تحولات منطقه

رئیس کانون کارآفرینان استان گفت: در حال حاضر به علت عدم سوددهی تخم‌مرغ برای مرغداران و افزایش قیمت گوشت مرغ، مرغ‌داران مرغ‌های تخم‌گذار را به کشتارگاه منتقل می‌کنند.

کشتار مرغ‌های تخم‌گذار به علت افزایش قیمت مرغ
زمان مطالعه: ۵ دقیقه
به گزارش قدس آنلاین، محمدحسین روشنک در نشست خبری بررسی مشکلات تولیدکنندگان صادرات محور مرغ و تخم‌ مرغ، اظهار کرد: صنعت مرغ و تخم مرغ در کشور ما بعد از صنعت نفت، بالاترین صنعت سرمایه‌گذاری شده که دارای مزیت‌هایی همچون جلوگیری از مهاجرت روستائیان، عدم آلودگی هوا و تولیدکننده انرژی است.
وی افزود: از صنعت نفت علی‌رغم ایجاد مشکلاتی همچون آلودگی هوا، ترافیک، خطر برای سلامت مردم و خورندگی انرژی حمایت می‌شود، اما از تولیدکنندگان مرغ و تخم مرغ با مزیت‌های بسیار، حمایتی صورت نمی‌گیرد.
رئیس کانون کارآفرینان استان خاطرنشان کرد: مشکلات صنعت مرغ و تخم مرغ، مشکل مردم است و فکر نکنید که پایین نگه داشتن قیمت تخم‌مرغ به نفع مردم خواهد بود، این وامی است که مرغ‌دار به مصرف‌کننده خواهد داد و روزی شما مجبور هستید تا این وام را به کشورهایی همچون چین و ترکیه بدهید تا واردات کرده و نیاز مردم را تامین کنند. این ظلمی است که به مردم می‌شود.
روشنک در خصوص علت بی‌توجهی اتاق بازرگانی به بخش کشاورزی بیان کرد: متاسفانه به دلیل اینکه اتاق بازرگانی در ابتدا به بحث بازرگانی پرداخته و سپس صنایع، معادن و کشاورزی به آن افزوده شد، زیرساخت‌های آن منطبق با کشاورزی نیست و مسئولین مرتبط با بخش کشاورزی نیز کمتر در حوزه کشاورزی اطلاعات دارند.
وی اضافه کرد: باید به حوزه کشاورزی و صنایع وابسته، دام، طیور و آبزیان بیشتر توجه شود زیرا مردم کشورهای دیگر آرزوی استفاده از محصولات تولیدی در ایران را داشته و از سلامت و کیفیت آن اطمینان دارند.
رئیس کانون کارآفرینان استان تصریح کرد: امیدواریم به زودی جلسه‌ای در دبیرخانه شورای گفت‌وگو برای طرح مشکل این حوزه برگزار خواهد شد تا مشکلات به شورای گفت‌وگو منتقل شود.
روشنک مطرح کرد: زمانی که در دوره‌ای قیمت مرغ کاهش پیدا کند، مرغداران در صورت زیان، دیگر مرغ را پرورش نمی‌دهند و این امر سبب مشکل در چرخه تولید خواهد شد. اینک نیز این اتفاق رخ داده و به علت عدم سوددهی تخم‌ مرغ برای مرغداران و افزایش قیمت مرغ، مرغداران مرغ‌ها را به کشتارگاه منتقل می‌کنند. اثر این مشکل در اول پاییز سال آینده به اوج خواهد رسید و در آن زمان دولت به جای حمایت از مرغداران، به واردات روی خواهد آورد.
هرگونه ممنوعیت صادرات خلاف قانون است
وی اضافه کرد: درخواست ما از دولت این است که صادرات مرغ و تخم ‌مرغ مجدد آزاد شود و آن بخش از وجهی که در نهاده‌های مرغ و تخم ‌مرغ سوبسید دولتی داشته را در زمان صادرات دریافت کند. همچنین هرگونه ممنوعیت صادرات به استناد قانون خلاف است.
رئیس کانون کارآفرینان استان عنوان کرد: ریشه اشکالات در استان‌ها به ویژه خراسان این بوده که تمامی اختیارات در مرکز و تهران و متاسفانه وظیفه پاسخگویی به مردم در استان است. همچنین برای جلوگیری از ریسک، مرز ریسک را بالا برده و اگر قیمت تخم ‌مرغ زیر ۶ هزار تومان است، آن را ۷۵۰۰ اعلام می‌کنند و این کار در تصمیم‌گیری‌های مرکز اثری منفی می‌گذارد.
روشنک بیان کرد: در حال حاضر تولیدکنندگان، تخم ‌مرغ را کیلویی ۵۶۰۰ تا ۶ هزار تومان به فروش می‌رسانند اما اینکه در بازار به چه قیمتی عرضه می‌شود، بحثی جدا است در حالی که پارسال قیمت فروش بیش از این بوده و قیمت تمام شده برای آنان نیز نصف قیمت کنونی بوده است.  
