به گزارش
قدس آنلاینبه نقل از روابط عمومی استانداری خراسان شمالی، محمدعلی شجاعی استاندار خراسان شمالی در نشست شورای هماهنگی مدیریت بحران استان بر حل مشکل قطع راه های ارتباطی و دسترسی راههای روستایی تا سه روز آینده دستور داد و همچنین بر ایجاد وحدت رویه در ارسال مکاتبات با مرکز در خصوص میزان خسارات ناشی از سیل اخیر استان تاکید کرد.
وی در این نشست ضمن قدردانی از هم افزایی و همکاری ایجاد شده بین تمامی دستگاه های اجرایی، نیروی انتظامی، دستگاه قضایی، ارتش،سپاه،بسیج و دیگر نهادهای عمومی دولتی و غیر دولتی برای خدمت رسانی سریع به مردم در سیل اخیر استان، اظهار داشت: در راستای حل مشکلات و برطرف سازی ایرادات باید اطلاع رسانی در مواقع بروز بحران و اقدامات مربوط مانند رهاسازی آب پشت سدها تنها به دستگاه های اجرایی و فرمانداری ها محدود نشود و جنبه عمومی داشته باشد و مردم جامعه هدف اصلی ما برای آگاه سازی باشند.
شجاعی افزود: برای ارسال میزان خسارت وارده به بخش های مختلف استان باید یک وحدت رویه در ارائه آمار در استان ایجاد شود و برای جلوگیری از ضایع شدن حق مردم باید حداکثر میزان خسارت ایجاد شده در نظر گرفته شود.
وی تصریح کرد: تمامی دستگاه های اجرایی منطبق با فرم میزان برآورد خسارت که توسط استانداری تهیه شده است با وزارتخانه مربوط مکاتبه داشته باشند و همچنین تلاش ها برای جذب بیشتر اعتبارات ناشی از سیل افزایش یابد .
وی ادامه داد: با توجه به اخطارهای هواشناسی پیش از وقوع سیل با مرکز مکاتبه داشتم تا در غوغای دیگر استان ها خراسان شمالی فراموش نشود و با این پیگیری ها در مصوبات هیئت دولت در مورد استان های سیل زده نام خراسان شمالی و دو استان دیگر مطرح شده است.
وی تصریح کرد: کمبود زیرساخت ها موجب شد بارش های اخیر به سیلاب تبدیل شود و تلاش می کنیم در سال جدید اقدامات جدی در حوزه تامین زیرساخت ها مانند تقویت راه های ارتباطی، ابنیه مربوط و منازل روستایی داشنه باشیم.
شجاعی تاکید کرد: بساط هزینه اعتبارات حوزه بحران استان در دیگر مسیرها در سال ۹۸ برچیده خواهد شد.
شجاعی در ادامه خطاب به فرمانداران و مدیران دستگاه های اجرایی دستور داد: نماینده تام الاختیار خود را برای پیگیری امور در شهرستان ها به معاونان سیاسی و عمرانی استانداری معرفی کنید و تاکید می کنم این افراد باید توانمند و دقیق باشند و بتوانند در لحظه تصمیمات درست و میدانی بگیرند.
رئیس شورای هماهنگی مدیریت بحران استان خراسان شمالی در ادامه افزود: اداره کل هواشناسی استان اطلاعات پیش بینی وضعیت آب و هوای استان در روزهای آینده را برای تمامی فرمانداران و اعضای این ستاد ارسال کند.
شجاعی اشاره داشت: با توجه به پیش بینی های وضعیت آب و هوای استان در روزهای آینده بارش های پراکنده را در استان شاهد خواهیم بود بنابراین اهتمام تمامی مدیران اجرایی و دیگر نهادها باید عادی سازی و روان سازی زندگی مردم و فاصله گرفتن از وضعیت بحرانی موجود باشد.
وی تصریح کرد: وضعیت آب و هوای روز سیزده فروردین پیش بینی و توسط صدا و سیما به عموم مردم اطلاع رسانی شود.
