تحولات لبنان و فلسطین

مسئول دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی گفت: تابلوهای لبخند زیبا بودند اما بهتر از این نیز می‌شد، بنده به جای متولیان این تابلوها جملات مذهبی می‌نوشتم و آنها را متناسب با مشهد انجام می‌دادم.

‌نظر وحید جلیلی درباره «تابلوهای لبخند» در مشهد
به گزارش قدس آنلاین ، وحید جلیلی شامگاه سه شنبه در نشست روشنگری و بصیرت در حسینیه قرآن و عترت مشهد اظهار داشت: شعار انقلاب اسلامی ایران با مضمون "استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی" یکی از مهم‌ترین شعارها بود و دلیل قرار گرفتن استقلال در ابتدای شعار، بیانگر اهمیت آن است، در سال 57 تاریخ به جایی رسید که بسیاری از هم‌وطنان به خاطر آزادی، مسیر شهادت را در پیش گرفتند، بنابراین برای درک بهتر از مفهوم استقلال باید به تاریخ معاصر مراجعه کنیم.

وی گفت: در چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی ایران هستیم، در طول 120 سال گذشته تجربه چند انقلاب در کشور را داشته‌ایم، به عنوان مثال انقلاب مشروطه یکی از بزرگترین انقلاب‌های شکل گرفته در این دوران بود، علمای گرانقدر جلودار و پرچمدار انقلاب در تاریخ ایران بودند، نهضت ملی نفت نیز یکی از نهضت‌های بزرگ شکل گرفته در دوران معاصر بود.

جلیلی ادامه داد: عکس‌های نهضت ملی نفت در میدان شهدا، توده انبوه مردم را نشان می‌دهد، آنها با شوق به میدان آمدند و برای خلع بریتانیا از نفت ایران به خوبی پشتیبانی لازم را به عمل آوردند، این نهضت چندین سال به طول انجامید، در حال حاضر برجام نیز چنین وضعیتی دارد.

وی با اشاره به اینکه مشهدی‌ها بیش از سایرین رضاخان را شناختند تصریح کرد: وی خوی انسانی نداشت و وحشی‌گری در وجود او نهادینه شده بود، حتی مغول به حرم امام رضا(ع) حمله نکرد، با این وجود رضاخان انسان‌های زیادی را در این مکان مقدس به خاک و خون کشید.

مسئول دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی تصریح کرد: ایرانیان با وجود شبیخون‌های متعدد از لباس ملی خود دست برنداشتند، پس از آن نیز کودتای 28 مرداد شکل گرفت، آمریکا و انگلیس، نهضت ملی را به شکست رساندند و چند ماه بعد دانشجویان دانشگاه تهران از موضوع اعزام رئیس جمهور آمریکا به ایران مطلع شدند و تظاهرات کردند.

وی بیان کرد: دانشجویان به گلوله بسته شده و ده‌ها نفر مانند مصطفی چمران در این راه زخمی شدند، سه نفر از آنها نیز به شهادت رسیدند، امام راحل نیز 10 سال پس از کودتای 28 مرداد نهضت خود را آغاز کردند، امام پس از سخنرانی تند در روز عاشورا در قم بازداشت شدند و ملت قیام 15 خرداد را به راه انداختند امام نیز مدت‌ها در زندان بودند و حتی حق کتاب خواندن نداشتند.

جلیلی اظهار داشت: دشمنان تصور می‌کردند امام راحل پس از مدتی آزار و اذیت توسط آنها از کردار و گفته خود پشیمان می‌شود، با خود تصور می‌کردند تاکنون امثال بهبهانی و آشتیانی را نابود کردند و برای امام نیز همین نقشه را داشتند اما مردم با اتحاد توانستند ضربه محکمی به دشمنان وارد کنند.

وی گفت: دشمنان امام را مرشدی می‌دانستند که چند پیرو دارد اما از اعتبار ایشان خبر نداشتند؛ امام در دل تاریخ ایران بود، هر شخصی که با امام در ارتباط بود ایشان را فردی عجیب تلقی می‌کرد، امام راحل در دل حوادث تاریخی بود و مطالعه عمیقی داشتند، از سال 42 که ایشان علم را بلند کرده و به شاه اهمیتی نمی‌دهند، آمریکا و اسرائیل با ایشان درگیر می‌شوند.

مسئول دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی ادامه داد: مبارزه‌ها از زیر صفر آغاز شد، آمریکا تا سال 1878 مستعمره انگلستان بود و کاپیتولاسیون را بر علیه آمریکایی‌ها مطرح کردند، آمریکا نیز تحمل نکرد و با قیامی انگلیس‌ها را از کشور بیرون راند، در حال حاضر باید به ترامپ حق داد؛ چرا که آمریکا تا 50 سال قبل حق توحش از ایران دریافت می‌کرد.

