به گزارش قدس آنلاین به نقل از روابط عمومی شورای اسلامی شهر همدان، جواد گیاهشناس سرپرست مرکز مطالعات و پژوهشهای شورای اسلامی شهر همدان گفت: مرکز مطالعات و پژوهشهای شورا سعی دارد با نگرشی نوین، ضمن شناخت دقیق مسائل و مشکلات شهر و با بهرهگیری از دانش کارشناسان و متخصصان خبره نسبت به حل کارشناسانه چالشها و مشکلات، اقدام کند.
وی معتقد است: این مرکز پژوهشی به شورای شهر در راستای نیل به اهدافی همچون برنامهریزی دانشمحور، تدوین علمی سیاستها، اتخاذ دقیق و به موقع تصمیمها و نظارت اثربخش بر مجموعه مدیریت شهری کمک می دهد.
گیاهشناس در ادامه با بیان اینکه برنامهریزی، تصمیمگیری در یک بازه زمانی کوتاه برای دورهای بلندمدت و طولانی در آینده محسوب میشود، افزود: در واقع برنامهریزی، بسترساز و زمینهساز تصمیمگیری، اطلاعات و پیشبینی و مبنای آن است.
سرپرست مرکز مطالعات و پژوهشهای شورا همچنین اظهار کرد: عدم انفعال مدیریت؛ هماهنگی در طول زمان و افق برنامهریزی؛ زمینهسازی و بسترسازی به منظور اعمال نظارت کنترل و ارزیابی و پایش عملکرد؛ شفافیت اهداف، برنامهها، سیاستها و خطمشیهای سازمانی و قابلیت اندازهگیری آنها در سطوح برنامهریزی و... از جمله مباحث ضرروت برنامهریزی صحیح را نشان میدهد.
گیاهشناس با تأکید بر اینکه یکی از کلیدیترین، خطیرترین و بحرانیترین وظایف مدیریت عالی هر سازمان و مجموعهای، برنامهریزی است؛ بیان کرد: بودجه و بودجهریزی به عنوان موتور محرکه هر سازمان و مجموعهای از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
وی رسالت و مأموریت اصلی سازمان؛ هدفهای بنیادی و اصلی؛ هدفهای کیفی؛ سیاستها، برنامهها و خطمشیها؛ برنامههای عملیاتی و زمانی؛ رویهها و روالها و همچنین بودجهبندی و برنامهریزی را اجزای برنامه و برنامهریزی برشمرد.
سرپرست مرکز مطالعات و پژوهشهای شورای شهر همدان با اشاره به برگزاری جلسات ۱۰ کمیته مرکز به منظور بررسی بودجه سال ۱۳۹۸ شهرداری همدان، گفت: مباحث پژوهشی که به صورت موردی از شورای شهر به مرکز مطالعات و پژوهشهای شورا ارجاع داده میشود، در کارگروههای تخصصی با حضور اساتید دانشگاه و کارشناسان بررسی و نتیجه در قالب گزارشهای کارشناسی به شورا ارائه میشود.
وی در پایان کمی کردن اهداف، مستندسازی اهداف کمی و برنامههای کوتاهمدت و ۵ ساله و فعالیتهای بخشهای مختلف با نتایج مورد انتظار، برآورد هزینه انجام فعالیتها در بخشهای مختلف و ارزیابی و سنجش آنها به صورت مستمر و علمی در قالب یک هیأت مستقل نظارت و ارزیابی و همچنین درآمدهای ناشی از فعالیتها در بخشهای مختلف سازمان و ارزیابی آنها را از جمله اهداف بودجهریزی به عنوان نخستین گام در برنامهریزی اعلام کرد.
انتها ی پیام/
نظر شما