تحولات لبنان و فلسطین

یک کارشناس تحولات فلسطین معتقد است آمریکا با اجرای سیاست‌هایی نظیر به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی فرصت‌هایی در اختیار نتانیاهو قرار دارد که به تقویت جایگاه او منجر شده است.

 برگزاری انتخابات رژیم صهیونیستی با مهندسی آمریکا

به گزارش گروه بین الملل قدس آنلاین، انتخابات کنست ( پارلمان ) رژیم صهیونیستی دیروز با مشارکت 40 فهرست انتخاباتی برگزار شد. مهم ترین احزابی که دراین انتخابات با یکدیگر به شدت رقابت کردند ، حزب لیکود به رهبری بنیامین نتانیاهو نخست وزیر کنونی رژیم صهیونیستی و حزب آبی و سفید معروف به ائتلاف ژنرال ها بود. حزبی که بیشترین کرسی را در کنست به دست بیاورد، دولت جدید تل آویو را تشکیل خواهد داد. به منظور بررسی ابعاد مختلف این انتخابات گفت وگویی با دبیرکمیسیون سیاسی و بین الملل جمعیت دفاع از ملت فلسطین انجام دادیم که مشروح آن به شرح ذیل است.

" احمد رضا روح الله زاد " درارتباط با برگزاری انتخابات پارلمانی " کنست" در فلسطین اشغالی و تفاوت آن با انتخابات پیشین رژیم صهیونیستی گفت: انتخاباتی که دیروز در سرزمین های اشغالی فلسطین برگزار شد، با انتخابات پیشین رژیم صهیونیستی بسیار تفاوت دارد. در گذشته جریان های سیاسی در جامعه صهیونیستی چندان متاثر از تحولات بیرونی نبودند. یعنی آمریکا در انتخابات داخلی رژیم صهیونیستی دخالت جدی و موثر نداشت تا بتواند آن را مهندسی کند اما به نظر می رسد، در انتخابات کنونی دولت آمریکا به نوعی آن را مهندسی کرده است تا جریانی در تل آویو به قدرت برسد که با سیاست های افراطی کاخ سفید در منطقه همچنان همسو باشد و این سیاست ها را اجرایی کند.

تقویت جایگاه نتانیاهو

دبیر کمیسیون سیاسی و بین الملل جمعیت دفاع از ملت فلسطین در پاسخ به این سئوال " منظور شما از این جریان نخست وزیر کنونی رژیم صهیونیستی است؟ "  گفت: بله، بنیامین نتانیاهو نشان داده فردی است که کاملا هماهنگ با دولت کنونی آمریکاست و سیاست های کاخ سفید در غرب آسیا را مدیریت می کند.  براین اساس،  مشاهده می شود حدود دوسال پیش دولت ترامپ با فرصت هایی که در اختیار نتانیاهو قرار دارد،  بسترهای تقویت جایگاه او را در عرصه های سیاسی درجامعه صهیونیستی فراهم کرد. این درحالی است که او با چالش های جدی در داخل سرزمین های اشغالی روبرو است. مطرح شدن پرونده فساد نتانیاهو و خانواده اش موضوع کمی نیست. این موضوع سبب شد که جایگاه حزب لیکود در نظرسنجی ها به شدت سقوط کند و از محبوبیت نتانیاهو کاسته شود. اما با مهندسی که آمریکا انجام داد، این جریان روند معکوسی پیدا کرد و در نظر سنجی های بعدی،  روند رشد جایگاه حزب لیکود و افزایش محبوبیت نتانیاهو مشاهده می شود.

گام اول برجام

این کارشناس تحولات فلسطین با بیان اینکه دولت آمریکا تمام سیاست های منطقه ای خود را براساس نیاز رژیم صهیونیستی تعریف کرده است،  گفت: گام اول این سیاست ها مسئله " برجام " بود. نتانیاهو از امضای توافق هسته ای بین ایران و گروه 1+5 به شدت ناراحت بود و آن را اقدامی می دانست که به زیان تل آویو محسوب می شود لذا کوشید تا دولت آمریکا را از برجام خارج کند.  او با لابی گری هایی که انجام داد ترامپ را مجبور کرد تا این خروج اتفاق بیفتد. نتانیاهو از برون رفت آمریکا از برجام به عنوان برگ برنده خود در عرصه داخلی رژیم صهیونیستی استفاده کرد.

لابی گری

وی درباره دیگر عوامل تقویت جایگاه نخست وزیر رژیم صهیونیستی در عرصه داخلی این رژیم گفت: نتانیاهو با لابی گری های که انجام داد رئیس جمهور آمریکا را به این نقطه رساند که رسما قدس را به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی اعلام کند. مسئله بعدی انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به بیت المقدس بود که اینها نیز دستاوردهای بزرگی برای نتانیاهو محسوب می شدند.  گویا نخست وزیر رژیم صهیونیستی در سطح داخلی چنین می نمود که این اتفاقات در دوره صدارت من روی داده است. به هرحال،  اگر شما تاریخ 70 ساله رژیم صهیونیستی را ببینید،  ملاحظه خواهید کرد تاکنون چنین اتفاقاتی با این قدرت رخ نداده است. چنانچه شخص دیگری به غیر از نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی بود،  شاید چنین اتفاقاتی رخ نمی داد.

