تحولات منطقه

معاون امداد مستضعفان آستان قدس رضوی گفت: سال آینده «طرح جامع محرومیت‌زدایی» از سوی آستان قدس رضوی تدوین و اجرایی می‌شود.

«طرح جامع محرومیت‌زدایی» از سوی آستان قدس رضوی تدوین و اجرایی می‌شود
زمان مطالعه: ۴ دقیقه
به گزارش قدس آنلاین ؛ مصطفی خاکسار قهرودی اظهار داشت: نخستین اقدامی که قبل از تشکیل معاونت امداد مستضعفان آستان قدس رضوی انجام شد، اجرای طرح زائران زیارت اولی بود که برای نخستین بار توفیق زیارت بارگاه مطهر رضوی نصیب‌شان می‌شد یا زائران محرومی که سالیان طولانی از آخرین سفر و زیارت آنان به مشهد مقدس به‌دلیل عدم تمکن مالی می‌گذشت.

معاون امداد مستضعفان آستان قدس رضوی بیان کرد: طرح اعزام زائران محروم زیارت اولی از ماه‌های نخست سال 95 در قالب طرح مهر درخشان رضوی آغاز شد و تاکنون در قالب این طرح حدود یک میلیون زائر به بارگاه منور رضوی از سراسر کشور مشرف شدند.

خاکسار بیان کرد: از دیگر اقدامات این معاونت تلاش برای بهبود زیرساخت‌های زندگی در مناطق محروم بوده که در قالب آن 260 پروژه آب‌رسانی اعم از احیای قنوات، احداث استخر آب‌رسانی، لوله‌کشی کشاورزی، لوله کشی آب شرب، سقاخانه، بندخاکی و ... انجام شده است،

معاون امداد مستضعفان آستان قدس رضوی تصریح کرد: مشارکت در تعمیر یا احداث 307 واحد مسکونی مناطق محروم، تأمین بخشی از هزینه احداث 2 هزار واحد مسکونی در سرپل ذهاب، حمایت از اعزام حدود 3 هزار گروه جهادی از جمله اقداماتی است که در راستای بهبود زیر ساخت‌های زندگی در مناطق محروم انجام شده است.

وی ادامه داد: در زمینه توانمندسازی محرومان نیز این معاونت توجه ویژه داشته به طوری که طی سه سال گذشته 1664 شغل توسط این معاونت در زمینه‌های مختلف تولیدی، کشاورزی، دامپروری و ... ایجاد شده است.

خاکسار گفت: اهدای بسته‌های ارزاق، توزیع گوشت عقیقه، توزیع برنج نذوراتی، درمان بیماران، اهدای کفش و لباس به دانش‌آموزان، اطعام نیازمندان، تغذیه رایگان دانش‌آموزان، وام قرض الحسنه گره گشایی، اهدای بسته‌های لوازم التحریر، تأمین جهیزیه، ارائه کمک‌های نقدی و غیر نقدی به حادثه دیدگان حوادث طبیعی و ... بخشی از خدماتی است که توسط این معاونت طی 3 سال گذشته ارائه شده است.

وی خاطرنشان کرد: مجموعه آستان قدس رضوی با توجه به حکم رهبر معظم انقلاب معتقد است که خدمت به اقشار نیازمند و مستضعف جامعه نباید محدود به منطقه جغرافیایی خاصی مانند مشهد یا استان‌های خراسان شود، بلکه با توجه به میزان اعتبار و توانی که مبتنی بر موقوفات و نذورات مردم و درآمدهای حاصل از آن­ها دارد، باید این خدمات در عرصه جغرافیایی جمهوری اسلامی ایران ارائه شود و همه مردم کشور از آن بهره‌مند شوند.

معاون امداد مستضعفان آستان قدس رضوی تصریح کرد: آستان قدس رضوی تلاش دارد از سرمایه معنوی موجود در این مجموعه برای ایجاد فضا، بستر و موج خدمت‌گزاری و خدمت‌رسانی به نیازمندان در کشور استفاده کند.

خاکسار با تاکید بر اینکه بر طبق این تدبیر ابتدا دفاتر نمایندگی آستان قدس رضوی در استان‌ها شکل گرفت گفت: دفاتری با هویت کاملاً مردمی که به بخش اداری آستان قدس رضوی وابسته نبود و نیروهای فعال در آن مانند مسئولان و رابطان در شهرستان‌ها همگی از نیروهای افتخاری و مردمی بودند.

