به گزارش قدس آنلاین، دکتر سیدرضا حسینزاده در نشست تخصصی تابآوری شهری "آسیبشناسی مدیریت سیلابهای شهری" اظهار داشت: مدیریت بحران در کشور ما، مدیریت آشفته است که در بیشتر شهرهای ایران صدق میکند.
وی افزود: بارندگیهای اخیر در کشور ثابت کرد که شهرهای کشور تابآوری کافی را در برابر سیلاب و وقایع دیگر ندارند و دوم اینکه اطلاعات ما در مورد کشور بسیار ضعیف است.
حسینزاده با بیان اینکه اتکای ما به آمار کوتاه مدت است، گفت: همه نقاط کشور ایران جزو حساسترین مناطق کره زمین است و ما با طبیعت نمیتوانیم مبارزه کنیم و باید هم ساز و همراه طبیعت شویم.
عضو هیات علمی گروه جغرافیا دانشگاه فردوسی مشهد عنوان کرد: بارندگیهای اخیر ثابت کرد که در مجموع هرکدام جزیرهای عمل میکنیم و واقعیت این است که باید شرایط فعلی تغییر کند نه اینکه هرگاه حادثه رخ داد به فکر راهحل باشیم و نگذاریم توسعه پایدار کشور با شکست مواجه شود.
همچنین دکتر ثنایینژاد، عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد در این جلسه گفت: ما تصور نادرستی از پدیدههای طبیعی داریم و با علم هواشناسی قادر به پیش بینی مناسب بیشتر از ۱۰ روز نیستیم.
وی با بیان اینکه مدیریت با انتظار از پیشبینی هواشناسی اشتباه است، افزود: باید در خشکسالی و بارشها مدیریت ریسک داشته باشیم.
ثنایینژاد با بیان اینکه یکی از آثار مهم تغییر تشدید شرایط و تغییر جوی است، خاطرنشان کرد: آنچه در کشور اتفاق افتاده بارشهای سیستماتیک بوده است و سیلها کاملا متفاوت هستند و آثار متفاوتی دارند؛ مدیریت بحران کشور باید بداند با یک نوع بحران دست به گریبان نیست.
وی بیان داشت: برخورد ما با سیل است که یک پدیده زیان بخش میسازد و سیل به ذات خود پدیدهای مفید است و تردیدی نداریم که بخش عمدهای از عامل تشدید کننده سیل در گرگانرود، جنگلزدایی بوده است.
ثنایینژاد با بیان اینکه مشکل بحران اصلی مشهد در درههای ییلاقی اطراف مشهد است، گفت: اتفاقات اخیر درس بسیار بزرگی بود که بدانیم اگر ۵۰ سال سیل نیامده است به معنی این نیست که دیگر سیل نمیآید و اگر وضعیت در مشهد ساماندهی نشود در معرض تلفات انسانی فاجعهآمیزی خواهیم بود.
منبع: شهرداری مشهد
انتهای پیام/
نظر شما