تحولات منطقه

دوره مشترک زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه صلاح‌الدین عراق برای نخستین بار با همکاری دانشگاه فردوسی مشهد برگزار می‌شود.

برگزاری دوره مشترک زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه صلاح‌الدین عراق
زمان مطالعه: ۱ دقیقه
به گزارش قدس آنلاین، به دنبال سفر دکتر احسان قبول، مدیر همکاری‌های علمی و بین‌المللی و امور دانشجویان غیر ایرانی دانشگاه فردوسی مشهد به شهر اربیل عراق برای شرکت در نمایشگاه دانشگاه‌های ایران در منطقه اقلیم کردستان، قرارداد اجرایی برگزاری دوره مشترک زبان و ادبیات فارسی در خارج کشور با همکاری دانشگاه فردوسی مشهد دانشگاه صلاح‌الدین عراق به امضا رسید.
در این نمایشگاه که از تاریخ ۲۸ تا ۲۹ آذر در دانشگاه صلاح‌الدین عراق برگزار شد، ۳۰ دانشگاه و پژوهشگاه برتر ایران به درخواست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری شرکت کردند. دانشگاه فردوسی مشهد در این نمایشگاه دارای دو میز بود که یکی به معرفی ظرفیت‌های دانشگاه و پذیرش دانشجو اختصاص داشت و دیگری مربوط به آزمون سامفا (بسندگی زبان فارسی) بود که از سوی وزارت عتف، دانشگاه فردوسی مشهد مسئول برگزاری این آزمون در اقلیم کردستان عراق است.
در حاشیه این نمایشگاه مدیر همکاری‌های علمی و بین‌المللی و امور دانشجویان غیر ایرانی دانشگاه فردوسی مشهد، در دیدار با دکتر احمد دیزئی، رئیس دانشگاه صلاح‌الدین  عراق برای همکاری بیشتر دو دانشگاه گفت و گو کردند که رئیس دانشگاه صلاح‌الدین عراق به حضور مؤثر دانشگاه فردوسی مشهد طی سال‌های اخیر در بخش زبان فارسی در اقلیم کردستان عراق اشاره کرد و آزمون زبان فارسی آن دانشگاه را تنها آزمون معتبر منطقه اقلیم معرفی کرد.
قبول نیز با اشاره به سفر سال گذشته رئیس دانشگاه فردوسی مشهد به اقلیم کردستان عراق و امضا تفاهم‌نامه با دانشگاه صلاح‌الدین و اعزام دکتر نجاتیان برای تدریس زبان فارسی در اربیل، پیشنهاد اجرایی شدن آن در بخش‌های مختلف را داد که با استقبال دکتر دیزئی روبه‌رو شد.
بر این اساس پس از چند جلسه فشرده دکتر قبول و اعضا گروه زبان و ادبیات فارسی و رئیس دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه صلاح الدین  برنامه‌ای اجرایی برای برگزاری کارشناسی ارشد  زبان و ادبیات فارسی موردتوافق قرار گرفت که در قالب قراردادی اجرایی به امضا مدیر بین‌الملل دانشگاه و رئیس دانشگاه صلاح‌الدین رسید.  
بر اساس این قرارداد از مهر سال ۱۳۹۸ دانشجویان این رشته با پرداخت هزینه‌های آموزشی و رفاهی یک نیم سال را به دانشگاه فردوسی مشهد خواهند آمد و برخی دروس تخصصی را در گروه زبان و ادبیات فارسی پشت سر خواهند گذاشت و در پایان مدرکی مشترک صادر خواهد شد.
در حال حاضر تنها ۱۱ دوره مشترک با دانشگاه‌های خارجی در کشور برگزار می‌شود که در بخش زبان و ادبیات فارسی این دوره نخستین است.
منبع: ایسنا
انتهای خبر/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.