به گزارش گروه اقتصادی قدس آنلاین، حمید ورناصری مدیر عامل شرکت پشتیبانی امور دام امروز در حاشیه بازدید خبرنگاران از پهلوگیری کشتیهای خوراک دام در بندر امام خمینی (ره) اظهار کرد: میزان واردات نهادههای دامی در سال جاری در برخی اقلام ۲۰ درصد افزایش یافته است که این حجم افزایش واردات به واسطه پیشبینیها و تحریم صورت گرفته است.
وی افزود: در ماههای ابتدایی سال جاری به دلیل مشکلاتی که برای حمل و نقل ایجاد شده بود مجبور شدیم که نیاز استانها را از ذخایر شرکتهای پشتیبانی هر استان تامین کنیم اما اکنون دیگر مشکلی در این ارتباط نداریم.
ورناصری ادامه داد: بر اساس ذخایر انجام شده تا ماههای آینده از شرایط مناسبی برای تامین خوراک دام برخوردار هستیم و نیاز کشور در انبارها و بنادر دپو ذخیره شده است.
مدیر عامل شرکت پشتیبانی امور دام در ارتباط با دلایل گرانی خوراک دام در سال جاری گفت: نرخ ارز اختصاصی به واردات خوراک دام در فروردین ۱۳۹۶، ۳ هزار و ۲۵۰ تومان، در اسفند ماه سال ۱۳۹۶، ۳۷۰۰ تومان است اما در فروردین سال جاری به ۴۲۰۰ تومان رسید که این نرخ تا به امروز ثابت مانده است و بخشی از دلایل افزایش قیمت خوراک دام به خاطر تغییرات همین نرخ ارز رسمی کشور بوده است.
وی گفت: قیمت هرکیلوگرم ذرت در اردیبهشت ماه سال جاری ۱۳۵۰ تومان بوده که هم اینک نیز نرخ هر کیلوگرم ذرت همان ۱۳۵۰ تومان در بندر امام است و نرخ کنجاله سویا در اردیبهشت ماه سال جاری ۲۸۰۰ تومان بود که نرخ این محصول امروز در بندر امام (ره) ۲۴۵۰ تومان است.
ورناصری افزود: اما این کالاها تا به دست مرغداران برسد به آنها کرایه حمل میخورد که نرخ آن در سال جاری افزایش قابل ملاحظهای داشته است و منجر شده تا این محصول به تهران یا مشهد میرسد گران شود.
کرایه حمل خوراک دام در سال جاری ۲.۵ برابر افزایش یافته اما قیمت آن نه
مدیر عامل شرکت پشتیبانی امور دام گفت: متوسط کرایه حمل در کشور در سال جاری اگر ۱۰۰ تومان بود به حدود ۲۵۰ تومان برای هر کیلوگرم رسیده است که این امر بر قیمت نهایی خوراک دامی که به دست مرغداران میرسد تاثیرگذار است.
وی ادامه داد: تولیدکنندگان خیالشان راحت باشد که مشکلی بابت تامین خوراک دام و طیور آنها وجود ندارد و به اندازه کافی وارد و ذخیره سازی شده است.
ورناصری افزود: نمود این اطمینان در میان تولیدکنندگان افزایش میزان جوجهریزی در سال جاری است که این امر نشاندهنده آن است که آنها از شرایط تامین خوراک دام در آینده اطمینان داشتهاند.
مدیر عامل شرکت پشتیبانی امور دام گفت: با وجود اینکه تحریمها شرایط ما را برای واردات در ماهها گذشته کمی سخت کرده بودند اما این کار با انجام راهکارهای لازم حل و فصل شد و دولت و بخش خصوصی اقدامات موثری برای به حداقل رساندند اثر تحریمها انجام دادند.
وی گفت: ۸ میلیون تن ذرت وارد کردهایم که در مقایسه با سال قبل که ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار تن بوده است افزایش چشمگیر و رقم قابل اتکایی به حساب میآید.
ورناصری با تاکید بر اینکه افزایش قیمت نهادهها ارتباطی به کمبود آنها ندارد گفت: کالا به اندازه نیاز و حتی بیشتر از آن به کشور وارد شده است اما فضاسازیهایی که در کشور انجام شد بازار را ملتهب کرد. از طرفی تولیدکنندگان به مشکل تامین نقدینگی برای تهیه خوراک دام و طیور مورد نیاز خود برخوردند و از آنجایی که نتوانستند این محصول را به صورت غیرنقدی خریداری کنند برای تامین نیاز خود به سراغ واسطههایی رفتند که این محصول را به صورت غیرنقدی اما گرانتر به آنها فروختند که این امر در نهایت منجر به افزایش هزینههای تولید آنها شد.
مدیر عامل شرکت پشتیبانی امور دام در بخش دیگری از صحبتهای خود در ارتباط با آخرین وضعیت توزیع گوشت قرمز تنظیم بازاری در کشور گفت: بر اساس آنکه شبکههای توزیع گوشت تنظیم بازاری منجمد وارداتی در اختیار وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار گرفته است این شرکت به دنبال تعیین گروههای هدف جدیدی برای توزیع این محصول است.
وی افزود: بر اساس تصمیم این وزارتخانه این محصول در میان کارکنان دولت، کارگران، فرهنگیان و گروههای هدف دیگری که مورد نظر دارد تولید خواهد شد.
ورناصری گفت: گوشت تازه گوسفند وارداتی که به قیمت تنظیم بازاری عرضه میشود اما کماکان در شبکههای توزیع در نظر گرفته قبلی انجام خواهد شد.
توزیع مرغ گرم ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومانی تنظیم بازاری تا پایان تعطیلات نوروزی انجام میشود
مدیر عامل شرکت پشتیبانی امور دام گفت: گوشت مرغ گرم نیز کماکان توسط شرکت پشتیبانی امور دام با قیمت ۱۱ هزار و ۱۰۰ تومان در اماکنی مانند میادین میوه و ترهبار و فروشگاههای زنجیرهای عرضه خواهد شد.
وی در پایان صحبتهای خود در ارتباط با زمان توزیع مرغ گرم به قیمت ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان گفت: حداقل تا پایان تعطیلات نوروزی توزیع مرغ گرم تنظیم بازاری با قیمت ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان ادامه خواهد داشت.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/
نظر شما