تحولات لبنان و فلسطین

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی خراسان رضوی گفت: از مجموع یک میلیون و ۸۲۶ هزار ۹۰۵ نفر از جمعیت شهری مشهد که در گروه ۱۰ تا ۴۹ سال قرار دارند ۲۹ هزار و ۱۰ نفر ایرانی بی‌سواد هستند.

۹۷.۵ درصد از مردم خراسان رضوی باسوادند
به گزارش قدس آنلاین، مصطفی اسدی با حضور در چهل‌وششمین جلسه علنی پنجمین دوره شورای اسلامی شهر مشهد که امروز در تالارشهر برگزار شد، اظهار کرد: نهضت سوادآموزی با فرمان امام خمینی(ره) در هفتم دی‌ماه ۱۳۵۸ پیش از یک‌سالگی انقلاب اسلامی و با هدف رشد و توسعه سواد در کشور به صورت یک نهضت راه‌اندازی شد، چراکه در آن سال حدود ۵۲.۵ درصد مردم ایران بی‌سواد بودند.
وی با بیان این‌که «سواد با مسائل مختلف جامعه رابطه‌ای مستقیم دارد»، ادامه داد: با تلاش‌های صورت گرفته در این مدت امروز حدود ۹۷.۵ درصد از مردم خراسان رضوی دارای سواد هستند.
اسدی با اشاره به وضعیت سواد در ایران در مقایسه با سایر کشورهای جهان طبق آمار یونسکو، تصریح کرد: در این زمینه وضعیت ما جالب نیست در حال حاضر ایران در یونسکو جزء کشورهای دارای بی‌سواد قرار دارد که باید برای هر ایرانی یک درد را ایجاد کند. ما باید برای حذف بی‌سوادی در کشور هدف‌گذاری کنیم. آیا درست است ایرانی که مهد علم بوده است، دارای بی‌سواد باشد؟
وی با اشاره به فعالیت‌های سوادآموزی در مشهد، خاطرنشان کرد: اکثر افراد تحت پوشش نهضت سوادآموزی در گروه ۱۰ تا ۴۹ سال قرار دارد و جز موارد محدودی از جانبازان و خانواده‌های شهدا و افراد تحت پوشش کمیته امداد که تا ۶۰ سال نیز تحت سوادآموزی قرار می‌گیرند عملاً به افراد بالای ۵۰ سال کاری نداریم.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی خراسان رضوی یادآور شد: بنابر آمارهای سال ۱۳۹۵، یک میلیون و ۸۲۶ هزار ۹۰۵ نفر از جمعیت شهری مشهد در گروه ۱۰ تا ۴۹ سال قرار دارند که از این تعداد در مجموع ۲۹ هزار و ۱۰ نفر ایرانی در مشهد بی‌سواد هستند. بر این اساس در مجموع ۹۸.۴۱ درصد جمعیت مشهد باسواد هستند.
وی افزود: هم‌چنین حدود ۱۰ هزار نفر هم اتباع خارجی بی‌سواد نیز در جهت عدالت اجتماعی امکان آموزش دارندو بر این اساس امسال ۲ هزار و ۷۰۰ نفر از اتباع با همکاری کمساریای عالی سازمان ملل تحت پوشش قرار دادیم.
اسدی با بیان این‌که «وجود این تعداد بی‌سواد در مشهد شایسته نیست»، اضافه کرد: امیدواریم بتوانیم با همکاری مدیریت شهری و سایر دستگاه‌های مرتبط این نقیصه را برطرف کنیم و تا سال ۱۴۰۰ مشهد شهری بدون بی‌سواد باشد.
منبع: ایسنا
انتهای خبر/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.