تحولات لبنان و فلسطین

از قدیم شنیده‌ایم که حادثه خبر نمی‌کند، اما راستش را بخواهید به نظر نگارنده این شعاری است برای توجیه برخی غفلت‌های خودمان تا خطای آشکارمان را بپوشانیم.

نفس‌های گرم مرگ در هوای سرد

برای اثبات این ادعا در ادامه به موضوعی اشاره می‌کنیم که این روزها بیشتر از هر زمانی درگیر آن هستیم وآن چیزی جز مرگ‌های غیر منتظره ناشی از گازگرفتگی نیست.   هرساله با شروع فصل سرما سازمان‌ها و ادارات مرتبط با موضوع از طرق مختلف هشدارها و آموزش‌های لازم را به شهروندان می‌دهند تا در زمان استفاده از وسایل گرما زا دچار حادثه نشوند. با این حال با نگاهی به آمارهای اعلامی می‌بینیم متأسفانه تعداد قربانیان گاز گرفتگی همواره بالاست و هرساله صدها خانواده داغدار عزیزانی می‌شوند که قربانی یک غفلت کوچک شده‌اند.

متأسفانه در ۶ ماه اول امسال یعنی در فصول گرم ۲۵ نفر فقط در مشهد به علت گاز گرفتگی جان باخته‌اند. چند روز پیش هم در خبرها داشتیم مادر و دو فرزندش برای گرم کردن حمام از وسیله گازسوز بدون دودکش استفاده کرده بودند و به دنبال استنشاق گاز مونوکسیدکربن جان خود را از دست دادند. جوان دیگری هم دیروز به دلیل استفاده از گاز خوراک پزی برای گرم کردن خانه جان باخت.

خلاصه اینکه با بررسی تمام اخبار مربوط به گاز گرفتگی‌ها به این نتیجه می‌رسید که علل مرگ در چند دسته تقسیم بندی می‌شوند یا لوله‌ها مسدود هستند و یا خوب نصب نشده‌اند، یا از وسیله بدون دودکش استفاده شده و یا اینکه وسیله گرمازا را به داخل حمام برده‌اند والبته در موارد اندکی نیز انتشار گاز از محل اتصالات شیلنگ علت مرگ بوده است.

بنابراین اگر نخواهیم این جمله سنتی که حادثه خبر نمی‌کند را بپذیریم، باید بگوییم حادثه در حوزه گاز گرفتگی خبر می‌کند و روش‌های خبرکردنش آشکار هستند، واضح می‌گوید و همه می‌دانند اگر وسیله گاز سوز دودکش نداشته باشد، مسمومیت ومرگ به دنبال دارد، همه می‌دانند و بی تردید بارها شنیده‌اند بردن اجاق خوراک پزی داخل حمام یعنی دعوت از مرگ وهر بچه‌ای می‌داند اگر دودکش‌ها درست به هم متصل نشوند و گاز خروجی وسیله گاز سوز در هوای اتاق منتشر شود، تنفس در آن محیط سخت و مرگ آفرین می‌شود. حال این سؤال مطرح است پس چرا هرساله باید شاهد مرگ تعدادی از هموطنان خود به دلیل گاز گرفتگی باشیم.

 بی تعارف باید بگوییم تعداد قابل توجهی از این افراد تمام این نکات را می‌دانند، اما قدرت مالی لازم برای تهیه وسیله ایمن را ندارند؛ به بیان ساده‌تر قربانیان فقر بیشترین طعمه‌های قاتل نامریی هستند. برخی نیز هرچند اندکی توان مالی بهتری دارند، اما در پاسخ به انتقادات نسبت به رفتار خطر آفرین خود به گذشته استناد می‌کنند ومثلاً می‌گویند ما سال‌هاست ازبخاری بدون دودکش یا چراغ خوراک‌پزی استفاده می‌کنیم و تاکنون اتفاقی نیفتاده است.

اما در تمام موارد یک نکته مشترک وجود دارد وآن سهل انگاری اجباری (نداری و فقر) یا سهل انگاری خود خواسته قربانیان است که اگر چند لحظه به خطرات کاری که انجام می‌دهند فکر کنند، قطعاً از بروز تعداد قابل توجهی از حوادث تلخ جلوگیری خواهد شد. پس به ساده‌ترین شکل باید گفت لطفاً به خاطر حفظ جان خود و اطرافیانتان با سهل‌انگاری قاتل نامریی را به خانه خود دعوت نکنید.

منبع: روزنامه قدس

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.