تحولات منطقه

رئیس سازمان صنایع دریایی نیروهای مسلح گفت: در ده روز گذشته زیردریایی غدیر به موشک زیرسطح به سطح مجهز شده و قابلیت خوب ضدسطحی برای آنها فراهم شده است.

 زیردریایی غدیر به موشک زیرسطحی به سطح مجهز شد
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

به گزارش گروه سیاسی قدس آنلاین، دریادار امیر رستگاری رئیس سازمان صنایع دریایی نیروهای مسلح در گفتگویی با اشاره به الحاق دو فروند زیردریایی سبک کلاس غدیر به ناوتیپ زیرسطحی منطقه یکم نیروی دریایی ارتش، اظهار داشت: این دو فروند با شماره ۹۵۵ و ۹۴۲ هستند که زیردریایی ۹۵۵ ساخته شده و زیردریایی ۹۴۲ برای اولین بار تعمیرات اساسی آن انجام شد.

وی افزود: زیردریایی غدیر بدلیل کوچک بودن،‌ پایین بودن سطح نویز انتشاری و احتمال بسیار کم شناسایی شدن توسط دشمن قابلیت حضور در سواحل و بنادر دشمن و حضور در آبراه های کم عمق و کوچک را با قابلیت حمل تکاور و انواع تسلیحات مانند اژدر و مین دریایی دارد. اخیرا در ده روز گذشته این زیردریایی ها مجهز به موشک زیرسطح به سطح شده اند و قابلیت خوب ضدسطحی برای آنها فراهم شده است.

رئیس سازمان صنایع دریایی گفت: زیردریایی غدیر به خوبی می‌تواند در کف دریا بنشیند و با سونار فضای اطراف خود را شناسایی کند. سامانه مدیریت نبرد توسط سازمان صنایع دریایی بر روی این زیردریایی تعبیه شده که شناور با توجه به سرعت، سمت و مسیر آن در این سامانه شبیه سازی می‌شود و بهترین موقعیت زیردریایی را برای شلیک اژدر یا موشک نشان می‌دهد.

دریادار رستگاری با بیان اینکه تسلیحات و غافلگیری این زیردریایی بعنوان یکی از مولفه‌های اصلی قدرت نیروی دریایی ارتش است،‌ تصریح کرد: اژدری که روی این زیردریایی قرار دارد، قدرت تخریبش ۶ برابر یک موشک کروز است و یک شناور ۱۰۰۰ تنی را می تواند در کمتر از ۱۰ ثانیه به اعماق دریا ببرد؛ که این اژدر با نام والفجر نیز ساخت سازمان صنایع دریایی نیروهای مسلح است.

وی با بیان اینکه در حال تسلیح کلیه غدیرهای تولید شده به سامانه موشک زیرسطح به سطح هستیم، گفت: شلیک موشک از زیر دریا قابل مشاهده و کشف نیست و توانایی موشک زیرسطح به سطح برای زیردریایی بسیار حائز اهمیت است، چراکه این قابلیت به معنای هدفگیری از فاصله بلندتر است.

رئیس سازمان صنایع دریایی نیروهای مسلح با تاکید بر اینکه امروز زیردریایی های غدیر قابلیت صادرات هم دارند و برخی از کشورهای دوست ما در حال مذاکره هستند تا برای آنها نیز طراحی کنیم، عنوان کرد: پریسکوپ این زیردریایی منحصر به فرد است و کشورهای صنعتی دنیا امروز متقاضی خرید این پریسکوپ و سامانه اپتیکی از جمهوری اسلامی ایران هستند. غدیر بیش از ۹۰ درصد آن تولید داخل است و خطوط تولید آن را در اختیار داریم. بدنه این زیردریایی امروز در صنایع فولاد آلیاژی کشور تولید می شود.

دریادار رستگاری گفت: غدیر بیش از ۹۰ درصد آن تولید داخل است و ۱۲ سال است که در خط تولید قرار دارد. بدنه این زیردریایی امروز در صنایع فولاد آلیاژی کشور تولید می شود که از ویژگی‌های خاصی برخوردار است. سامانه جنگال غدیر بسیار پیشرفته است.

وی در خصوص سامانه رانش زیردریایی غدیر، خاطرنشان کرد: به فناوری تولید موتورهای BLDC رسیده ایم که این موتورها بدون جاروبک و ذغال هستند. سر ریز این دانش امروز در موتورسیکلت برقی، دوچرخه برقی و کولر آبی باعث شده که تابستان گذشته با حضور آقای کلانتری خط تولید ۳ مدل موتور الکتریکی برای کاهش آلاینده های فسیلی راه اندازی شود.

رئیس سازمان صنایع دریایی نیروهای مسلح با اشاره به تعمیرات اساسی زیردریایی غدیر ۹۴۲ گفت: وقتی سازنده هستیم تعمیرات اساسی را می توانیم انجام دهیم. تعمیر این زیردریایی ظرف ۱۰ ماه و ۶۰ هزار نفر ساعت کار انجام شد. سامانه رانش، سونار و جنگال آن تغییر و بهبود یافت و بر روی حدود ۳۱ سامانه آن نیز کار تعمیرات و تعویض انجام شد.

دریادار رستگاری با بیان اینکه ساخت زیردریایی غدیر ۹۵۵ رکورد دیگری از خود برجا گذشت، اظهار داشت: ساخت اولین زیردریایی غدیر ۴ سال طول کشید اما زیردریایی غدیر ۹۵۵ ظرف ۱۸ ماه کار طراحی و تولیدش انجام شد.

وی با تاکید بر اینکه حضور در دریا نشان دهنده بلوغ صنعت کشور است، افزود: صنعت کشتی و زیردریایی سازی بلوغ دانش، فناوری و صنعت کشورها را نشان می‌دهد. کشور ما کشوری دریایی است و ۹۰ درصد واردات و صادرات ما از طریق دریا انجام می شود که برای سهولت این جریان نیاز به قدرت دریایی داریم.

رئیس سازمان صنایع دریایی نیروهای مسلح، گفت: ما در قلب انرژی جهان قرار داریم و باید نیروهای دریایی کشور را برای دفاع از آن تقویت کنیم.

دریادار رستگاری با بیان اینکه در زیردریایی غدیر ۷۵ فناوری استفاده شده و در حوزه زیردریایی جزو ۱۱ کشور اول دنیا هستیم، بیان داشت: در حوزه ساخت ناوشکن‌ها و ناوهای سنگین جزو ۲۰ کشور اول دنیا هستیم و در حوزه شناورهای تندرو که حوزه ماموریت نیروی دریایی سپاه است نیز جزو ۵ کشور اول دنیا هستیم که شاید به جرات بتوان گفت ۵ ابرقدرت دارای حق وتو هم به اندازه ما پیشرفت نکرده اند؛ چراکه ما توانایی ساخت شناورهای تندرویی با سرعت بیش از ۱۲۰ کیلومتر با قابلیت حمل موشک و سامانه‌های جنگال در ابعاد کوچک را داریم.

وی با اشاره به دومین همایش ملی پیشرانه‌های دریایی، گفت: در هفته اول اسفند دومین همایش پیشرانه‌های دریایی را خواهیم داشت و در خلال آن اولین سامانه رانش واترجت کشور را که قدرت رانش ۳۰ گره را به ما می‌دهد، رونمایی خواهیم کرد.

رئیس سازمان صنایع دریایی در پایان اعلام کرد: زیردریایی فاتح را در دهه فجر رونمایی خواهیم کرد و بدنه ناوشکن دماوند را نیز در اسفندماه به آب خواهیم انداخت.

منبع: فارس

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.