تحولات منطقه

عضو دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا و نامزد انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ این کشور گفت، «بشار اسد دشمن آمریکا نیست» و واشنگتن باید ازجنگ‌های بی‌معنی دست بردارد.

نامزد انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا: اسد دشمن ما نیست
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

به گزارش گروه بین الملل قدس آنلاین، خانم «تولسی گابارد» عضو دموکرات ایالت «هاوایی» در مجلس نمایندگان آمریکا که اخیرا نامزدی خود را برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ اعلام کرده، در مصاحبه با شبکه «ام‌اس‌ان‌بی‌سی» درباره دیدار دو سال قبل خود با رئیس‌جمهور سوریه در دمشق توضیحاتی داد.

بهمن ماه سال ۱۳۹۵ بود که گابارد تأیید کرد که در سفری که به دمشق داشته، با «بشار اسد» رئیس‌جمهور سوریه دیدار کرد. تایید این دیدار سبب شد بسیاری از رسانه‌ها و سیاستمداران آمریکایی علیه این نماینده کنگره موضعگیری کنند (جزئیات بیشتر).

شبکه «ام‌اس‌ان‌بی‌سی» آمریکا در مصاحبه که ششم فوریه (۱۷ بهمن) با حضور پنج خبرنگار و مجری برگزار شد.  از تولسی گابارد درباره سوریه و علت دیدار ماه ژانویه ۲۰۱۷ (دو سال قبل) او با «بشار اسد» سوال‌های مکرری پرسیده و مجریانش بارها از این دیدار انتقاد کردند.

یک مجری این شبکه از گابارد درباره دلیل دیدار او با رئیس‌جمهور سوریه سوال کرد و پرسید: «آیا اسد دشمن آمریکا است؟».

این قانونگذار کنگره آمریکا در جواب گفت: « اگر ما درباره تلاش برای رسیدن به صلح جدی هستیم،  مهم است که فقط با دوستانمان دیدار نداشته باشیم و مایل به دیدار با دشمنان یا دشمنان بالقوه هم باشیم».


مصاحبه ام اس ان بی سی با تولسی گابارد

مجری «ام اس ان بی سی» باز هم سوال کرد: «آیا شما فکر می‌کنید که (بشار) اسد دشمن ما است؟» تولسی گابارد در جواب گفت: «اسد دشمن آمریکا نیست چرا که سوریه تهدیدی مستقیم علیه آمریکا نیست».

مجری آمریکایی با لحنی انتقادی پرسید: « برای رای‌دهندگان دموکرات که شما را در آنجا (سوریه) دیدند و اعضای ارتش آمریکا که مکرر به سوریه اعزام شده‌اند و در حال پس زدن (مواضع دولت) اسد هستند، چه حرفی برای گفتن دارید؟».

نماینده ایالت هاوایی در کنگره آمریکا جواب داد: «تمرکز افرادی (نظامیانی) که به سوریه اعزام شده‌اند و در آنجا بوده‌اند، شکست داعش بوده است، سربازان ما به سوریه برای به راه انداختن جنگی دیگر به منظور یک تغییر رژیم پرهزینه و مخرب نرفته‌اند، من ناامیدی بسیاری از نظامیانمان ناامیدی‌شان درباره این واقعیت که کشور ما همچنان به جنگ‌های بی‌معنی و پرهزینه برای تغییر رژیم‌ها ادامه می‌دهد را شنیده‌ام، تغییر رژیمی که بعد از آن با ماموریت ملت سازی همراه شده و به وضعیتی شبیه به وضعیتی که ما در افغانستان شاهدیم منجر شده است، مثال‌های بسیاری وجود دارد که نظامیان ما به کار گرفته شدند، جانشان در خطر قرار گرفته اما درک درستی درباره اینکه هدف مشخص آنها از اعزام به آن ماموریت چه بوده است و اینکه این ماموریت چطور به امنیت مردم آمریکا و ایالات متحده کمک می‌کند».

خبرنگار دیگری از گابارد سوال کرد: «بسیاری از مردم آمریکا با شما درباره این موضوع اتفاق نظر دارند اما به موضوع اسد برگردیم، گفتید اسد دشمن آمریکا نیست. آیا او مقابل آمریکا متخاصم [دشمن] است؟».

عضو کنگره آمریکا در پاسخ گفت: «ما باید به این موضوع نگاه کنیم که چه کسی تهدیدی برای ایالات متحده و مردم آمریکا است».

مجری با پریدن در حرف میهمانش پرسید: «من متوجه نکته شما هستم اما افراد (کشورهای) زیادی هستند که تهدید مستقیم نظامی علیه آمریکا نیستند اما خودشان را حریف [متخاصم] آمریکا می‌دانند. ولادیمیر پوتین آمریکا را دشمن روسیه قلمداد می‌کند و ما روسیه را حریف [رقیب] آمریکا می‌دانیم، من فقط دارم می‌پرسم که آیا شما اسد را حریف [متخاصم/رقیب] آمریکا می‌دانید؟».

گابارد جواب داد: «من وقتی به سوریه یا ترکیه یا روسیه یا چین یا دیگر کشورها در جهان نگاه می‌کنم، به موضوع نگاه می‌کنم که منافع آنها چیست و اینکه آیا منافع آنها در تقابل با منافع ما (آمریکا) است».

مجری شماره سوم هم از میهمان عضو کنگره خود سوال کرد: «خوب از نظر شما او (بشار اسد) در قبال آمریکا چیست؟ شما نمی‌توانید بگویید که او حریف است یا دشمن. اسد چه چیزی در برابر آمریکا است؟».

نامزد دموکرات انتخابات ۲۰۲۰ ریاست جمهوری آمریکا اینطور پاسخ داد: «شما می‌توانید هر طور که می‌خواهید (اسد در قبال آمریکا را) توصیف کنید، نکته من این است که خواه سوریه باشد، خواه دیگر کشورها، ما باید به این موضوع که منافع آنها چطور در تقابل یا هم راستای منافعمان است، نگاه کنیم».

یکی دیگر از مجریان حاضر در این مصاحبه در پاسخ به این جواب نماینده کنگره آمریکا گفت: «آیا منافع او با منافع ما هم‌راستا است؟» و گابارد در جواب به این سوال، از مجری سوال‌کننده پرسید: «منافع اسد چیست؟».

مجری آمریکایی در پاسخ به این سوال، به تکرار ادعاهای مخالفان دولت سوریه پرداخت و مدعی شد: «اینطور به نظر می‌رسد که اسد برای بقا علاقه‌مند به به قتل رساندن مردم خودش باشد، خوب این موضوع چگونه با منافع ما هم راستا است؟». یکی دیگر از مجریان هم ادعای استفاده دولت سوریه و شخص اسد از سلاح‌های کشتنار جمعی را مطرح کرد.

گابارد در جواب به این اظهارات گفت: «ما می‌توانیم درباره این چیزها حرف بزنیم البته که حرف زدن درباره این موضوعات مهم است اما نحوه استفاده از ارتش‌مان و هزینه استفاده از آنها و هزینه‌ای که برای مردم آمریکا برای این استفاده از ارتش می‌شود، (هم) موضوع مهمی است، اینکه آیا این ماموریت‌ها و اهداف به کار گیری از ارتش‌مان به نفع منافع مردم آمریکا و ایالات متحده هستند یا خیر؟»

منبع: فارس

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.