خاکسار تصریح کرد: تمام افرادی که تحت عنوان خادم‌یاران دستگاه امام رضا(ع) و آستان قدس رضوی هویت پیدا می‌کنند، خادم‌یاران رضوی هستند که در زیر مجموعه شبکه خادم‌یاران رضوی فعالیت می‌کنند. این افراد با ورود به این شبکه، نام‌نویسی کرده و کد و عنوان خادم‌یاری را دریافت می‌کنند تا با تشکیل کانون‌های گوناگون در استان‌ها مختلف بتوانند فعالیت کنند.

وی با اشاره به اینکه همچنین توسط این کانون‌ها و تشکل‌ها، افراد نیازمند استان‌ها شناسایی شده تا از خدمات خادم‌یاران رضوی بهره‌مند شوند عنوان کرد: البته این خادم‌یاران با توجه به توانمندی خود در قالب اردوهای جهادی عام‌المنفعه در مناطق مختلف نیز خدمت می‌کنند. این خادم‌یاران در کنار انجام کارهای خیر خالصانه توفیق خدمت افتخاری در حرم مطهر رضوی را نیز پیدا می‌کنند.

خاکسار در ادامه با اشاره به ادامه برنامه ریزی‌های آستان قدس رضوی در حوزه محرومیت زدایی برای سال آینده بیان کرد: برنامه‌ریزی دقیقی برای سال آینده صورت گرفته است. طراحی «طرح جامع محرومیت‌زدایی» یکی از برنامه‌ریزی‌های انجام شده برای سال آینده است.

معاون امداد مستعضفان آستان قدس رضوی خاطرنشان کرد: این طرح با این نگاه برنامه‌ریزی شده است که توان اندک و موجود خود را در قالب یک طرح معنی‌دار و هدف‌دار پیاده و محقق کنیم و امکانات موجود آستان قدس رضوی در کنار امکانات و تعامل با دیگر دستگاه‌ها در قالب یک طرح مشخص و روشن بتواند اثرات و ثمرات مطلوب‌تر و ماندگارتری را داشته باشد.

وی گفت: از تجربیات این معاونت در طی سه سال گذشته و مطالعات انجام گرفته برای دستیابی به این طرح جامع استفاده شده است. این بدان معناست که حضور، همکاری، مشارکت و مسئولیت‌پذیری خود مردم در این طرح بیشتر مورد توجه قرار گرفته و فعالیت‌های ما به منزله ایجاد و فراهم‌کردن شرایط و زمینه انجام اقدامات در حوزه‌های مختلف مانند امدادرسانی، حمایتی، بهداشتی، درمانی، اشتغال‌زایی و زیرساختی است.

معاون امداد مستضعفان آستان قدس رضوی عنوان کرد: در این طرح با توجه خاص به روستاها، دهستان‌ها و مناطق محروم تلاش می‌شود تا مردم ساکن این مناطق از امکان شرایط زندگی پایدار در آینده بهره‌مند شوند و برای استفاده از خدمات مجبور به ترک محل زندگی خود و مهاجرت به شهرها نشوند.

خاکسار در مورد طرح زیارت اولی‌ها نیز عنوان کرد: سال آینده این برنامه با تغییراتی همراه خواهد بود. به‌طور نمونه بنا به نگاه تولیت آستان قدس رضوی و توجه به جامعه جوانان و نخبگان، افراد نیازمند و محرومی که در طیف سنی پایین‌تر قرار دارند نیز سهمیه قابل توجهی را در این طرح خواهند داشت.

وی گفت: امیدواریم با هماهنگی با دستگاه‌های مختلف، با شناسایی دقیق و در نظر گرفتن برنامه‌های خاص فرهنگی و تربیتی با مشارکت بخش‌های گوناگون مجموعه آستان قدس رضوی و دستگاه‌های کشور این برنامه هدفمندتر و بهتر ادامه یابد.

معاون امداد مستعضفان آستان قدس رضوی خاطرنشان کرد: این زائران زیارت اولی تمامی وعده‌های غذایی سه روز اقامت‌شان را میهمان سفره و خوان حضرت رضا(ع) هستند و به برخی نیز خدمات مختلفی مانند اسکان رایگان ارائه می‌شود.

منبع : تسنیم

انتهای پیام/ ز

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.