تحولات منطقه

در دومین همایش معماری اعتاب مقدسه مشهد، 100 سال تحولات هنر بقاع متبرک جهان تشیع بررسی می‌شود.

بررسی 100 سال تحولات هنر بقاع متبرک جهان تشیع
زمان مطالعه: ۳ دقیقه
 
به گزارش قدس آنلاین به نقل از آستان نیوز، دکتر حسن بلخاری در نشست خبری دومین نشست «هنر و معماری اعتاب مقدسه در دوران معاصر» که قرار است هشتم و نهم اسفند در مشهد مقدس برگزار شد، گفت: بخش اول این همایش در آستان قدس رضوی برگزار شده بود و مقدمه ای شد برای اینکه سلسله همایش‌هایی در این زمینه برگزار شود.
وی از تشکیل دبیرخانه این همایش در مشهد مقدس خبر داد و گفت: هدف نهایی از برگزاری این همایش این است که از مجموعه کارها و مطالعات جامعی که در زمینه اعتاب شیعه در ایران و عراق وجود دارد، اطلاعات لازم را جمع آوری کنیم و یک بانک اطلاعاتی در این زمینه تشکیل دهیم.
رییس کارگروه هنر و معماری کمیته علم و فناوری آستان قدس رضوی با اعلام اینکه سه هدف از برگزاری این همایش تبیین شده است، گفت: هدف اول تجمیع اطلاعات است. در واقع می خواهیم بدانیم ظرف 100 سال گذشته در شهرهای مذهبی مشهد، قم و شیراز در ایران و شهرهای کربلا، نجف، سامرا و کاظمین در عراق، از نظر معماری اسلامی و به ویژه معماری شیعه چه کارهایی صورت گرفته است. 
بلخاری هدف دوم از برگزاری این همایش را تحلیل و آسیب شناسی اعلام کرد و گفت: بنا داریم در این همایش بررسی جامع و کاملی از اعتاب شیعی با حضور اساتید دانشگاهی و استادکاران سنتی داشته باشیم.
وی هدف سوم از برگزاری این همایش را الگو سازی و ترویج هنر و معماری اسلامی شیعی عنوان کرد و گفت: با نو شدن ابزارها و افزایش جمعیت، شاهد توسعه اعتاب مقدسه هستیم، بنابراین در گام سوم بنا داریم از دستاوردها آسیب شناسی کنیم.
وی با اشاره به اینکه 10 سخنران در این همایش به ارائه گزارش می پردازند، گفت: در بین اساتید علمی و سنتی از شهرهای مذهبی نماینده ای برای ارائه گزارش وجود دارد که این گزارش‌ها را جمع آوری ودر بانک اطلاعات ذخیره می کنیم.
رئیس کارگروه هنر و معماری کمیته علم و فناوری آستان قدس رضوی با اعلام اینکه به محض شکل گیری دبیرخانه همایش، نشست ها در حوزه نقادی صورت می گیرد، گفت: در این همایش بنا داریم فیلم مستندی در مورد مدارس "دودرب" و "پریزاد" حرم مطهر رضوی، پخش کنیم.
وی از برگزاری نمایشگاهی در حاشیه این همایش خبرداد و گفت: مقرر شده در این نمایشگاه کارهایی که انجام شده به صورت ماکت تهیه شود و به نمایش گذاشته شود.
بلخاری با تاکید بر اینکه در این همایش بررسی دقیقی در مورد معماری شیعی صورت می گیرد، گفت: البته بنا نداریم حساسیت ایجاد کنیم و معماری شیعی را مقابل معماری اسلامی قرار دهیم. اما تاکید ما بر این است که ببینیم چه اتفاقی در مورد معماری شیعه رخ داده است.
وی با تاکید بر اینکه به دنبال جذب مخاطب عام نبودیم، گفت: هدف ما بیشتر بررسی های تخصصی بوده تا بتوانیم بررسی دقیقی در خصوص معماری شیعی انجام بدهیم.
تعامل در فعالیت‌های عمرانی 
در ادامه این نشست دکتر اکبر زرگر استاد دانشگاه معماری و شهرسازی دانشگاه شهید بهشتی گفت: هدف ما از برگزاری این همایش، تعامل با آستان قدس رضوی در مورد فعالیت‌های عمرانی، معماری و هنرهای وابسته است، در ایران مهمترین معماری اعتاب به آستان قدس رضوی تعلق دارد و بی شک شایسته ترین و فاخرترین معماری و هنرهای وابسته را در این آستان مقدس داریم.
مشاور بازسازی عتبات عالیات در عراق با تاکید بر اینکه برای مرور تجربیات تصمیم گرفتیم همایشی در زمینه معماری اعتاب داشته باشیم، گفت: هدف از این همایش کسب تجربه از توانایی معماری کشور خودمان است تا بتوانیم از آن تجربیات در مکان‌های دیگر بهره بگیریم.
وی با اشاره به توجهاتی که بعد از سقوط صدام نسبت به عتبات عالیات در عراق صورت گرفت، گفت: در این همایش کارشناسان و اساتید بازسازی عتبات در عراق نیز حضور دارند و در خصوص توانمندی ها و اقدامات خود گزارش می دهند.
زرگر از دعوت 50 دانشجو به این همایش خبر داد و گفت: تاکنون هماهنگی برای حضور اساتید و طراحان معماری از شهرهای کاظمین و نجف صورت گرفته تا پروژه هایشان را در این همایش ارائه دهند، با استادکاران کربلا و سامرا نیز تماس داشته ایم که منتظر پاسخ آنان هستیم.

انتهای پیام

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.