به گزارش قدس آنلاین، لحظات تحویل سال در ایران همیشه با نام امام رضا (ع) و تصاویر دلنشین حرم مطهر این امام مهربانیها گره خورده، تصاویری که ثبت و انعکاس آن حاصل تلاش خدمتگزاران رسانهای آستان قدس و شبکههای مختلف تلویزیونی بوده و است، برای همین، حضور شورانگیز زائران در ایام نوروز با کار و ابتکار تصویربرداران، تهیهکنندگان، کارگردانان و گزارشگران گره خورده، بویژه آن که نوروز مقارن ایام پربرکت ماه رجب و میلاد امام علی (ع) باشد و فرصتی برای راهاندازی آزمایشی شبکه اردو-زبان امام رضا (ع) در کنار شبکه عربیزبان آن (قناة الامام الرضا العالمیة) نیز پیش آید.
امسال متولی این رخداد رسانهای، موسسه رسانههای صوتی و تصویری آستان قدس رضوی بوده است که اسفند ماه سال ۹۷ با هدف تجمیع و تقویت کمی و کیفی اقدامات جاری در حوزه تصویربرداری، مستندسازی و برنامههای تلویزیونی ذیل مرکز رسانه و ارتباطات آستان قدس رضوی تشکیل شد.
شبکه جهانی؛ از عربی تا اردو
معاون رسانه و رئیس مرکز رسانه و ارتباطات آستان قدس رضوی درباره شبکه جهانی ماهوارهای امام رضا (ع) میگوید: شبکه امام رضا (ع) در دو سال گذشته پخش آزمایشی خود را به زبان عربی برای مخاطب حوزه عربزبان در غرب آسیا و شمال آفریقا آغاز کرده بود.
سیدنظامالدین موسوی در تشریح دو اقدام ویژه این شبکه در روزهای گذشته ادامه میدهد: در روز میلاد امیرالمومنین امام علی (ع) ویژهبرنامهای با عنوان عروةالوثقی به مدت دو ساعت برای مخاطبان شبکه عربی تولید و پخش شد، همچنین سخنرانی نوروزی رهبر معظم انقلاب در حرم مطهر به زبان عربی به شکل همزمان پخش شد.
وی از توسعه برنامههای این شبکه با تکیه بر تجربههای موفق پیشین میگوید و میافزاید: در شب میلاد امام علی (ع) پخش آزمایشی شبکه اردوزبان امام رضا (ع) را آغاز کردیم که ویژه مخاطبان مسلمان در پاکستان و شبهقاره هند هستند، این شبکه که بر روی فرکانس ۱۰۸۴۵ Vertical ماهواره Yahsat(monaco) پخش میشود در حال حاضر روزانه زمان محدودی به شکل آزمایشی پخش برنامه با استفاده از تصاویر حرم مطهر و آیتمهای مرتبط دارد که با استفاده از ظرفیتهای تولیدی بسیار خوب در این حوزه، به تدریج این حجم افزایش دارد.
تلویزیون رضوی؛ ثبت سیمای زیارت و خدمت
معاون رسانه و رئیس مرکز رسانه و ارتباطات آستان قدس رضوی تلویزیون رضوی را یکی دیگر از زیرمجموعههای موسسه تازهتاسیس رسانههای صوتی و تصویری آستان قدس معرفی میکند و در همین زمینه میگوید: بخشی از این اداره پیش از این در قالب RazaviTV با هدف پوشش تصویری حرم مطهر فعال بود که هماکنون وظیفه ارتقای پوشش تصویری حرم و تولید آیتمهای مرتبط با زیارت و خدمت در داخل محدوده حرم نیز بر عهده تلویزیون رضوی گذاشته شده است.
موسوی از نصب دوربینهای هوشمند (روبوتیک) در صحنهای حرم مطهر خبر میدهد و اضافه میکند: در روز ولادت حضرت علی (ع) ۵ دوربین روبوتیک با کیفیت ضبط استاندارد تلویزیونی در ۴ صحن حرم مطهر نصب شده، با موفقیت مورد بهرهبرداری قرار گرفت، این دوربینها که بدون نیاز به تصویربردار از اتاق فرمان مرکزی مدیریت میشوند، در حال حاضر، قابلیت پوشش ۶ صحن و بعضی از بستهای منتهی به صحنها را دارند.
وی از افزایش دوربینهای نصب شده در یکیدو ماه آینده به ۱۴عدد بهشرط تامین زیرساختهای لازم در حوزه فیبرکشی، خبر داده و بیان میکند: این دوربینها اولین ماموریتشان را در شب تحویل سال نو به خوبی انجام دادند و برخی تصاویر منعکس شده از حرم مطهر با استفاده از این دوربینها تصویربرداری شده بودند.
رئیس مرکز رسانه و مستند آستان قدس رضوی، انعکاس تلویزیونی ویژهبرنامه تحویل سال در حرم مطهر را از نظر کمی و کیفی نسبت به سالهای قبل متفاوت خوانده و میگوید: در یک هماهنگی کامل با شبکههای مختلف، پوشش زنده برنامه نوروزی حرم مطهر توسط شبکههای یک، دو، سه، پنج، قرآن، اغلب شبکههای استانی و چند شبکه بینالمللی انجام شد.
موسوی از اقدامات واحد مستندسازی موسسه رسانههای تصویری نیز خبر داده و یادآور میشود: هدف این واحد، ثبت و مستندسازی اتفاقات مهم مرتبط با آستان قدس و جلوههای خدمت و وقف و محرومیتزدایی در بیرون از حرم مطهر بوده و در این ایام، پوشش برخی اتفاقات مربوط به حضور زائران در مشهد، حضور در سخنرانی رهبر معظم انقلاب و اقدامات نوروزی بخشهای مختلف آستان قدس در سطح شهر مشهد موضوع تولیدات این واحد بوده است.
منبع: فارس
انتهای خبر/
نظر شما