وعده استمرار صادرات مرغ و تخم‌ مرغ محقق نشد
در ادامه این نشست خبری سعید موسوی، صادرکننده نمونه و تولید کننده تخم‌ مرغ، اظهار کرد: گلایه ما از دولت این است که در سال ۹۴ حدود ۱۰۰ هزار تن تخم‌مرغ از کشور خارج و در آن مقطع به ما امید زیادی برای ادامه فعالیت داده شد. از طرف ما نیز هزینه‌های زیادی مصرف و این نوید به ما داده شد که اگر وارداتی صورت بگیرد، هرگز صادرات قطع نمی‌شود اما در حال حاضر تمام سرمایه‌های ما در انبارها بلوکه شده است.
وی افزود: علت آن نیز ممنوعیت صادرات و ورود تخم‌مرغ بوده که ضربه زیادی را به مرغداران وارد کرده است. در بخش تولید با توجه به اینکه هیچ نیازی به واردات وجود ندارد، تخم‌مرغ به کشور وارد شده که صدمات زیادی را ایجاد کرده است. اگر مشکلات مربوط به مرغ که اکنون در بازار کیلویی ۱۵ هزار تومان به فروش می‌رسد، حل نشود تا چند روز آینده این مشکل گریبان تخم‌ مرغ را نیز خواهد گرفت.
واردات تخم‌مرغ فقط رانت است
حسن حقانی یکی دیگر از صادرکنندگان مرغ و تخم‌ مرغ در بخش دیگری از این نشست خبری، اظهار کرد: واردات تخم‌مرغ فقط رانت است. پارسال قیمت تخم‌ مرغ ۵ هزار تومان بود و امسال قیمت آن را به ۱۰ هزار تومان رسانده‌اند تا بتوانند با ارز ۴۲۰۰ تومانی تخم‌ مرغ وارد کنند.
در ادامه سید هادی مظلومان، صادرکننده و تولیدکننده مرغ و تخم ‌مرغ خاطرنشان کرد: معاون بازرسی و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت در چند روز اخیر قیمت تخم‌ مرغ را کیلویی ۷۸۰۰  اعلام کردند، در صورتی که اختلاف آن با قیمت واقعی تخم ‌مرغ دو هزار تومان است و اینگونه برای صادرات و واردات این محصول تصمیم‌گیری می‌شود.
وی اضافه کرد: همچنین خوراک دان مصرفی از سال گذشته تاکنون سه برابر افزایش قیمت داشته اما قیمت تخم‌ مرغ از سال گذشته ارزان‌تر است. از یک سال پیش سه برابر افزایش داشته اما تخم مرغ از سال گذشته ارزان‌تر شده است.
محمودرضا اسدالله‌زاده، تولیدکننده تخم‌ مرغ در ادامه این نشست خبری بیان کرد: یکی از مشکلات تولیدکنندگان تامین نهاده‌ها است. بعد از واریز پول، دان بعد از دو الی سه ماه به دست تولیدکننده خواهد رسید. همچنین تهیه برخی از اقلام به صورت بازار آزاد با هزینه بیشتری به صورت نقدی صورت می‌گیرد. مگر سرمایه تولیدکننده چقدر است که باید سه ماه نقدینگی خود را برای دریافت دان قرار بدهد؟
وی در زمینه فروش افزود: پارسال قیمت تخم‌ مرغ کیلویی ۷۲۰۰ تومان بوده اما امروز  ۵۶۰۰ تومان به فروش می‌رسد و این در صورتی است که سال گذشته دان کیلویی ۱۲۰۰ تومان بوده و امسال کیلویی ۲۷۰۰ تومان است و این به معنای واقعی فاجعه و ظلم در حق تولیدکنندگان است.
در ادامه این نشست خبری، علی اصغر پورفتح الله، رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی خراسان رضوی گفت: صنعت مرغ و تخم مرغ، صنعتی مظلوم است. وظیفه ما در اتاق بازرگانی چانه‌زنی با نهادهای دولتی برای خواسته‌های بخش خصوصی است.
وی ادامه داد: قانون بهبود فضای کسب و کار در ۶ بهمن سال ۹۰ در زمان ریاست‌جمهوری احمدی‌نژاد ابلاغ شد، اما چه در دولت گذشته که پول وجود داشت و چه در دولت کنونی که پول زیادی وجود ندارد، قیمت‌ها را با واردات کنترل می‌کنند.
رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی خراسان رضوی عنوان کرد: در یکی از مواد این قانون بیان می‌شود که دولت موکلف است در مراحل بازرسی موضوعات مربوط به محیط کسب وکار برای اصلاح و تدوین مقررات نظر اتاق‌ و تشکلات ذی‌ربط را جویا شود و در صورت لزوم آنان را در جلسات دعوت کند.
منبع: ایسنا
انتهای خبر/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.