وی تاکید کرد: مناطق خطرناک برای جلوگیری از ورود مردم به این فضاها توسط نیروی انتظامی شناسایی و اعلام شود و یادآور می شوم برای تامین امنیت جانی مردم تنها به توصیه اکتفا نکنید.
شجاعی مطرح کرد: معاون سیاسی، اجتماعی و امنیتی بنده مسئول پیگیری و رسیدگی به مشکلات چهار شهرستان بجنورد، راز و جرگلان، شیروان و فاروج است.
شجاعی همچنین معاون هماهنگی امور عمرانی خود را مسئول شهرستان های مانه و سملقان، گرمه، جاجرم و اسفراین کرد و خطاب به فرمانداران دستور داد موضوعات شهرستان خود را از طریق این معاونت ها پیگیری کنند.
نماینده عالی دولت در خراسان شمالی گفت: علاوه بر راه های دسترسی روستایی خاکی و آسفالت باید عنوان روستاهای بدون راه نیز اضافه شود چرا که برخی از راه های ارتباطی روستایی فعلی در بستر رودخانه ها قرار دارند که قابل قبول نیست و در سال ۹۸ برای تامین راه های روستایی نیز برنامه عملیاتی زمان دار خواهیم داشت.
شجاعی افزود: باید برای تامین مایحتاج مردم از نقش اجتماعی اتحادیه ها، اصناف، کسبه و اتاق بازرگانی بهره مند شویم.
وی با تاکید بر اینکه بساط قطع راه های ارتباطی روستایی استان باید تا سه روز آینده برچیده شود، تصریح کرد: با محوریت معاونت سیاسی، اجتماعی و امنیتی استانداری تجهیزات راهسازی و ماشین آلات سنگین مربوط شناسایی شود و در این راستا بخش خصوصی پای کار بیاید و در صورت کمبود، وسایط مورد نیاز اجاره شود و با ایجاد هماهنگی بین دستگاهی طی سه روز آینده تمام مسیرهای دسترسی به روستاهای استان متصل شود.
وی خاطرنشان کرد: وجود مشکل در لای روبی نهرهای داخل شهرها در شرایط بحرانی فعلی بر عهده شهرداری ها و شرکت آب و منطقه ای است و باید پاسخگو باشند. دکتر شجاعی خطاب به مدیران اجرایی و فرمانداران دستور داد: مدیران با یکدیگر و با زیر مجموعه خود از طریق صدا و سیما و رسانه ها صحبت نکنند.وی ادامه داد: در صورت تشخیص تخلیه یک روستا باید شرایط لازم جهت اسکان مردم منطقه پیش بینی شود.
شجاعی با تاکید دوباره بر اینکه اینکه مقاوم سازی منازل مسکونی، راه ها و ابنیه مربوط مانند پل ها در مناطق روستایی از اولویت های استان در سال ۹۸ خواهد بود، افزود: نیازهای شهرستان ها به اقلام مختلف مانند مواد غذایی، پتو و ... توسط فرمانداران شناسایی و اعلام شود و تاکید می کنم در شرایط موجود باری بر دوش دولت نباشند و به اندازه نیاز مردم اعلام کنند. ورود منظم نهادهای حمایتی بهزیستی و کمیته امداد امام راحل(ره) برای بررسی مشکلات مددجویان خود در حادثه سیل اخیر،گسترش بحث بیمه منازل و خانوارهای روستایی و همچنین رسیدگی به مشکلات خانواده های شهدا و جانبازان آسیب دیده در این حادثه عیر مترقبه از دیگر دستورات دکتر شجاعی در این نشست بود.
بر اساس این گزارش در این نشست فرمانداران ۸ شهرستان و مدیران دستگاه های اجرایی مربوط گزارشی از عملکرد دو روز اخیر خود در روبرو شدن با سامانه بارشی ۴۸ ساعت اخیر داشتند.
انتهای پیام/
نظر شما