مجری طرح در این زمینه اظهار داشت: این طرح در بخش اجرایی در فرهنگسرا، شامل 4 ایستگاه (نقاشی، بازی، قصه، نمایش) بود که کودکان در بدو ورود به فرهنگسرا به گروههای 15 نفره تقسیم شده و به یکی از این ایستگاهها وارد میشدند.
امیرپور ادامه داد: در هر ایستگاه، یک کارشناس، سه روانشناس ارزیاب و یک متخصص روانشناسی بالینی جهت پایش حضور داشتند. پس از اتمام زمان هر ایستگاه، کودکان به همراه ارزیابها از آنجا خارج و وارد ایستگاه بعدی میشدند بدین ترتیب کودکان طی انجام فعالیتهای انفرادی (ایستگاه نقاشی و قصه) و فعالیتهای گروهی (ایستگاه بازی و نمایش) در بازه زمانی 120 دقیقه از ابعاد مختلف شناختی، هیجانی و رفتاری مورد مشاهده و پایش متخصصان قرار میگرفتند.
وی عنوان کرد: پس از اتمام 4 ایستگاه برای تمامی گروهها، دادههای جمعآوری شده در هر ایستگاه (نظر کارشناس هر ایستگاه، اطلاعات ثبت شده توسط ارزیابها، نظر متخصصان بالینی هر ایستگاه) که از طریق مشاهده، چک لیست مشکلات رفتاری کودکان، دیالوگهای انجام شده بین کارشناس و کودک و نیز روابط کلامی و غیرکلامی بین کودکان در تعامل با محیط، همسالان و بزرگسالان جهت تحلیل به تیم متخصصان کودک تحویل داده میشد.
مجری طرح پایش رفتاری کودکان حاشیه شهر مشهد خاطرنشان کرد: به عبارت دیگر پس از اتمام بخش اجرایی در فرهنگسرا، بخش تحلیل دادههای جمعآوری شده توسط تیم متخصصان کودک در دفتر موسسه چیستا انجام میشد.
امیرپور گفت: در بخش تحلیل دادهها، تفسیر نقاشی هر کودک، تحلیل دیالوگهایی که با کارشناس در مورد نقاشیاش داشته، آنالیز رفتاری کودک در بازی تعاملی، تحلیل پاسخهایی که در حین قصه به کارشناس داده و دیالوگها و رفتارهایی که در ایستگاه نمایش داشته، نمرهای که در چک لیست مشکلات رفتاری گرفته لحاظ میشد که همگی این موارد به شناسایی کودکان آسیب دیده(از نظر جسمی، عاطفی و جنسی)، اختلالات روانپزشکی کودکان(اوتیسم، نقص توجه، بیش فعالی، افسردگی و اضطراب) و نواقص مهارتهای اجتماعی منجر شد.
وی در مورد جامعه مخاطب این طرح نیز بیان کرد: جامعه مورد نظر ما تمام کودکان حاشیه شهر در مقطع پیش دبستانی است اما از آنجا که این طرح هدفمند و علمی با تیمی تخصصی بالغ بر 70 متخصص حوزه کودک برای اجرا به تامین بودجه قابل ملاحظهای از سوی شورای شهر مشهد، معاونت فرهنگی شهرداری و فرهنگسراهاست مرحله اول را با 250 کودک در فرهنگسرای قرآن اجرا کردیم و مرحله دوم را با 250 کودک هفته آینده در فرهنگسرای غدیر اجرا خواهیم کرد.
امیرپور در مورد فواید اجرای این طرح نیز گفت: مشکلات حاشیه شهر مشهد مسائل مهمی است که یکی از 10 مسئله کلان کشوری نیز محسوب میشود؛ بنابراین تمرکز بر روی حاشیه شهر مشهد به ویژه کودکان ساکن در این منطقه در زمینه پیشگیری میتواند موثر باشد و برطرف کردن آسیبهای روانشناسی این کودکان سبب بهبود عملکرد آنها در بزرگسالی میشود.
وی خاطرنشان میکند: مدیریت خشم و استرس و مدیریت روابط بینفردی و مسائل مختلفی که زندگی شهروندان را سرشار از امنیت میکند میتواند جزو فواید اجرای این طرح باشد؛ از سوی دیگر سالانه طرحهای مختلفی به معاونت فرهنگی شهرداری مشهد ارائه میشود و باید دید کدام یک مفید فایده است و حتی طرحهای بعدی در زمینه پایش رفتاری کودکان میتواند دارای مبنا باشد و پژوهش ما در این زمینه میتواند کارساز باشد.
منبع : تسنیم
انتهای پیام
نظر شما