به گزارش گروه ورزشی قدس آنلاین، زمان زیادی تا آغاز جام ملتهای آسیا ۲۰۱۸ باقی نمانده است و هواداران فوتبال در سراسر قاره مشتاقانه منتظر هستند تا ببیند در یک ماه آینده چه تیمی عنوان قهرمان این رقابتها را به دست خواهد آورد.
تیم ملی فوتبال استرالیا مدافع عنوان قهرمانی به دنبال این است تا با تکرار قهرمانی اش پنجمین کشوری باشد که میتواند از این عنوان دفاع کند.
رکوردهای دیگر نیز وجود دارند که احتمال دارد تا پایان این مسابقات دچار تغییرات شوند و به پنج مورد از این رکوردها را مورد بررسی قرار میدهیم.
تعداد بازی انجام شده
در بین کشورهایی که در این مسابقات حضور دارند ایران و کره جنوبی پانزدهمین حضورشان در جام ملتهای آسیا را تجربه میکنند و با آغاز این مسابقات رکورددار باقی خواهند ماند.
مسئله دیگری که این ۲ کشور برای رسیدن به آن تلاش میکنند تعداد بازیهایی است که در این تورنمنت آسیایی انجام داده اند. هر ۲ کشور تا به الان ۶۲ بازی در جام ملتهای آسیا انجام داده اند و در این رقابتها میتوانند رکورد خود را افزایش دهند و اینکه به تنهایی رکورددار تعداد بازی در جام ملتها لقب بگیرند. این ۲ کشور در مرحله گروهی ۳ بازی خواهند داشت و اینکه در مرحله حذفی چه نتیجهای بتوانند کسب کنند و اینکه تا چه مرحلهای پیش روند میتواند تعیین کننده باشد.
تعداد قهرمانی
برای اینکه تیمهای برتر یک منطقه مشخص شوند به تعداد قهرمانیهای آنها دقت میکنند و این اصل در آسیا نیز وجود دارد.
تیم ملی ژاپن با ۴ عنوان قهرمانی رکوردار است و آخرین بار در سال ۲۰۱۱ توانست با شکست استرالیا به عنوان قهرمانی دست یابد. این تیم یکی از مدعیان قهرمانی اصلی این دوره از رقابتها محسوب میشود.
اگر تیم ملی ژاپن در این دوره از رقابت های جام ملتهای آسیا بتواند قهرمان شود رکورد خودش را خواهد شکست و با ۵ عنوان قهرمانی همچنان پرافتخارترین کشور آسیا محسوب میشود.
از طرفی ایران و عربستان با ۳ عنوان قهرمانی اگر بتوانند در امارات به قهرمانی برسند با رکورد ژاپن برابر خواهند شد.
بیشترین حضور در فینال
عربستان سعودی و کره جنوبی در لیست دیگری از این رکوردها قرار میگیرند که احتمال دارد بتوانند رکوردهای جدیدی خلق کنند.
کره جنوبی تا الان ۶ بار در فینال این رقابتها حضور داشته است و ۲ بار توانسته به عنوان قهرمانی برسد و عربستان نیز ۶ بار در فینال این رقابتها حضور داشته و ۳ بار توانسته قهرمان شود. این ۲ تیم از نظر حضور در فینال این رقابتها رکورددار هستند و هر کدامشان که در امارات بتواند فینالیست شود، به تنهایی به عنوان رکوددار صعود به فینال جام ملتهای آسیا شناخته خواهد شد.
برترین گلزن در یک تورنمنت
در سال ۱۹۸۰، "بهتاش فریبا" از ایران و "چوی دون هو" از کره جنوبی بهترین گلزن مشترک مسابقات بودند که ۷ گل به ثمر رساندند.
بعد از سال ۱۹۸۰ دیگر کسی نتوانست در یک تورنمنت به رکورد ۷ گل زده برسد. نزدیکترین رکوردی که ثبت شده است توسط بازیکن تیم کره جنوبی "لی دونگ گوک" بوده که توانست ۶ گل در تورنمنت سال ۲۰۰۰ به ثمر برساند.
با این حال به نظر میرسد با حضور تیمهایی با بازیکنان بزرگ در ترکیبشان امکان دارد جام ملتهای آسیا ۲۰۱۹ این رکورد جابه جا شود.
بیشترین گلی که یک بازیکن در یک بازی به ثمر رسانده است
تا به حال ۱۶ مرتبه بازیکنان در جام ملتهای آسیا توانسته اند در یک بازی ۳ گل به ثمر برسانند.
اما بیشترین تعداد گلی که در یک بازی توسط یک بازیکن به ثمر رسیده است ۴ گل است که تا به حال ۴ بازیکن توانسته اند این کار را انجام دهند. "بهتاش فریبا" از ایران در سال ۱۹۸۰، "علی دایی" از ایران در سال ۱۹۹۶، " اسماعیل عبدالهیف" از بحرین در سال ۲۰۱۱، "حمزه الداردور" از اردن در سال ۲۰۱۵ کسانی هستند که در یک بازی ۴ گل زده اند.
در آستانه جام ملتهای آسیا، "ادیساک کریسون" بازیکن تیم ملی فوتبال تایلند در رقابتهای جنوب شرق آسیا توانست در یک بازی ۶ گل برای تیمش به ثمر برساند تا احتمال اینکه در این جام ملتها چنین اتفاقی تکرار شود بالاتر برود.
هر بازیکنی که بتواند بیش از ۴ گل در این رقابتها به ثمر برساند میتواند عنوان این رکورد را به خود اختصاص دهد.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتهای پیام/
نظر شما