اقدام آمریکا به سود حزب لیکود

روح الله زاده  افزود: موضوع دیگری که ما شاهد مهندسی آمریکا در روند تحولات داخلی رژیم صهیونیستی هستیم، بحث بلندی ها جولان است. شما می دانید که این ارتفاعات در سال 1967 به اشغال نظامیان رژیم صهیونیستی در آمد و سازمان ملل هم بلندی های جولان را  به عنوان یک منطقه اشغالی به رسمیت شناخت. هنگامی که کنست " پارلمان " رژیم صهیونیستی بلندی های جولان را ضمیمه خاک فلسطین اشغالی کرد، تمام مجامع جهانی علیه آن موضع گیری کردند و این اقدام تل آویو  را برخلاف مقررات بین المللی دانستند. مجامع جهانی معتقدند بلندی های جولان باید به خاک سوریه بازگردد. با وجود این ، چندی قبل شاهد بودیم که آمریکا برخلاف مقررات بین المللی بلندی ها جولان را به عنوان بخشی از خاک رژیم صهیونیستی به رسمیت شناخت. این اقدام ترامپ به سود رژیم صهیونیستی، حزب لیکود و شخص نتانیاهو است.

ایجاد فضای امنیتی برای تل آویو

این کارشناس تحولات فلسطین برقراری روابط بین برخی کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی یکی دیگر از کارکردهای دولت ترامپ برای تقویت نتانیاهو و حزب لیکود دانست و اظهارداشت: ترامپ در نشست ریاض ( اولین سفرش به کشورهای عربی بعد از  ورود به کاخ سفید) کلید برقراری روابط این روابط را زد. بعد،  نخست وزیر رژیم صهیونیستی بحث ائتلاف عربی که با حضور آمریکا و اسرائیل علیه جمهوری اسلامی ایران  شکل می گیرد،  مطرح کرد. بدیهی است که مقدمه این ائتلاف برقراری روابط حسنه بین کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی است. آمریکا برقراری چنین روابطی را مدیریت کرد لذا شما شاهد هستید که خبرهایی در ارتباط با روابط عربستان ، امارات ، بحرین با رژیم صهیونیستی در رسانه ها مطرح شد. در همین حال، آمریکا تلاش کرد که ایران را به عنوان دشمن در سطح منطقه معرفی و جایگزین رژیم صهیونیستی  کند و تمام ظرفیت هایی که قبلا در جهان اسلام علیه تل آویو مدیریت می شد، متوجه تهران شود. این اقدام به معنای آن است چنانچه نتانیاهو در راس قدرت باقی بماند این ظرفیت همچنان در اختیار رژیم صهیونیستی خواهد بود. این موضوع می تواند از تهدیدات علیه تل آویو به شدت بکاهد  و یک فضای امنیتی برای جامعه صهیونیستی ایجاد کند.

نتانیاهو برنده انتخابات

وی قرار دادن سپاه پاسداران را در فهرست تروریستی آمریکا هدیه بزرگ ترامپ به نتانیاهو دانست و تصریح کرد: این برگه بسیار مهمی بود که رئیس جمهور آمریکا چند ساعت پیش از برگزاری انتخابات به نتانیاهو داد.  حال، با این مهندسی که آمریکا در عرصه انتخابات رژیم صهیونیستی انجام داده است به نظر می رسد،  بیشتر شرکت کنندگان دراین انتخابات آرای خود را به نفع نتانیاهو و حزب لیکود به صندوق ها بریزند. لذا نخست وزیر کنونی رژیم صهونیستی شانس بیشتری برای پیروزی دراین انتخابات دارد.  

افزایش تنش در منطقه

این کارشناس تحولات فلسطین در پاسخ به این پرسش " در صورت پیروزی نتانیاهو در انتخابات چه اتفاقاتی در انتظار کشورهای منطقه از جمله ایران خواهد بود و چه سناریوهایی برای غرب آسیا تدوین شده است؟ " گفت: رژیم صهیونیستی توانایی درگیری نظامی جدیدی را در سطح منطقه ندارد. آن هم به دلیل شرایط نظامی امنیتی و جغرافیایی که در آن قرار دارد. آنچه هست و با این روندی که در سطح منطقه دارد اتفاق می افتد،  بحث امنیت برای اسرائیل است.  یعنی تمام این تکاپوها برای آن است که رژیم صهیونیستی از حاشیه امنیتی بسیار بهتری نسبت به گذشته  برخوردار شود. ناگفته نماند،  با این اقداماتی که آمریکا در غرب آسیا انجام داده و درحال پیگیری مدیریت افزایش تنش در این منطقه است،  به نظر می رسد کاخ سفید به دنبال یک سایکس پیکوی جدید در این منطقه و تجزیه کشورهای آن است. در صورت تجزیه کشورهای غرب آسیا آنها دیگر فاقد عمق استراتژیک خواهند بود.  به همین دلیل،  میزان وابستگی شان به آمریکا به شدت افزایش خواهد یافت.  بنابراین،  با روندی که هم اکنون در سطح منطقه شاهدیم،  باید منتظر افزایش تنش ها در آینده باشیم.

ظرفیت های بالای ایران

روح الله زاده در پایان با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران دارای ظرفیت های بسیار زیادی است گفت: باید از ظرفیت های مزبور در راستای مدیریت تحولات منطقه استفاده کرد و اجازه نداد که سیاست ها و برنامه های جریان سلطه به رهبری آمریکا در غرب آسیا اجرایی شود. ایران از عمق استراتژیک بسیار بالایی برخوردار است.  دایره نفوذش بسیار گسترده است.  محور مقاومتی که تشکیل شده به صورت جبهه گسترده ای درحال عمل است.  این جبهه اجازه نخواهد داد که سیاست های تنش زای غرب در منطقه به درستی پیگیری و اجرا شود بلکه هزینه آنها را به شدت افزایش خواهد داد.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.