به گزارش گروه بین الملل قدس آنلاین، طبق یک بررسی و تحلیل جدید توسط «مرکز کنترل و جلوگیری از مرگ و میر غیر عادی» موسوم به CDC، طی یک سال گذشته نزدیک به ۴۰ هزار نفر در ایالات متحده بر اثر شلیک گلوله کشته شدهاند که بالاترین میزان طی چند دهه گذشته به شمار میرود.
براساس این گزارش، پیش از این تحلیل مشابهای نیز توسط نهاد غیرانتفاعی صندوق آموزش برای توقف خشونتهای مسلحانه انجام شده بود. سی ان ان میگوید که این دو تا تحلیل را تجمیع کرده و دریافته است که ۳۹۷۷۳ نفر در سال ۲۰۱۷ بر اثر تیراندازی و خشونتهای مسلحانه در آمریکا جانشان را از دست دادهاند که ۱۰ هزار نفر بیشتر از ۲۸۸۷۴ نفری است که در سال ۱۹۹۹ به همین دلیل کشته شدهاند.
در واقع نرخ مرگ و میر از ۱۰.۳ در هر ۱۰۰ هزار نفر در سال ۱۹۹۹ به ۱۲ در هر ۱۰۰ هزار نفر در سال ۲۰۱۷ افزایش یافته است.
مقامات و تحلیلگران آماری CDC روز پنج شنبه در مصاحبه با سی ان ان این آمارها را درست و دقیق خوانده و گفتهاند که میزان مرگهای ناشی از اسلحه به میزان سال ۱۹۷۹، یعنی آخرین باری که این پدیده رکورد زده بود رسیده است. در خلال سالهای ۱۹۷۹ تا ۲۰۱۷ این میزان هر ساله پایینتر از این تعداد بوده است.
بررسی تحلیلگران سی ان ان همچنین نشان میدهد که از این ۴۰ هزار مرگ نزدیک به ۲۳۸۵۴ مورد آن خودکشی بوده است که طی ۱۸ سال گذشته هم بالاترین آمار محسوب میشود.
در واقع میزان خودکشی با سلاح گرم از ۶ دهم درصد در سال ۱۹۹۹ به ۶.۹ درصد در سال ۲۰۱۷ رسیده است.
نکته جالب در این آمارها این است که از ۴۰ هزار مرگ ۲۳۸۵۴ مورد آن خودکشی بوده که براساس تفکیک نژادی و جنسیتی معلوم شده ۱۸۷۵۹ مورد آن مربوط به مردان سفیدپوست بوده است. همچنین از ۳۹۷۷۳ مرگ ناشی از اسلحه گرم، ۱۴۵۴۲ مورد آن قتل و یا تیراندازی به دیگران بوده است که ۷۶۶۱ نفر از آنها مردان سیاه پوست بودند که مورد سوء قصد پلیس و یا دیگر افراد قرار گرفتهاند.
براساس این گزارش، آمارهای تفکیکی روزانه نیز نشان میدهد که در سال ۲۰۱۷ در هر روز ۱۰۹ نفر بر اثر شلیک گلوله کشته شدهاند که نشان دهنده اپیدمیک بودن این ناهنجاری در سطج جامعه ایالات متحده است و تحلیگران آمریکایی میگویند باید فکر اساسی برای آن کرد.
دولت باراک اوباما رئیس جمهور سابق آمریکا از حامیان محدود کردن حمل سلاح گرم در این کشور بود اما در مقابل لابیهای قدرتمند اسلحه نتوانست کاری از پیش ببرد. آمار فاجعه بار تازه در حالی منتشر شده است که دونالد ترامپ رئیس جمهور کنونی این کشور مخالفت چندانی با قوانین سنتی حمل اسلحه در این کشور ندارد.
منبع: فارس
انتهای پیام/
نظر شما