تحولات منطقه

'برقراری تعادل میان میزان مصرف و حجم منابع آب' نخستین و اساسی ترین گام برای حل بحران کم آبی در اقلیم خشک ایران و رویارویی با پدیده مزمن خشکسالی است.

فناوریهای جدید حلقه ای مهم در زنجیره رویارویی با بحران آب
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، به اعتقاد کارشناسان، برای تحقق این مهم می بایست زنجیره ای از اقدامات طراحی و اجرا شوند که کارآمدترین آنها استفاده از 'فناوریهای جدید' در حوزه آب است. در همین چارچوب 'دومین جشنواره ملی فناوریهای آب با رویکرد توجه به آبهای نامتعارف یعنی آبهای شور و پساب' به همت دانشگاه فردوسی و معاونت فناوری نهاد ریاست جمهوری در مشهد برپا شده است.

رئیس جشنواره ملی فناوریهای آب در حاشیه دومین روز همایش علمی 'دومین جشنواره ملی فناوریهای آب با رویکرد توجه به آبهای نامتعارف یعنی آبهای شور و پساب' گفت: میزان مصرف منابع آبی باید کاهش یابد و یا منابع آب جدیدی پیدا شود اما از آنجا که ممکن است این مهم زمانبر باشد تمرکز بر فناوریهای آب از جمله فناوری بازچرخانی آن در دستور کار قرار گرفته است. به همین خاطر پارسال نخستین جشنواره فناوریهای آب به منظور شتاب بخشیدن به روند حل مشکلات این حوزه در مشهد برگزار شد.

دکتر کامران داوری افزود: امسال نیز دومین جشنواره ملی فناوریهای آب با رویکرد توجه به آبهای نامتعارف یعنی آبهای شور و پساب توسط دانشگاه فردوسی مشهد و با همکاری ۵۰ دستگاه اجرایی و سازمان مردم نهاد در حال برگزاری است.

وی اهداف سه گانه این جشنواره را 'ممانعت از انتقال آلودگی به منابع آب محدود کنونی، بازچرخانی و استفاده مجدد از آب تا حد ممکن و کاهش مصرف آب با استفاده از راههای جدید' اعلام و بیان کرد: در چارچوب این جشنواره سه اقدام موازی شامل 'فعالیت فرهنگی با کمک شهرداری مشهد، فعالیتهای فناورانه که اصل نمایشگاه در همین راستا برگزار می شود و نیز برپایی فن بازار، استارتاپ و جشنواره رویش برای تقدیر از مخترعان و مبتکران توسط معاونت علمی ریاست جمهوری' صورت می گیرد.

رئیس جشنواره ملی فناوریهای آب ادامه داد: برپایی نشستهای علمی بخش دیگری از جشنواره است که در آن بر مسائل جاری و روز کشور و خراسان رضوی در حوزه آب تمرکز می شود. بر این اساس شش نشست برنامه ریزی شده است.

وی گفت: در بخش مخترعان نمایشگاه فناوریهای جدید آب این جشنواره ۳۰ طرح اختراعی در این حوزه عرضه شده که توسط داوران 'بنیاد ملی نخبگان' ارزیابی شده و طرحهای برگزیده به عنوان 'مخترع سطح سه' تحت حمایت این بنیاد قرار می گیرند.

دکتر داوری افزود: در بخش شرکتهای فناور و سرمایه گذار نیز ۲۱ شرکت حضور دارند که اختراعات و کارهای جدید خود را در حوزه آب نظیر ساخت دستگاههای تصفیه، کاهنده مصرف و موارد مشابه به نمایش گذاشته اند و شرکتهای سرمایه گذار نیز این طرحها را برای حمایت و ورود به حوزه فن بازار ارزیابی می کنند.

منبع: ایرنا

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.