به گزارش گروه اقتصادی قدس آنلاین، هیئت وزیران در ۲۷ آبان ماه به پیشنهاد مشترک سازمان برنامه و بودجه کشور و وزارت تعاون، کار و رفاهاجتماعی، دستورالعمل بسته پرداخت کمک جبرانی و حمایت غذایی از گروههای کمدرآمد جامعه را تصویب کرد.
به گزارش افکارنیوز، بر این اساس وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی موظف است برای حمایت غذایی از گروههای کمدرآمد با هماهنگی سازمان برنامه و بودجه کشور اقدام کند.
طبق اعلام دولت بسته حمایتی با مبلغ میانگین ۲۰۰ هزار تومان به تمام افرادی که حقوق کمتر از ۳ میلیون تومان دارند تعلق میگیرد که در این میان خانوارهای تحت پوشش و پشتنوبتی کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور از طریق واریز مبلغ به حسابهای بانکی متصل به یارانههای نقدی از این سبد حمایتی بهرهمند شدند؛ همچنین خانوارهای تحت پوششبنیاد شهید و امور ایثارگران از طریق حساب متصل به مستمری سرپرست خانوار مشمول سبد حمایت غذایی میکنند.
چندی پیش محمد شریعتمداری وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی از ارائه بسته حمایتی به افراد مجرد نیز خبر داد و گفت: ما شرط سرپرست خانوار نداریم و همه آنهایی که زیر سه میلیون تومان دریافتی دارند مشمول سیاست جبرانی دولت میشوند، در واقع هرحقوق بگیری را شامل میشود.
مقرر شده است بستههای حمایتی دولت در سه مرحله به حساب افرادی که زیر ۳ میلیون تومان درآمد دارند واریز شوند که با توجه به آمار اعلام شده واریز مرحله دوم این طرح تا پایان سال ۹۷ اجرایی میشود.
در راستای این طرح ۴ گروه مشمول بسته حمایتی می شوند:
۱ ــ خانوارهای تحت پوشش و کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی کشور
۲ ــ گروه دوم تمام بازنشستگان کشور
۳ ــ خانوارهای با درآمد ماهانه کمتر از ۳۰ میلیون ریال در گروههای کارگران ساختمانی، قالیبافان و شاغلان صنایع دستی، مشاغل آزاد و خویشفرمایان، رانندگان بینشهری و درونشهری، زنبورداران، کارگران باربر، شاغلان کسب و کارهای خانگی، کارگران کارگاههای متفرقه، عشایر و روستاییان، بازنشستگان، دریافت کنندگان بیمه بیکاری و دیگر گروههای مشمول که توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی شناسایی میشوند.
۴ ــ دیگرخانوارهای کمدرآمد با درآمد ماهانه کمتر از ۳۰ میلیون ریال که درخواست آنها پس از بررسی توسط کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی پذیرفته میشود، در این زمینه، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مکلف شده است که با استفاده از اطلاعات در اختیار از طریق کمیته امداد و سازمان بهزیستی، بهدرخواست کتبی این اشخاص و پس از اجازه آنها به دسترسیوزارتخانه مذکور به حسابهای بانکی رسیدگی کند. طبق این ابلاغیه، اعتبار واریزی موضوع این تصویبنامه برای همه اشخاص و خانوار صرفاً برای خرید کالای سبد حمایتی مصوب کارگروه متشکل از وزارتخانه تعاون، کار و رفاه اجتماعی، صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی قابل استفاده است. همچنین وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و نهادهای حمایتی موظفند اعتبار تخصیصی را بر اساس بعد خانوار تنظیم و پرداخت کنند.
مشمولان گروه چهارم شامل خانوارهای با درآمد ماهانه کمتر از ۳۰ میلیون ریال در گروههای کارگران ساختمانی، قالیبافان و شاغلان صنایع دستی، مشاغل آزاد و خویشفرمایان، رانندگان بینشهری و درونشهری، زنبورداران، کارگران باربر، شاغلان کسب و کارهای خانگی، کارگران کارگاههای متفرقه، عشایر و روستاییان، بازنشستگان، دریافت کنندگان بیمه بیکاری و دیگر گروههای مشمول که توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی شناسایی میشوند.
امامتأسفانه خبری از پرداخت این بسته به کارگران نیست. در همین راستا کارگران این سوال را دارند که سبدحمایتی کارگران چه شد؟ آیا کارمندان و بازنشستگان از کارگران مستحق تر هستند؟
سقوط ارزش ریال و به دنبال آن سقوط قدرت خرید دستمزد، با افزایش بی محابای قیمت ارز رخ داد. اما بعد از کاهش قیمت ارز نیز این کاهش جبران نشد. در این معادلهی نابرابر، مزدبگیران و فرودستان بیش از دیگران متضرر شدند. آنها نه دلار و طلا داشتند که قیمتش بالا برود و نه صاحب ملک و املاک و مغازه بودند که بتوانند نرخ اجاره بها را بالا ببرند؛ فقط یک دستمزد ثابت داشتند که قدرت خرید آن روز به روز آب رفت و آنچه اتفاق افتاد، این بود که سفرههای خالی روز به روز خالیتر شدند.
جبران قدرت خرید کارگران هم ماه ها است که در پیچ و خم استعلام دستگاه های دولتی و سهل انگاری وزارت کار گیر کرده است. مسئولان دولت حمایت از کارگران را تنها در کلام دارند و در حالی که طی چند ماه گذشته قدرت خرید جامعه کارگری افت چشمگیری داشته است ولی بسته حمایتی دولت هنوز به کارگران پرداخت نشده است.
برای کارگران این موضوع جالب است که دولت در اولین گام سیاست های رفاهی خود برای کارمندان خود بسته حمایتی را واریز کرد. یعنی علاوه برتحت پوششان کمیته امداد و بهزیستی وکارمندان دولت، تنها کارگران هستند که از چشم دولت دور مانده اند.
به اعتقاد کارگران دولت نه تنها در برگزاری جلسه شورای عالی کار و بحث دستمزد شرایط کارگران را درک نکرد، انگار کاهش قدرت خرید کارگران را هم باور نکرده است و در سیاست های رفاهی خود کارمندان شاغل کمتر از ۳میلیون تومان را از لیست بسته حمایتی خود فاکتور گرفته است.
علاوه براینکه هنوز شاغلان تأمین اجتماعی یا همان کارگران مشمول قانون کار بسته حمایتی دولت را دریافت نکرده اند طبق اظهارات احمد میدری، معاون رفاه وزارت کار ملاک برای بسته حمایتی کارگران بیمه شده تأمین اجتماعی است تکلیف کارگران روزمزد، غیر بیمهای و بدون قرارداد کار که سهم زیادی در شاغلان جامعه دارند چه می شود؟
معاون وزیر کار در پاسخ به اینکه آیا سبد حمایتی با توجه به درآمد خانوار به کارگران تعلق میگیرد یا صرفاً درآمد سرپرست خانوار ملاک خواهد بود: درباره کارگران صرفاً احکام خود کارگران مد نظر قرار می گیرد.
میدری تاکید کرد: مبنا در این زمینه بیمهپردازی کارگران است؛ مثلا کارگری حقوقش به سازمان تامین اجتماعی ۴ میلیون تومان اعلام شده، همین رقم برایش مبنا قرار میگیرد و با توجه به پیششرط دریافت بسته حمایتی که به افرادی با درآمد زیر ۳ میلیون تومان تعلق میگیرد دیگر رقمی در یافت نخواهد کرد.
منبع: افکارنیوز
انتهای پیام/
نظر شما