به گزارش گروه اقتصادی قدس آنلاین، چند روز پیش خبری منتشر شد که باگ جدید فیستایم شنیدن صدای طرف مقابل را قبل از برقراری تماس ممکن میکند. بهدلیل بروز این باگ، حتی قبل از آنکه با دریافتکنندهی تماس ارتباط برقرار شود و او تماس دریافتی را تأیید کند، امکان استراقسمع و شنیدن صدا برای طرف مقابل وجود داشت. این باگ امنیتی از سوی اپل تأیید شد و کوپرتینونشینها اعلام کردند با انتشار بهروزرسانی نرمافزاری به مشکل رسیدگی خواهند کرد؛ اما در همین فاصله، شکایتی علیه اپل بهدلیل نقض حریم خصوصی تنظیم شد و ظاهرا باگ استراقسمع فیستایم، اپل را به دادگاه میکشاند.
بعد از بروز باگ فیستایم، اپل Group FaceTime را غیرفعال کرد و مشخص شد قصد دارد با بهروزرسانی نرمافزاری به مشکل رسیدگی کند. بهنظر میرسد کوپرتینونشینها به وعدهی خود عمل کردند و بهروزرسانی به کاربران آیفون،آیپد و سیستمهای مک اجازه میدهد مجدداGroup FaceTime را فعال کنند و همچنین باگ استراقسمع نیز برطرف شده است. خبر باگ امنیتی فیستایم بهصورت گسترده در خبرگزاریها و شبکههای اجتماعی منتشر شد؛ البته اپل ۴ روز بعد از رسانهایشدن ماجرا و حداقل دو هفته بعد از اینکه موضوع برای اولینبار مطرح شد، دست به اقدام زد. در فاصلهی زمانی فاششدن باگ تا بهروزرسانی نرمافزاری، تنها کاری که اپل انجام داد، غیرفعال کردن Group FaceTime بود. در نظر داشته باشید باگ استراقسمع فیستایم در تماسهای تصویری نیز وجود داشت.
در تاریخ ۱۹ ژانویه، پسر ۱۴ سالهی آریزونایی در حین برقراری تماس با Group FaceTime متوجه بروز باگ استراقسمع شد. ظاهرا مادر این پسر بارها و بارها با اپل تماس گرفته و موضوع را اطلاعرسانی کرده بود؛ ولی شرکت واکنش خاصی نشان نداده و بهسرعت به موضوع رسیدگی نکرده بود. روز جمعه سخنگوی اپل اعلام کرد:
ما میخواهیم به کاربران اپل اطمینان بدهیم که بهمحض آنکه تیم مهندسی ما نسبت به بروز باگ اطلاع پیدا کرد، Group FaceTime را سریع غیرفعال کرد تا به بررسی جزییات باگ بپردازد و بهسرعت کار رسیدگی به باگ رخداده را در دستور کار خود قرار داد. ما متعهد هستیم تا فرآیندهای رسیدگی به چنین گزارشهایی را بهبود ببخشیم تا در سریعترین زمان ممکن بتوانیم به درخواستهای کاربرانمان پاسخ بدهیم.
پیشآمدن چنین اتفاقی برای شرکتی که بهصورت مداوم امنیت محصولات خود را ستایش میکند، بسیار خجالتآور است. ساعتها پیش از آنکه کوپرتینونشینها بهصورت رسمی باگ امنیتی فیستایم را که از آن با نام FacePalm یاد میشود، تایید کنند؛ تیم کوک، مدیرعامل این شرکت در توییتی اعلام کرد:
همهی ما باید اقدامات و اصلاحات لازم را برای حفظ حریم خصوصی درنظر بگیریم.
پس از آنکه باگ استراق سمع، رسانهای شد، متخصصان امنیتی و سیاستمداران، در مورد محصولات اپل ابراز نگرانی کردند. برای جلوگیری از حملات امنیتی، در سال ۲۰۱۶ اپل برای هک پلتفرمهای خود ۲۰۰ هزار دلار جایزه تعیین کرد؛ اما برخی از هکرها معتقد بودند که این برنامه شروع کُندی داشت؛ چرا که آنها میتوانند با فروش باگهای امنیتی در بازار سیاه، پول بیشتری بهدست آورند.
همانطور که گفته شد اپل برای برطرف کردن باگ فیستایم، بهروزرسانی نرمافزاری منتشر کرده است، برای نصب این بهروزرسانی، باید دستورالعمل ذیل را اجرا کنید:
■ کاربران آیفون و آیپد اپل: وارد تنظیمات شوید. سپس روی General ضربه زده و سپس روی Software Update ضربه بزنید. از این طریق میتوانید جدیدترین نسخهی سیستمعاملiOS یعنی iOS ۱۲.۱.۴ را دانلود کنید. هنگامی که بهروزرسانی تمام شد، Install Now را انتخاب کنید. توجه داشته باشید که در حین بهروزرسانی، آیفون یا آیپد شما به شارژر وصل باشد.
■ کاربران سیستم مک: اپاستور را باز کرده، به تب Updates بروید و روی کلید Update در کنار MacOS Mojave کلیک کنید. کاربرانی که از نسخهی قدیمی سیستمعامل Mac استفاده میکنند، این گزینه را مشاهده نخواهند کرد و نیازی به دانلود این بهروزرسانی ندارند. پس از اتمام دانلود، از اتصال کابل به سیستم مطمئن شوید و آن را مجددا راهاندازی کنید.
منبع: زومیت
انتهای پیام/
نظر شما