وی افزود: رزم‌آرا؛ نخست وزیر شاه در نشست‌ها اعلام می‌کرد ایران آفتابه نمی‌تواند بسازد چگونه نفت را می‌خواهد؟ منظور از آزادی در شعار انقلاب تنها آزادی سیاسی نیست، امام راحل با منافقین 6 ساعت متوالی مناظره می‌کرد، در آن زمان مجاهدین در هر دبیرستانی پایگاه داشتند، امام خمینی(ره) همواره به لسان قوم سخن می‌گفتند، برای همین مردم به راحتی آن را می‌پذیرفتند.

جلیلی تصریح کرد: امام استقلال را وارد جامعه کرد، استقلال هویت است، دشمن حتی در ظاهر نمی‌تواند گول زننده باشد، آنها در ظاهر خواستار برقراری تعاملات هستند و اساس خود را بُرد_بُرد اعلام می‌کنند، به عبارتی یعنی ما و آنها هردو به برد دست یابیم، اما در باطن به معنای آن است که ایرانی تا زمانی که آمریکا به بُرد نرسیده حق  دستیابی به بُرد را ندارد.

مسئول دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی خاظرنشان کرد: بُرد در کار نبود و به همین دلیل باید نتیجه باخت_باخت شود، امروز نباید صرفاً عبرت سیاسی بگیریم بلکه باید سیاست را برای نسل جوان تبیین کنیم.

وی ادامه داد: به تازگی در اطراف حرم منور رضوی، تابلوهای راهنمای زائر را به راهنمای مسافر تغییر داده‌اند، افراد متولی در این امر نیز ادعا دارند که مشهد شهری بین‌المللی بوده و شهروندان سایر کشورها معنای شهر زیارتی را نمی‌دانند، ما همه غرق مسائل روزمره خود هستیم و از این موارد غافل شدیم، روشنفکران معتقدند که باید از دنیا الگوبرداری کنیم و شهر زیارتی که 3 میلیون نفر ساکن دارد معنایی ندارد.

جلیلی بیان کرد: این افراد می‌گویند مشهد چگونه با سه میلیون نفر جمعیت اسم شهر زیارتی بگیرد؟ آنها می‌گویند در حال حاضر وارد دوران جدیدی می‌شویم و این موارد باید حذف شوند، غرب‌زده‌ها بسیار بدتر از غربی‌ها هستند، همین افراد در مورد فردوسی حرف می‌زنند، توس که یکی از تمدن‌های اسلامی‌ است سبب وجود فردوسی شد، فردوسی ذیل امام رضا(ع)، فردوسی شده است، در غیر این صورت بی یال و دم بود، این افراد قصد دارند توسط فردوسی بتوانند بیشتر مذهب را زیر سوال ببرند و فردوسی واقعی را قبول ندارند.

مسئول دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی اظهار داشت: ما که از انقلاب اسلامی حرف می‌زنیم باید آرمان‌های انقلاب را بشناسیم تا بتوانیم در میادین از آن استفاده کنیم؛ اما اکنون که اغلب مردم وابسته به تلگرام شدند متوجه اتفاقات اطراف خود نیستند، مشهد یعنی محل شهادت؛ در صورت تغییر نام زیارت به توریست و حذف سنت‌ها، باید نام مشهد نیز تغییر کند، نداشتن عکس‌العمل از سوی ما در مورد این امور، سبب جسارت بیشتر آنها می‌شود، ما رسماً هویت‌زدایی می‌کنیم.

جلیلی در ارتباط با تابلوهای لبخند تصریح کرد: تابلوهای لبخند زیبا بودند اما بهتر از این نیز می‌شد، بنده به جای متولیان این تابلوها جملات مذهبی می‌نوشتم و آنها را متناسب با مشهد انجام می‌دادم، به عنوان مثال جمله‌ای از سوی خداوند که می‌فرماید: هرگز مپندارید که شهدا به شهادت رسیدند، آنها زنده و شاد هستند، شهدا تلاش می‌کنند تا شادی خود را با دیگران تقسیم کنند.

وی ادامه داد: افکار، صحیح و عمیق باید منتقل شده و صرفاً بحث سیاسی مورد اهمیت واقع نشود، نباید انسان‌های غرب‌زده‌ در مورد مذهب اظهار نظر کنند، باید پیش از آن راجع به هویت صحبتی به عمل آمده باشد، باید معرفت نسبت به امام رضا(ع) در این شهر عمیق شود. باید 10 نقطه از مشهد مورد بررسی در جهت راه‌اندازی مراکز آموزشی شود تا عده‌ای نوکیسه ذوق‌زده بی‌سواد نگویند علمی حرف بزنید و مشهد را شهر زیارتی نخوانید.

منبع : تسنیم

انتهای پیام

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.