به گزارش گروه اقتصادی قدس آنلاین، نشست خبری محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور صبح امروز در رابطه با ارائه لایحه بودجه سال ۱۳۹۸ کل کشور که در محل این سازمان در حال برگزاری است، اظهار داشت: امروز لایحه بودجه سال آینده به مجلس تسلیم شده است.
وی افزود: آنچه تقدیم مجلس شد یک بخش از مجموعه اسنادی است که در کنار لایحه به مجلس ارسال شده است طبق اسناد فرادست همزمان با لایحه بودجه هر ساله یک اسناد دیگر و گزارشاتی باید به مجلس تقدیم کنیم . آنچه تحت عنوان لایحه است ۶ جلد دارد.
جلد نخست، شامل ماده واحده و جداول کلان بودجه است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور افزود: غیر از ۶ جلد لایحه بودجه، سه جلد گزارش حوزه بخشی و فرابخشی به مجلس ارسال شده است. نمایندگان میتوانند عملکرد سال گذشته برنامه ششم یعنی سال ۹۶ را ملاحظه کنند.
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه تکلیف دیگر براساس قوانین این است که برنامه مشخص در سال ۹۸ را در دو جلد تهیه کردیم که تحت عنوان سند بنیادین لایحه بودجه سال آینده است، گفت: بودجه ریزی سال ۹۸ در راستای تکلیف قانون برنامه با روش عملیاتی و مبتنی بر عملکرد تهیه شده است. شالوده آن این است که بودجه مربوط به فعالیتی است که قیمتی دارد و هر فعالیت هزینه مشخص دارد. این طور نیست که بر مبنای سال قبل عددی روی ان گذاشته شود، بلکه بر مبنای اجرای برنامه اعتبار دریافت خواهد کرد.
وی با اشاره به اینکه یک جلد به مجلس تقدیم شده که نشان از وضعیت اجرای بودجه ریزی عملیاتی و قیمت تمام شده دستگاهها است، بیان داشت: موظف هستیم براساس قوانین طرح های عمرانی را واگذار یا با مشارکت بخش غیردولتی انجام دهیم یک کتاب از مجموعه طرح ها به جامعه منعکس میکنیم تا همه بدانند که در کدام بخش و استان واگذار خواهد شد.
نوبخت در مورد معافیت مالیاتی در لایحه بودجه ۹۸ عنوان کرد: دستگاههایی که معافیت مالیاتی دارند، مشخص شده است.در تبصره ۱۴ بودجه منابع این بخش ۱۴۲ هزار میلیارد تومان توزیع میشود، یارانه غیرنقدی سال جاری و آینده اتفاق میافتد. به صورت غیر مستقیم مشخص است چقدر یارانه میدهیم . این یارانه هم احصا شده است.
وی ادامه داد: تلاش کردیم بودجه را شفاف و صریح اعلام کنیم. همه دستگاه ها معتقدند منابعی که میگیرند کم است. از این منظر بودجه نارضایتی زا است، زیرا منابع محدود است.
نوبخت با بیان اینکه دو دارایی دیگر دولت را باید واگذار کنیم، گفت: منابع عمومی بودجه ۴۳۳ هزار میلیارد تومان است. نفت و گاز را باید واگذار کنیم، اما باز هم ناکافی است. دارایی های مالی نیز در کنار سهام شرکتها واگذار میشود.
نوبخت با اشاره به هزینههای بودجه براساس استاندارهای جی اف اس بیان کرد: علاوه بر مصارف، داراییهای سرمایه ای تملک میشود که طرحهای عمرانی هستند.
رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه ۳۲ هزار میلیارد تومان در لایحه بودجه مربوط به سررسید اوراق است که آینده فروشی نیست، بلکه زمان میخریم تا بتوان طرحها را اجرا کرد.
منبع: فارس
انتهای پیام/
نظر شما