تحولات منطقه

رضا ملک زاده با بیان اینکه بین بیماری‌های غیرواگیر «پارکینسون» رشد قابل توجهی داشته است، گفت: ۴۱میلیون ایرانی از سردرد رنج می‌برند.

 ۴۱میلیون ایرانی از "سردرد" رنج می‌برند
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش گروه اجتماعی قدس آنلاین، رضا ملک‌زاده، معاون علوم تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در همایش علوم اعصاب پایه و بالینی با بیان اینکه در بین کشورهای جهان ۲ درصد علم دنیا به ایرانیان اختصاص دارد، گفت: بودجه حوزه تحقیقات بسیار ناچیز بوده و تنها تلاش محققان جوان توانست رتبه ایران را در بین کشورهای خاورمیانه بالا ببرد.

وی افزود: ۳۰ درصد تولیدات علمی در رشته سلامت و پزشکی است که نشان می‌دهد محققان تلاش زیادی داشته‌اند.

ملک زاده تصریح کرد: در بحث فناوری، رتبه ما ۱۰۶ بود که اکنون به ۷۵ رسیده است، از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۷ در زمینه «نوروساینس‌» در رتبه ۳۵ قرار داریم؛ در حالی که ایران در زمینه تولید علم در رده پانزده جهان قرار دارد.

وی افزود: امید به زندگی در بین خانم‌ها به رقم ۸۲ سال و در آقایان به ۷۶ سال رسیده است.

معاون تحقیقات فناوری وزارت بهداشت گفت: مهم‌ترین علت ناتوانی در ایران سر درد است، بیشترین عامل مرگ و ناتوانی در ایران فشار خون است و ۳۰ درصد ایرانی های بالای ۱۸ سال فشار خون دارند.

ملک زاده تصریح کرد: در سال ۱۳۹۶ تعداد ۳۸۰ هزار نفر  فوت کردند که ۳۱۳ هزار نفر به دلیل بیماری غیر واگیر بوده است و این بیماری‌ها ۸۰ درصد مرگ‌ومیر را به خود اختصاص داده‌اند.

وی گفت: ۴۷ درصد مرگها در ایران در سن زیر ۷۰ سال است و حدود ۸۵هزار مرگ خیلی زودرس بوده و قابل پیشگیری است؛ ضمن اینکه  امید زندگی در بدو تولد بالاتر می‌رود.

معاون تحقیقات وزرات بهداشت گفت:  امید به زندگی در بین ایرانیان افزایش یافته است اما باید  روی بیماریه‌ای اعصاب تمرکز بیشتری داشته باشیم.

ملک‌زاده گفت: در بین بیماری‌های غیرواگیر پارکینسون رشد قابل توجهی داشته است و ۴۱میلیون ایرانی از سردرد رنج می‌برند.

معاون تحقیقات وزارت بهداشت عنوان کرد: میگرن نوعی از سردردها است که باید تحقیقاتی در زمینه کنترل آنها صورت گیرد و شرکت‌های دانش‌بنیان باید در این زمینه فعالیت بیشتری داشته باشند.

ملک‌زاده تصریح کرد: بیماری پارکینسون از سال ۱۹۹۰ رشد دو برابری داشته و شیوع این بیماری در ایران نیز افزایش یافته است.

وی افزود: تنها ۲۰ درصد افرادی که فشار خون دارند بیماری خود را کنترل می‌کنند و بیش از نیمی از مبتلایان از بیماری خود خبر ندارند.

منبع: فارس

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.