به گزارش قدس آنلاین ، حاتمینژاد در تور خبری «ویژه معرفی فعالیتها و اقدامات» معاونت برنامهریزی و توسعه سرمایهداری انسانی شهر مشهد در سازمان فناوری و اطلاعات شهرداری مشهد برگزار شد، اظهار کرد: یکی از تلاشهای ما در ساماندهی دکلهای مخابراتی کاهش تعداد دکلهای سطح شهر است تا از این طریق بتوان به لحاظ زیبایی و منظر شهری شرایط مطلوبی را در شهر فراهم کرد.
وی افزود: قرار است در طی دو سال آینده تعداد دکلهای سطح شهر مشهد را به یک سوم کاهش دهیم. هرچند در این زمینه مقاومتهایی وجود دارد از جمله مقاومتهایی از سوی اپراتورهایی که در این حوزه کار کردند و سازمانهایی که بدون دریافت مجوز از شهرداری دکلی را نصب کردند. درواقع موضوع ساماندهی دکلها را از سال گذشته شروع کردیم هرچند که پیشینهاین طرح به سالهای ۸۹ و 90 بازمیگردد.
حاتمینژاد تشریح کرد: از آنجا که شکایتهای مردمی بهدلیل وجود دکلهای مخابراتی در خانههایشان بسیار بود، شهرداری و شورای شهر در این موضوع ورود پیدا کردند و اجرای آن بر عهده سازمان فناوری اطلاعات قرار گرفت. در این راستا حدود ۱۲۰۰ دکل از اپراتورهای تلفن همراه را شناسایی کردیم تا آنها را به تعداد ۳۵۰ دکل تجمیع شده و زیباسازی شده کاهش دهیم.
رییس اداره ساماندهی دکلهای مخابراتی با اشاره به اینکه در برخی از مناطق با یکسری مشکلات در زمینه تجمیع دکلها گفت: در یکسری از مناطق ممانعت مردمی وجود دارد، بدین معنا که دکل تجمیعشدهای که میخواهیم در منطقهای نصب کنیم نزدیک به بافت مسکونی است و نارضایتی مردمی را بههمراه دارد متاسفانه در این زمینه راه حلی نیز وجود ندارد. از سویی دیگر در رابطه با دکلهای داخل برخی منازل، کارگزاری را از ابتدای سال جاری بهکار گرفتیم که مسئولیت پایش و شناسایی تمامی دکلهای مخابراتی و ارتباطی را در شهر مشهد بر عهده دارد.
وی با بیان اینکه «یکی از موارد مهم مدنظر ما بحث استحکام بنا برای نصب دکل است» تصریح کرد: این موضوع اهمیت بسیار زیادی دارد؛ چراکه بسیاری از این دکلها روی پشتبام خانههای قدیمی ایجاد شده و تاکنون در کشور چندین مورد سقوط داشتیم که منجر به مشکلاتی شده است.
حاتمینژاد بیان کرد: در کل سطح شهر مشهد این دکلهای تجمیعشده وجود دارند. باید توجه داشت که در هر کدام از این دکلها حداقل سه دکل تجمیع میشود و شرکتهایی که کار ارتباطی انجام میدهند نیز میتوانند تجهیزات خود را در این دکلها قرار دهند. تلاش داریم که این دکلها در مناطق بافت مسکونی نباشد. از سویی دیگر ارتفاع دکل، یکی از الزامات سلامتی شهروندان است که با ارتفاع ۳۶ متر ساخته میشود و خطری برای شهروندان ندارد.
در بخش دیگری از این تور خبری علیرضا بادبزنچی، معاون نرم افزار سازمان فاوا مشهد، گفت: سامانه فاش به منظور شفافسازی اطلاعات موجود در شهرداری و طبق فعالیتهایی که در شهرداریها انجام میشود کلیه اطلاعات موجود در مورد مناقصات و... را در دسترس عموم قرار داده است.
وی افزود: در این طرح برای نمونه بحث تامینکنندگان را در مجموعه شهرداری داریم بنابراین اگر شرکتی بخواهد با شهرداری قراردادی ببندد باید در سایت شفافسازی عضو شود تا مورد ارزیابی فنی قرار گیرد. در این طرح، ما ارتباطی با سازمان برنامه بودجه کشور داریم که این سازمان بخشی از اطلاعات خود را با توجه به سامانههایی که راهاندازی کردیم از ما دریافت میکنند.
بادبزنچی ادامه داد: در طرح فاش، حوزههای گوناگونی چون پیمانکاری، آب و راه و ترابری، امنیت ساختمان و .... تدوین شده و همه اسناد فنی مربوط به این بخشها در سایت بارگزاری شده است. از سویی دیگر بخش اطلاعات شهرسازی تمامی دادههای مرتبط به ملک را شناسایی کرده و تنها با وارد کردن کد نوسازی ملک در سایت تمامی ویژگیهای ساختمان چون عوارض، پروانه... را میتوان دریافت کرد. درواقع زیرساخت یکپارچه در شهرداری مهیا است برای همین تمامی اطلاعات مورد نیاز در اختیار مردم قرار میگیرد.
وی تشریح کرد: از سال گذشته سامانهایراهانداری کردیم با نام data.mashhad.ir که اطلاعات شهرداری را در بخشهای گوناگونی چون خدمات، گردشگری و... ارائه شدهاست. یکی از بحثهای این سایت، ارایه لایحههایاطلاعرسانی نقشه به شرکتهای گوناگون است. لایههایی که در بخش نقشه داریم شامل بحث ترافیک وضعیت پارکینگهای سطح شهر و... که در قالب لایههای گوناگون ارائه شده است. در بحث خدمات شهری و حمل و نقل، شهرداری میتواند دادههایی را در اختیار شهروندان و شرکتهای گوناگون قرار دهد.
بادبزنچی با اشاره به دیگر لایههای خدماتی سایت شهرداری گفت: ما در این سایت دارای لایههای گوناگونی چون پارکینگ، سنجش آلودگی هوا، بررسی دوربینهای ترافیکی سطح شهر، مسیریابی با خودرو، اتو بوس و تاکسی وجود دارد. این مسیریاب سخنگو است و هزینهها را هم ارایه میدهد.
انتهای پیام
نظر شما