علاقه مندان در بحث افسری با وجود دانشگاه علوم دریایی نوشهر می توانند با شرکت در کنکور در نیروی دریایی حضور پیدا کنند.
وی افزود: برای درجه داری نیز مراکز آموزش تخصصی دریایی در گیلان و تکاوران دریایی در منجیل داریم که همه ساله این مراکز نیز نیازمندی های نیروی انسانی خود را از جوانان جذب می کنند؛ علاوه براین نیز تعدادی در قالب کارمندی و تخصص های مورد نیاز جذب می شوند.
دریادار موسوی درباره دپیلماسی نظامی تاکید کرد: حضور ناوگان اعزامی ما به بنادر و آبراه های بین المللی در طول مسیر نمایش تجهیزات نشان از سرزندگی و پویایی جمهوری اسلامی ایران و نیروهای مسلح دریایی است.
معاون عملیات ارتش ادامه داد: همچنین درکنار بازدید از مراکز نظامی کشورها و دیدار با مسئولان نظامی و گاهی مسئولان کشوری برای تقویت سیاست خارجی کشورمان و تداوم و تقویت ارتباطات با کشورهای دوست اقدام می شود، همچنین ما میزبان ناوهایی از کشورهای مختلف هستیم و حتی کشورهای اروپایی وارد بنادر ما می شوند که این موضوع ارتباطات فی ما بین را تقویت می کند.
دریادار موسوی در پایان تاکید کرد: عبور ناوگروه ما از کانال سوئز، امید و خودباوری را برای کشورهای دوست و همسایه به ارمغان می آورد و برای دشمنان پیام آور آمادگی نیروی دریایی برای تداوم حضور با هر نوع دستور و نیازی است؛ در نیروی دریایی ارتش این ظرفیت وجود دارد و در واقع می توانیم از فضا و دریا برای تامین منافع خودمان بهره مند شویم.
منبع: فارس
انتهای پیام/
نظر شما